VA panel vs IPS panel

Bütçe
3,500

cankorkmaz27

Zeptopat
Daha fazla  
IPS olayi sudur. Siyahı siyah vermez neden. Paneli ışıkla aydinlatiyor yani siyah gibi degilde siyah iste griye calar biraz. VA hiç kullanmadim bilmiyorum şu an Samsung ekranim IPS. Ama alacaksanda kaliteli bir IPS al.

IPS olayi sudur. Siyahı siyah vermez neden. Paneli ışıkla aydinlatiyor yani siyah gibi degilde siyah iste griye calar biraz. VA hiç kullanmadim bilmiyorum şu an Samsung ekranim IPS. Ama alacaksanda kaliteli bir IPS al.
Normalde IPS, renkleri daha doğru veren panel değil miydi?

Alakası yok siyahlar bende aşırı siyah hatta abartısız OLED'den farkı yok resmen.

benim bildigim kadarıyla ıps renk dogrulugu va panelden daha yüksek siyah da ise olay şu şekilde tabi araştırmalarım bu yönde va panel karanlık sahnede panele ışık vererek görüntüyü ıps oranla daha aydınlık veriyor fps oyunlarda artı avantaj lakin ıps olay kısmen aynı ama pixeller kendi renklerininde gösteriliyor fps oyunları da oynuyorum ama agırlık olarak hikaye tabanlı açık dünya oyunları ayrıca notebook daki dahili ekranım ıps ve dez avantaj yaşamadım benim takıntım renk doğruluyla

İtopya sitesine göz atmanızı öneririm. Şu an mart ayı indirimleri var. Bayağı güzel fiyatlar görmüştüm. Kesinlikle IPS ekran tercih edin. Fakat ışık sızması ve IPS glow çok olan modellerden uzak durmaya çalışın.

Normalde IPS, renkleri daha doğru veren panel değil miydi?
Evet, en doğru renkleri IPS panel verir. Fakat siyah rengini en iyi veren VA paneldir. IPS panel siyah rengini gri tonda verir. Tek eksi tarafı odur.

Alakası yok. Siyahlar bende aşırı siyah. Hatta abartısız OLED'den farkı yok resmen.
Alakası var maalesef. IPS ekranlar siyah renkleri gri tona dönük verir. Panel ışıklandırmasından kaynaklanan durumlar. Ölü piksel testi için Youtube üzerinden siyah bir ekran açın, grilik olduğunu fark edersiniz. En iyi siyah veren panel VA paneldir. Bütçeye göre her VA panel veya her IPS panel aynı değildir. Kendi içlerinde farklı performans gösterebilirler. Ama genel bilindik kanı VA panelin siyahı daha iyi vermesidir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı