Valorant aimimin kötü olduğunu kabullendim

İsimsizMan09

Hectopat
Bir yıl önce neler izlemiş, günde 6-7 saat aim çalışmıştım, hayatım yokmuşçasına aim kasmıştım. Eli gözü yatkın biri şunu çalışsa aimi tavan yapacakken ben neredeyse ancak %50 ilerleme kaydedebilmiştim. O gün bıraktım ve hikâyele oyunlar oynamaya başladım. Oynadım, oynadım ve bugün tekrar yükleyeyim dedim oyunu. Girdim ama yok, kimseyi vuramıyorum; uzaktaki karakterleri, yakında birden çıkanları, gördüklerimi vuramıyorum, elim gitmiyor, herkese ölüyorum Deathmatch'te. O kadar kabullendim ki artık bir umudum kalmadı; arkadaşım gibi iyi bir FPS oyuncusu olurum, güzel roundlar oynarım diye. Kendimi Online oyunların en yeteneksiz, beceriksiz, hantal, gelişmeyen oyuncusu gibi hissediyorum. Eli kolu iki yıldır fare tutmuş her adam nasılsa öyleyim. Kendimden nefret ediyorum Online oyun oynarken. Bu kadar beceriksiz olmayı nasıl başarıyorum bilmiyorum ama ben Online oyunlarda ortalama bir Aim'e ulaşmanın yetenek gerektirdiğini düşünüyorum. Eğer hiç yeteneğin yoksa olmuyor, ne kadar çabalasan da…

Var ise birkaç cümle bırakacak arkadaş gelip yazabilir tavsiyelerini ve düşüncelerini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan para kazanmadığına göre iyi oynamana gerek yok ki. Sonuç olarak bu oyunun sana katacağı tek şey eğlendirmesi olacaktır. Emin ol iyi oynayınca da eline geçen hiçbir şey olmayacak. Günün sonunda oyundan zevk alıyorsan kötü oynaman sorun değil. O yüzden kendini zorlamayı bırak ve eğlenmene bak.

Kullandığın fare, klavye, aldığın FPS, monitör Hertz'i, sisteminde Micro-stuttering yaşayıp yaşamadığın gibi birçok sorun performansını değiştirebilir.

Yıllarca 75-80 FPS 60 Hz bir ekranla CS:GO'da hard stuck Silver'dım.(2. senemde.)
Sonraki 1 sene içerisinde (144Hz ekran ve 200+ FPS) supreme Master'a çıktım. Devam eden zamanlarda ise FACEIT level 8'e kadar yükselip TR içerisindeki turnuvalara katıldım. Cüzdan kodu ve para ödülleri kazandım. Gamesense olarak çok iyi olsam da aim olarak ben de kötüydüm ama alıştıkça çok sağlam flick yeteneğim olduğunu keşfettim.

Sonrasında fark ettim ki, vaktimi ayırdığım yatırım yaptığım neredeyse en gereksiz uğraşlardan biri bu imiş.

Rekabetçi olarak bu oyunu oynamayı 3 sene önce bıraktım ve kısaca dönüp şunu diyebilirim ki bu konunun canını sıkması bile önemsiz. Gerçek hayatta bu kadar beceriksiz değil ise umurunda bile olmasın, ister hikayeli oyun oyna ister FPS oyununu düşük ligde oyna. Hayattaki neredeyse çoğu şey bundan daha önemli.

Herkesin yetenegi farkli ben de MOBA oyunlarinda her zaman yerimde saymisimdir ancak FPS'te hep "Top tier" ranklarda oynadim CS olsun Valorant olsun cogu FPS oyununda en yuksek lige ulasmisimdir her zaman. El yatkinligina bagli belki de MOBA'yi iyi oynarsin kim bilir.

Herkesin her konuda yeteneği olacak diye bir şey yok. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama küçüksen biraz büyüdüğünde önemsemezsin.

Farklı oyunlarda yeteneğin vardır belki. Rocket League, League of Legends deneyebilirsin oynamadıysan.

5 yıldır sürekli ondan önceleri ise parçalı olarak Half-Life giriyorum ben halen daha gauss elime gelince dağlara taşlara sıkıyorum önümdeki adamı vuramıyorum. Artık üşenmeye başladığım için fps oyunlardan tür değiştireyim dedim. Şimdi ara sıra TH12.3 giriyorum daha çok zevk alıyorum çünkü dostlarla giriyoruz kimse beceremiyor önündeki adamı vurmayı, hepimiz eğleniyoruz, iyi oynayan varsa da ona göre bir denge kuruyoruz. Sözün özü pek takılacak olaylar değil bunlar, kafana göre 2 3 kişi bulunca pazardan pazara eğlence çıkar işte. Adı üstünde oyun, eğlenceli olmalı zaman geçirmeli.
Kendimi Online oyunların en yeteneksiz, beceriksiz, hantal, gelişmeyen oyuncusu gibi hissediyorum. Eli kolu iki yıldır fare tutmuş her adam nasılsa öyleyim. Kendimden nefret ediyorum Online oyun oynarken. Bu kadar beceriksiz olmayı nasıl başarıyorum bilmiyorum ama ben Online oyunlarda ortalama bir Aim'e ulaşmanın yetenek gerektirdiğini düşünüyorum.

Bu konuya katılmıyorum benden daha kolsuzu olduğuna. En kolsuz benim 😎. Şaka bir yana aim çok değişken bir faktör bence örneğin ben CS1.6'da Aug ile oynayamıyorum ama Desert Eagle ya da Glock ile sağlam oynuyorum. (Tabanca main olduğum doğrudur. Eğer biri Deagle ile üstünüze koşuyorsa o benim.) Yani sözün özü bazen aletten alete değişen bir duruma bu kadar takmamak lazım. Donanım konusuna gelirsek ben buna katılmıyorum. Eskiden bende şu internet kafelerde olan A4Tech farelerden vardı deli oynuyordum. Bir ara razer viper mini kullandım hiç alışamadım kendimi toplu fare kullanıyormuş gibi hissettim. Kişiden kişiye değişebilen bir durum bu yani. Araştırıp kendinize en uygun olanı bulmanız lazım. Biraz gereksiz detaya girmiş olabilirim, kusura bakmayın. Teşekkürler.

Kullandığın fare, klavye, aldığın FPS, monitör Hertz'i, sisteminde Micro-stuttering yaşayıp yaşamadığın gibi birçok sorun performansını değiştirebilir.

Yıllarca 75-80 FPS 60 Hz bir ekranla CS:GO'da hard stuck Silver'dım.(2. senemde.)
Sonraki 1 sene içerisinde (144Hz ekran ve 200+ FPS) supreme Master'a çıktım. Devam eden zamanlarda ise FACEIT level 8'e kadar yükselip TR içerisindeki turnuvalara katıldım. Cüzdan kodu ve para ödülleri kazandım. Gamesense olarak çok iyi olsam da aim olarak ben de kötüydüm ama alıştıkça çok sağlam flick yeteneğim olduğunu keşfettim.

Sonrasında fark ettim ki, vaktimi ayırdığım yatırım yaptığım neredeyse en gereksiz uğraşlardan biri bu imiş.

Rekabetçi olarak bu oyunu oynamayı 3 sene önce bıraktım ve kısaca dönüp şunu diyebilirim ki bu konunun canını sıkması bile önemsiz. Gerçek hayatta bu kadar beceriksiz değil ise umurunda bile olmasın, ister hikayeli oyun oyna ister FPS oyununu düşük ligde oyna. Hayattaki neredeyse çoğu şey bundan daha önemli.

Aynı şekilde. 60 Hz iken Max Gold oldum Valorant'ta ama şimdi 165 Hz diamondum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı