Valorant e-spor için uğraşmak vs YKS çalışmak

Jagxer

Centipat
Birbirine uzak konular biliyorum. Fakat iki seçeneğim var. Valorant e-spor için kendimi geliştirmeyi ve iyi bir oyuncu olmayı istiyorum. Diğer yandan da YKS sınava çalışmak istiyor gibiyim. Çok kararsız kaldım. Hayatımın kararını vermek üzereyim. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Açıkçası nasıl ilerleyeceği mi bilmiyorum.

Valorant'da örneğin şu an Radyant isen veya Immo derecesinde isen ve zaman az ise bundan dolayi kendini gosteremiyorsan bir süre denenebilir ama daha zaman kaybi da olabilir. Cunku kolay degil.

Birbirine uzak konular biliyorum. Fakat iki seçeneğim var. Valorant e-spor için kendimi geliştirmeyi ve iyi bir oyuncu olmayı istiyorum. Diğer yandan da YKS sınava çalışmak istiyor gibiyim. Çok kararsız kaldım. Hayatımın kararını vermek üzereyim. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Açıkçası nasıl ilerleyeceği mi bilmiyorum.
Yaşınız kaç?

YKS hedefiniz çok yüksek değilse ikisini bir arada götürmeniz mümkün.

Yazılım mühendisliği istiyorum. Fakat ikisinden birini seçmem gerek ve bir daha bu soruya geri dönmek istemiyorum.

Valorant rankınız nedir? Eğer gerçekten e-spor potansiyeli varsa ve YKS de bir hedefiniz bir isteğiniz yoksa veya hedefiniz düşük bir hedef ise e-spor denenebilir. Ama ben önermem.

Bir dönem uğraşmıştım. 3 aydır falan girmiyorum. En yüksek immo2 olmuştum.

Valorant'ta örneğin şu an radyant isen veya ımmo derecesinde isen ve zaman az ise bundan dolayi kendini gosteremiyorsan bir süre denenebilir ama daha zaman kaybi da olabilir. Cunku kolay degil.

Yaşınız kaç?

21.

Yazılım mühendisliği istiyorum. Fakat ikisinden birini seçmem gerek ve bir daha bu soruya geri dönmek istemiyorum.

Ufak tefek turnuvalarla ekmek yersiniz ama ileri düzey e-spor için YKS'ye verilen 2-3 katı kadar eğitim ve emek vermek lazım. Bana sorsanız YKS derim. e-spor'u YKS'den sonra üniversitede kalan vakitte değerlendirmeniz mümkün. Kolda bir altın bilezik olması her zaman iyidir.

Valorant e-sporculuk bence mantıklı değil bir kere çünkü ileriye dönük değil bir de hiç kolayda değil bırakmanız muhtemel bile olabilir.

21.

E-sporu bir meslek olma düzeyine çıkartmak için YKS'den daha fazla zaman ayırmanız ve çalışmanız lazım. 3 aydır girmiyorsunuz zaten şahsen YKS çalışın. En azından garanti bir işiniz olur.

@Jagxer imkansiz degil denilebilir. Eger gunde cok fazla oynayip verimli, takim calismasina ayak uydurup guzel, gelecek vadedebilen bir takim arkadaslari kurup Premier'e girin bence. Ama bu zaman tamamen bosa harcanmis bir zaman da olabilir. Eger basarip TR ligine girebilirsen asgari ucretten fazla alirsin muhtemelen. Daha da iyi olursan EMEA'de oynayabilirsin ama zor denilebilir. Belki TR ligi yerine diger ligdeki takimlardan da teklif gelebilir.

Ben ugrasmazdim ama yine de Immo 2 ile gelisilebilecegini dusunuyorum. Mental de onemli.

Valorant e-sporculuk bence mantıklı değil bir kere çünkü ileriye dönük değil bir de hiç kolayda değil bırakmanız muhtemel bile olabilir.

İleriye donuk de olabilir. Nedeni ise eger basarili bir espor oyuncusu, emekli olduktan sonra yayinci olabiliyor, koc olabiliyor, spiker olabiliyor. Yani, kisilige ve basariya bagli denilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı