Valorant nasıl oynanır?

Oyuna uzun zaman sonra tekrar girdiğimde küçük çocuklarla oynuyordum ve sanki başka bir dil konuşuyorlar gibi geldi bana. Bunun yerine başka oyunlara yönel. Yan hesapla girenler, trolleyenler, anlamsız mizah seviyesinde oynayanların arasında durmaya değmez.

Bende az biliyorum bildiklerimi yazayım yine de. Mid orta koridor demek. Side köşe koridoru demek, b side b taradındaki koridordan ilerle anlamında mesela. Hassasiyet ise kendi bilekmhareketlerine göre ayarla. Crosshair ise adamın kafasına nasıl oturtmak istiyorsan öyle ayarla, ben cam göbeği artı şeklinde kullanıyordum.

Merhaba hocam, bu bilgiler kesinlikle oyun oynadikca gelisecek bilgilerdir. Eger oyunu ogrenmek amacli oynayacaksaniz surekli iletisim halinda olun takim arkadaslarinizla sesli sohbet uzerinden. Kitle meselesi icin sunucu degistirebilirsiniz, cozumu cok basit.

Oyun uzerinde M veya Caps Lock tusuna basarak haritayi acabilir ve yer isimlerini gorebilirsiniz. Oyunu Ingilizce'ye almanizi oneririm cunku site, mid gibi kelimeler oradan gelmektedir.
Map'i oyun icinde acarak her yerin ismini ogrenebilirsiniz.

Hocam side dediğimiz yer bombanın kurulabildiği alan oluyor.(a, B, C) mid dediğimiz yer ise haritanın orta kısmı oluyor. Oyunda gelişmek içinse sürekli oynamanız gerekli. Oynaya oynaya gelişirsiniz. Yeni başladığınız, oyun hakkında az bilginiz olduğu için, laf edecekler illaki olacaktır. İstanbul serverında oynayacaksınız takımı susturmanızı öneririm.

Tamamdır mesaj yazan herkese teşekkürler.
Bir de aimimi nasıl geliştiririm, hangi karakterlerle oynayayım, mesela kontrol uzmanı ya da düellocu ne iş yapar? Bunları da açıklayabilirseniz çok sevinirim

Tamamdır mesaj yazan herkese teşekkürler bir de aimimi nasıl geliştiririm hangi karakterlerle oynayayım mesela kontrol uzmanı ya da düellocu ne iş yapar bunları da açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Hocam düellocu dediğimiz ajanlar side açmakla sorumlu karakterlerdir. Düellocu ajan alıp takım arkadaşlarınızın arkasında bekler side a girmezseniz yüksek ihtimal küfür yersiniz. Kontrol uzmanı ise smoke atarak rakiplerin side a girmesini zorlaştırır. Veya side a girerken rakip oyuncuların pick atabileceği yerlere smoke atarsınız ve pickleyemezler. Aim geliştirme konusunda da aiminizi sadece oynayarak geliştirebilirsiniz. Taktik olarak Valorant'ta ilk 3 mermi asla sekmiyor, bu yüzden 3 mermi sıkıp hareket edip tekrar 3 mermi atmayı deneyebilirsiniz. Nişangahınız rakibin kafa hizasında olsun ve eğilmeden sıkın. Eğildiğinizde rakip oyuncular kafanıza daha rahat mermi atabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı