Varlık var mıdır, yok mudur?

Quantum fiziğine göre her şey matematikten ibaret. Yani bir bilgisayarda simülasyonda yaşıyor ve bilgisayar bizi hesaplıyor olabilir. Ama ne olursa olsun bizi umursayan, simülasyonu kontrol eden kimse yok. Ayrıca düşünebildiğin ve hissedebildiğin sürece simülasyonda da olsan gerçekten varsındır.

Barbar Conan'da şöyle bir replik geçiyordu:
"Öğretmenler, papazlar, filozoflar gerçeklik ve illüzyon meseleleriyle oyalanırken, ben şunu bilirim: Yaşam bir illüzyonsa, ben de bir illüzyonum. Ve böyleyken, o illüzyon benim için gerçektir.
Yaşarım, hayatla yanarım, severim, öldürürüm ve ben huzurluyum."

Vardır.
"Düşünüyorum öyleyse varım." diyen Descartes'den örnek vereceğim, Bu sözü bence yanlış. Var olduğu için düşünüyor yani kanımca:
Varsın, çünkü düşünüyorsun.

Felsefe tartışması zevkli oluyor.
Bana görede bu söz doğru. İnsanın varoluşunu kanıtalayabilecek tek şey kendisinin düşündüğünün bilincinde olmasıdır.

Tabii bu söz sadece insanın düşünme yetisini veren cismin varlığını yani akılı kanıtlar.

Varlığın varlığı, onu algılayabilecek bir mekanizma olmadığı sürece önemsizdir. Fakat o mekanizma ortaya çıkmadan önce, onun ortaya çıkmasını sağlayacak olaylar zincirini tetiklemişse bir önem atfedilebilir.
Her insan, kendi bilinci ile en azından kendi bilincinin varlığını algılama yetisine sahipse -ki sahip- ; varlık vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı