Varsayılan olarak Ubuntu mu Fedora mı?

TLoTEvil

Centipat
Katılım
28 Ağustos 2021
Mesajlar
870
Makaleler
1
Çözümler
7
Dağıtım olarak çok farklı dağıtımları denedim, özellikle Arch ve Ubuntu tarafında ancak hiç uzun süreli varsayılan sürümleri denemedim. Şimdi ise günlük işler için bir dağıtım kullanacağım; üniversite için makaleleri okumak, PDF'lerle ilgili takip (birleştir-işaretle gibi), arada arka planda müzik gibi... Ubuntu tarafında ön jak paneli ne yazık ki çalışmıyor ve bir sürü ayarla düzeltebiliyorum. Fedora bu durumda nasıl? Sürücü olarak daha gelişmiş olma ihtimali, uygulama desteği nasıl? Örneğin Brave kurup takılabilecek, Discord kurup arada gezinebilecek aynı anda da okular tarzı uygulamalarla yazı okuyabilecek miyim? Kaynak olarak hiçbir fikrim yok.

Fedora 35 ve Ubuntu 21.10 arasında seçim bekliyorum, farklı dağıtım yerine en çok destek alanı tercih etmek istiyorum. Bu arada biliyorum Ubuntu'ya gelen destek Ubuntu tabanlı hepsini kapsıyor ama takıntı diyelim.
 
Bu dediklerini herhangi bir dağıtımda yapabilirsin. Ubuntu da çözemediğin bir sorun varsa Fedora kur, çok bir şey değişmiyor zaten. Hepsi neredeyse aynı.
Biliyorum da ön jak problemini çözmesi açısından Fedora'yı merak ettim. Aksi durumda Ubuntu'nun kendinde durmak daha işime gelir alışmışlık bakımından.
 
Normalde Mint derim. Fakat ikisi arasında Fedora daha iyi bir seçim olur. dnf paket yöneticisi biraz karışık gelebilir, eğer hiç kullanmadıysanız. Bu arada sisteminizi alabilir miyim?
Ryzen 3 3200G sistem, 16 GB 3200 MHz 8x2. Monitör 1080p değil, SSD + HDD şeklinde ve sıcaklık verileri de CPU boşta 30 tam yükte 55, SSD 40-45 arası.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı