Vatan Bilgisayar ayıplı ürünün iade alınmaması

Arkadaşlar pek çoğumuz indirim olduğu için veya mağaza gezme fırsatımız olmadığı için netten alışveriş yapıyoruz ve ürünü alırken tutanak tutmuyoruz ben mesela İncehesap'la problem yaşadım başkaları Hepsiburada, Vatan, N11 vs tutanak tutmak gerçekten önemli hakem heyeti geç olsa da paranı alır hocam.
 
Vatan Bilgisayar'dan bir Xbox Gamepad aldım. Ürünü satın almadan önce canlı yardımdan ürün özellikleri ile alakalı bilgilendirmeler aldım fakat ürün bana ulaştığında bu özelliklerin bazılarına sahip olmadıklarını gördüm. Üstelik tuşlardan birinde bir yay çınlama sesi geliyordu. Doğal olarak ürünün iadesi için başvurdum. UPS kargoya ürünü tamamen aldığım şekilde sıfıra yakın bir paketlemeyle geri gönderdim. Tarafıma hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadan ürünü bana geri gönderdiler. Üstelik ürünün kutusu hasarlı ve üzerinde tükenmez kalemle yazılar yazılmış halde. Müşteri hizmetlerine durumu anlattım. Bana ürün kutusunun iadeye uygun olmaması nedeniyle geri gönderildiği söylendi. Ben de ürünü sıfıra yakın paketleme ile gönderdiğimi ve bu hasara ya Vatan'ın ya da UPS kargonun neden olduğunu söyledim. Yeniden gönderin iade için dediler ben de tekrar gönderdim. Bugünde arayıp o zaman tutanak tutsaydınız diyorlar. Kardeşim ürünü teslim alırken siz tutanak tutmalıydınız ben değil dedim. Hakem heyetine başvurun dediler. Hakem heyetlerine de bu süreçte ulaşmak mümkün değil zira tüketici hakları mahkemeleri zaten kapalı. Durum hakkında bilgi sahibi olan birileri en azından benim bu konuda neler yapabileceğimi söyleyebilir mi?

Not: Ürün 500 lira civarında ucuz bir üründe değil.
Hocam, geçmiş olsun.
Covid-19 Salgını nedeniyle uygulanan yasakların bir çoğu kalktı/kalkıyor. Dolayısıyla delillerinizle birlikte en kısa zamanda Tüketici Hakem Heyetine (THH) başvurun. Bugün resmi açıklamaya göre memurlar 1 Haziran'da iş başı yapacak. Dolayısıyla THH de çalışacaktır. Yani sizin sorununuz iyi zamana denk geldi. Geç olmadan başvurunuzu yapın. Kendinizi ne kadar iyi ifade ederseniz ve bunu desteklerseniz o kadar kısa sürede çözülür. Tabi yaşadığınız şehir yoğunluğuna bağlı olarak da değişebilir.

Satıcı kutunun hasarlı olması nedeniyle iadenin kabul edilmemesi görüşü kanaatimce yanlıştır. Eğer kutu tüketici tarafından zarar verilmişse tüketici tarafından zarar karşılanıp iade sağlanmalıdır. Kaldı ki siz kutuyu zararsız bir şekilde yollamışsınız.

Başvurunuzu ikna edici delil ve söylemler ile kesin bir dille yazın. Hakkınızı alacağınıza inanıyorum, kolay gelsin.
Türkiye'den kastım ülkemi küçümsemek , değil ülkeni ne kadar seversen sev ama ortada bir gerçek var.Dosya masrafı gibi düşün alınması yasaklandı sonra ne oldu?
Sonrasını anlatayım, değerli forum üyesi. Hakkınızı ararsanız kolay bir şekilde alırsınız. Dosya masrafı için avukattan hukuki destek ile alınabileceği gibi kişi kendi başına hukuki yollara başvurarak alabilir. Dosya masraflarının alınamamasının başlıca nedeni maalesef bizim insanımız. Bankanın ilgili şubesine dilekçe yazılır. Talebiniz gerçekleşmezse hukuki yola başvurulması gerekir. Milletimiz "ne uğraşacağım mahkemelerde" düşüncesiyle almıyor. Halbuki THH bir mahkeme olmadığı gibi kararları mahkeme ilamı gibidir. Yani burada "mahkemede uğraşmak", "mahkemede sürünmek" yok. Yeter ki istemesini bilelim. Eğer böyle bir sorununuz varsa açıkladığım şekilde dosya masrafı iade alınabilir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı