Vatan Bilgisayar İade Mağduriyeti

Jeff_Hardy

Decapat
Katılım
7 Kasım 2022
Mesajlar
526
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS

SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB

WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Vatan Bilgisayar internet sitesi üzerinden 29.03.2024 tarihinde HP Omen laptop satın aldım. 4 ay sonra ekran kararma sorunu başladı. 6. Aya yaklaşırken çok sık olmaya başladı ve laptop kullanılmaz hale geldi. En son 25 eylülde tamamen açılmadı. 26.09.2024 tarihinde HP nin yetkili servisi BDH'a sorun tespiti için götürdüm. BDH dan yalnızca arıza tespiti istedim, arıza onarımı istemedim. Kendileri arıza tespit raporunu çıkardı ve laptopu tekrar teslim aldım. HP yi arayarak iade raporu (doa raporu olduğu söylendi) aldım ve bana mail atıldı. Mailde bir ek yoktu ve ek iletilmediğini mailin iade için yeterli olduğunu ilettiler. 1 hafta içinde laptopu Vatan Bilgisayar'a teslim etmem söylendi. 1 Ekim 2024 tarihinde Vatan Bilgisayar Buyaka ya her şeyi teslim ettim. Bana söylenen iade için distribütör firmaya (Arena Bilgisayar) gönderileceğiydi. 11 Ekim tarihinde BDH tarafından arandım ve laptopumun tamir edildiğini sensör board arızasının giderildiğini kargoya verildiğini söylediler. BDH laptopun onlara tekrar nasıl geldiğini sorduğumda bilgi veremediler. Tamir edilip kargolandığını ilettiler. Vatan Bilgisayar'ın müşteri hizmetlerini aradığımda ise tamir kararını distribütörün verdiğini kendilerinin böyle bir karar vermediğini, distribütöre gönderilip distribütör firmanın tamire gönderdiğini iletti. Buyaka şubesi öncelikle bana HP yi arayarak mail yolu ile aldığım raporun doa raporu olmadığını bu sebeple distribütör firmanın onaylamadığını ilettiler. Tekrar HP yi arayarak bu doa raporu değilmiş iade edemiyorum diyerek yardımcı olmalarını istedim. Ancak HP bunun doa raporu olduğunu iadede bunu kullanmam gerektiğini farklı bir formatta yazı veya ek göndermediklerini söyledi. Tekrar Vatan Bilgisayar Buyaka şubesini aradım, bu seferde belki 6 ay iade süresi dolmuştur siz ay bazında 6 ay dolmadığını düşünüyorsunuz ama gün bazında satın alınan 29.03.2024 - 29.09.2024 180 değil 182 gün olduğunu, bu sebeple distribütör firmanın iade almamış olabileceğini ilettiler. Son çare olarak distribütör firmayı aradım, durumu anlattım, öncelikle 180 günü 2 gün geçmesinde bir sakınca olmadığını birkaç günü sorun etmediklerini ilettiler, daha sonra laptopun kaydına baktıklarında ise laptopun hiç onlara gelmediğini ilettiler. Vatan Bilgisayar'ın genel merkezi kafasına göre iade olacak laptopu 1 ay 11 gündür beni oyalayarak ve distribütör tamir ettirdi biz değil diyerek oyaladı. Hala laptop distribütör firmaya gitmesini incelenmesini bekliyorum.

Cihaz Tam 1 Ay 21 gündür onlarda ve ne süreç hakkında bilgi veriliyor ne de geçici bilgisayar temin ediyorlar. Para iadesi zaten yok. Bugün itibariyle cihazın iade durumunun reddedildiğini telefonla binbir zahmete girerek öğrendik. 6 aydan önce bozulup 6 ay olmadan bozulduğunun servis raporu/kanıtı olan bir cihazı ısrarla iade almıyorlar, distribütör firmaya yollamıyorlar bir de üstüne KENDİ KAFALARINA GÖRE TAMİR ETTİRİYORLAR.

Süreç boyunca konuyu güncelleyeceğim arkadaşlar ki, herkes görsün.

Edit1: Şikayetvar’a konu açıldı geri dönülmedi, Tüketici hakem heyetine başvuruldu firma savunması bekleniyor.


Ek olarak, başka böyle bir durım başına gelmiş arkadaşlar varsa desteklerinizi rica ederim, başka ne yapabiliriz? Bütün süreci 1 aydır onlarla çözmeye çalışıyoruz ancak hem bilgisayarı distribütöre teslim etmiyorlar(Arena Bilgisayar, aradığımda böyle bir ürün elimize hiç gelmedi diyor) hem süreç hakkında bilgi vermiyorlar, hem de kendi kafalarına göre cihazı asla tamir ettirmeyin dememize, yazılı olarak yazdırmamıza rağmen tamir ettirip bize yolluyorlar.
 
Forumda bir hayli çok gördüğüm bir konu olmaya başladı Vatan Bilgisayar şikayetleri, hepsi de Vatan Bilgisayar'in kaybı ile sonuçlanıyor adamlar bir türlü akıllanmıyor artık Vatan Bilgisayar bünyesi iyice bozulmuş diyebilirim. Dava hakkında ise iyi dileklerimi ileteyim sizlere hocam Allah sabır versin
 
İnşallah mağduriyetiniz giderilir.Hoşgörünüze sığınarak bilmediğimden soruyorum ''Tüketici hakem heyeti firma savunması bekliyor'' yazmışsınız,yani burda savunma yapacak olan firma vatan bilgisayar mı oluyor yoksa HP firması mı? Hürmetler ederim.
 
Konu başlığını okuyup geldiğimde, "servis sürecinde acaba yine nasıl absürt bir şey yaptılar" diye merak ettim. Fakat bu kadarını beklemiyordum. Vatan kendi çıtasını bile aşmış.

Forumda defalarca belirttim, tekrar belirtiyorum (galiba artık rehber açmak lazım.) Vatan'dan aldığınız ürünleri şube üzerinden servise iletmeyin. Nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama her seferinde farklı bir prosedür uygulayıp bir şekilde tüketiciyi mağdur ediyorlar. Hiçbir kanunu tanımıyorlar.

Monitör gibi kırılacak ürünler haricinde, servise kendiniz kargolayın kafanız rahat olsun.
 
Konu başlığını okuyup geldiğimde, "servis sürecinde acaba yine nasıl absürt bir şey yaptılar" diye merak ettim. Fakat bu kadarını beklemiyordum. Vatan kendi çıtasını bile aşmış.

Forumda defalarca belirttim, tekrar belirtiyorum (galiba artık rehber açmak lazım.) Vatan'dan aldığınız ürünleri şube üzerinden servise iletmeyin. Nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama her seferinde farklı bir prosedür uygulayıp bir şekilde tüketiciyi mağdur ediyorlar. Hiçbir kanunu tanımıyorlar.

Monitör gibi kırılacak ürünler haricinde, servise kendiniz kargolayın kafanız rahat olsun.

Merhabalar, şube üzerinden servise iletmedim başta. Hatadan dolayı bilgisayar kullanılamaz hale geldiği anda yetkili servisine götürüp rapor aldık, bu süre içinde 6 ay olmamıştı. Servis raporunu alıp arıza tespitini yaptırdıktan sonra cihazın iadesini alabilmek için Vatana gittik, durumu anlattık. Vatan ise cihazı tekrar götürdüğümüz yetkili servise göndermiş ve cihazı orada rızamız olmadan tamir ettirmişler, yetkili servis tarafından sms gelince durumu anladık. Hala hatalarını asla kabul etmiyorlar, yetkili servis tamir etmiş biz bir şey yapmadık sadece aracıyız onlarla muhatap olacak kişi sizsiniz diyorlar. O zamandan bu zamana 2 aydır cihaz vatamda bir oraya bir buraya gidip geliyor ancak distribütör firma olan Arena Bilgisayara hiç gitmemiş, bizzat arayıp teyit aldık. Hatta üstüne iadeyi reddetmişler. Olabildiğince işi çirkefliğe vurdular anlayacağınız, biz de bunun üstüne tüketici hakem heyetine başvurduk tüm belgelerle.

İnşallah mağduriyetiniz giderilir.Hoşgörünüze sığınarak bilmediğimden soruyorum ''Tüketici hakem heyeti firma savunması bekliyor'' yazmışsınız,yani burda savunma yapacak olan firma vatan bilgisayar mı oluyor yoksa HP firması mı? Hürmetler ederim.
Savunmayı Vatan yapacak muhtemelen, sonuçta cihazı onlardan almıştık.

Forumda bir hayli çok gördüğüm bir konu olmaya başladı Vatan Bilgisayar şikayetleri, hepsi de Vatan Bilgisayar'in kaybı ile sonuçlanıyor adamlar bir türlü akıllanmıyor artık Vatan Bilgisayar bünyesi iyice bozulmuş diyebilirim. Dava hakkında ise iyi dileklerimi ileteyim sizlere hocam Allah sabır versin
Asla bir daha tercih ettirmeyeceğim ben de, yakınıma aldırdım bin pişman oldum o kadar utanç verici bir durum ki. Bilgisayar bozulmasına eyvallah, gelir bizi bulur ayrı mesele ancak kusurlu ürünü kabul etmemeleri inanılmaz bir durum gerçekten. Bir de utanmadan istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz demişler.
 
Merhaba, şube üzerinden servise iletmedim başta. Hatadan dolayı bilgisayar kullanılamaz hale geldiği anda yetkili servisine götürüp rapor aldık, bu süre içinde 6 ay olmamıştı. Servis raporunu alıp arıza tespitini yaptırdıktan sonra cihazın iadesini alabilmek için vatana gittik, durumu anlattık. Vatan ise cihazı tekrar götürdüğümüz yetkili servise göndermiş ve cihazı orada rızamız olmadan tamir ettirmişler, yetkili servis tarafından SMS gelince durumu anladık. Hala hatalarını asla kabul etmiyorlar, yetkili servis tamir etmiş biz bir şey yapmadık sadece aracıyız onlarla muhatap olacak kişi sizsiniz diyorlar. O zamandan bu zamana 2 aydır cihaz vatamda bir oraya bir buraya gidip geliyor ancak distribütör firma olan arena bilgisayara hiç gitmemiş, bizzat arayıp teyit aldık. Hatta üstüne iadeyi reddetmişler. Olabildiğince işi çirkefliğe vurdular anlayacağınız, biz de bunun üstüne tüketici hakem heyetine başvurduk tüm belgelerle.

Savunmayı vatan yapacak muhtemelen, sonuçta cihazı onlardan almıştık.

Asla bir daha tercih ettirmeyeceğim ben de, yakınıma aldırdım bin pişman oldum o kadar.

Geçmiş olsun hocam zamanında bende kulaklık almıştım bozuk çıkmıştı ses yok denecek kadar az idi para iade edemeyeceklerini ancak başka ürünle değişebileceğimizi söylemiştiler mecburen ek para verip 1 üst modeli almıştık.
 
Merhaba, şube üzerinden servise iletmedim başta. Hatadan dolayı bilgisayar kullanılamaz hale geldiği anda yetkili servisine götürüp rapor aldık, bu süre içinde 6 ay olmamıştı. Servis raporunu alıp arıza tespitini yaptırdıktan sonra cihazın iadesini alabilmek için Vatana gittik, durumu anlattık. Vatan ise cihazı tekrar götürdüğümüz yetkili servise göndermiş ve cihazı orada rızamız olmadan tamir ettirmişler, yetkili servis tarafından SMS gelince durumu anladık. Hala hatalarını asla kabul etmiyorlar, yetkili servis tamir etmiş biz bir şey yapmadık sadece aracıyız onlarla muhatap olacak kişi sizsiniz diyorlar. O zamandan bu zamana 2 aydır cihaz vatamda bir oraya bir buraya gidip geliyor ancak distribütör firma olan Arena bilgisayara hiç gitmemiş, bizzat arayıp teyit aldık. Hatta üstüne iadeyi reddetmişler. Olabildiğince işi çirkefliğe vurdular anlayacağınız, biz de bunun üstüne tüketici hakem heyetine başvurduk tüm belgelerle.

Savunmayı Vatan yapacak muhtemelen, sonuçta cihazı onlardan almıştık.

Asla bir daha tercih ettirmeyeceğim ben de, yakınıma aldırdım bin pişman oldum o kadar utanç verici bir durum ki. Bilgisayar bozulmasına eyvallah, gelir bizi bulur ayrı mesele ancak kusurlu ürünü kabul etmemeleri inanılmaz bir durum gerçekten. Bir de utanmadan istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz demişler.

Of ki of. Vatan saçmalamak konusunda kendisini bile zorlamış. Acaba ticaret bakanlığına şikayet etseniz ceza yer mi?
 
Merhaba, şube üzerinden servise iletmedim başta. Hatadan dolayı bilgisayar kullanılamaz hale geldiği anda yetkili servisine götürüp rapor aldık, bu süre içinde 6 ay olmamıştı. Servis raporunu alıp arıza tespitini yaptırdıktan sonra cihazın iadesini alabilmek için vatana gittik, durumu anlattık. Vatan ise cihazı tekrar götürdüğümüz yetkili servise göndermiş ve cihazı orada rızamız olmadan tamir ettirmişler, yetkili servis tarafından SMS gelince durumu anladık. Hala hatalarını asla kabul etmiyorlar, yetkili servis tamir etmiş biz bir şey yapmadık sadece aracıyız onlarla muhatap olacak kişi sizsiniz diyorlar. O zamandan bu zamana 2 aydır cihaz vatamda bir oraya bir buraya gidip geliyor ancak distribütör firma olan arena bilgisayara hiç gitmemiş, bizzat arayıp teyit aldık. Hatta üstüne iadeyi reddetmişler. Olabildiğince işi çirkefliğe vurdular anlayacağınız, biz de bunun üstüne tüketici hakem heyetine başvurduk tüm belgelerle.

Savunmayı vatan yapacak muhtemelen, sonuçta cihazı onlardan almıştık.

Asla bir daha tercih ettirmeyeceğim ben de, yakınıma aldırdım bin pişman oldum o kadar utanç verici bir durum ki. Bilgisayar bozulmasına eyvallah, gelir bizi bulur ayrı mesele ancak kusurlu ürünü kabul etmemeleri inanılmaz bir durum gerçekten. Bir de utanmadan istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz demişler.

Benim de kesinlikle tercih etmeyeceğim bir marka hâline geldi tekrardan size sabırlar dilerim kolaygelsin hocam.
 
Konuyu açalı 4 gün oldu, cihazdan hala haber yok. Sürekli merkeze gelecek diyorlar, neredeyse 2 aydır madur ediliyoruz işlerimiz aksıyor, firmadaki hiçbir yetkili cihazın akıbetini bilmiyor. İşte bu kadar kurumsal bir firma.

Bilgisayarı vereli 2 ay 5 gün oldu, cihaz hala teslim edilmedi para iadesi de yapılmadı. Tüketici hakem heyetinden firmanın savunması bekleniyor. 2 aydan fazla süredir bilgisayar yok, normalde 14 günden sonra verilmesi gereken ikame cihaz hiç yok, müşteri memnuniyeti ? Orasını da siz düşünün.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı