Vatan Bilgisayar İade Rezaleti

Daha fazla  
Herkese merhabalar. Vatanbilgisayar internet sitesi üzerinden anakart siparişi verdim ürün bozuk çıktı. Normalde bozuk veya ayıplı olan ürünlerin iade, değişim gibi sebepler için talep oluşturmak gerekir. Ama Vatanbilgisayar benden ürünün kutusunun içine sorunları detaylı bir şekilde ve hangi sistem parçalarını kullanacağımı yazmamı istedi. Bende detaylı bir şekilde not ettikten sonra kargo ile Vatanbilgisayar'a tekrar gönderimini sağladım. Almış olduğum ürünün iade veya değişimini istedim. Ürün kontrol edildikten sonra tekrar size dönüş yapacağız dediler. Fakat ürün 4 gündür ellerinde olmasına rağmen dönüş yapmadılar ve bugün aradığım da aynen şu ifadeyi kullandılar: "Eğer ürün çalışmıyor, yani ayıplı ürün ise bizim kontrollerimiz sonrasında, ürün üretici firmaya gönderilir ve ayıplı ürün ise onlarında onayı sonrasında iade veya değişim yapılır." denildi.

Böyle bir rezalet nerede görüldü? Hepsiburada, N11 gibi siteleri çoğu kişi yerden yere vurur ama ben onlardan aldığım bozuk veya hoşuma gitmeyen bir ürünü anında iade edebiliyorum. Fakat Vatanbilgisayar yüzünden resmen paramla rezil oluyorum. Bu rezaletin bir çıkar yolu yok mu? Tüketici haklarına şikayet etsem sorunun düzeleceğini düşünmüyorum çünkü elimde ürün yok. Ne yapmam gerekiyor şu an?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan bilgisayarın her zaman yapmış olduğu bir şey bu. Onlar sadece satıcı oldukları için değişim vb işlerde garanti firmasına gönderiyorlar. Direk değişim yaptıklarını 1 kere gördüm Ekran kartı aldım taktım görüntü gelmedi götürdüm mağazaya orada da taktık görüntü gelmeyince dediler siz fatura fiyatına istediğiniz ürünü alın öylelikle GTX 960 almış oldum.

Ben bir sıkıntı göremedim.
Ürünü "arızalı" diye gönderince üretici firmaya/servise gönderilir, rapora göre işlem yapılır.
Siz 14 gün içinde ürün arızalı olarak değil, "cayma talebi" ile göndermeliydiniz.
Anakartımı 10 gün sonra sorunsuz iade ettim, sorun çıkmadı.

Bir sorun yok arkadaşın da dediği gibi, Vatan firması, üretici firma değil sadece satıcı firma. Üretici firmaya götürüp değişim yada iade kararı çıkması durumunda size seçenek sunuyorlar. 20 iş günü süresi var garanti belgesinde belirtildiği gibi.

Ben mağazasından almıştım windows kuramayınca geri götürdüm. 1 gün test sırası bekledim sonrasında direk değiştirmişlerdi harddiski.

Bir problem yok. Ben de Vatan bilgisayardan aldığım SSD arızalandı, firmware sorunu oluştu. Ertesi gün götürdüm bozulduğunu belirttim üretici firmaya gönderileceğini onay sonrasında değişim yapılacağını belirttiler. 1 hafta sonra telefon geldi yeni ürününüz hazır şeklinde. Gittim ve sıfır değişmiş haliyle aldım.
Bir süreç var ve o işliyor şu anda. Beklemeniz gerek. Üretici firmadan onay almak zorundalar.

Sanırım bu süreç sonunda Vatan Bilgisayar da kendi iadesini sağlıyor. Neticede kendi üretip satmıyor, aracı durumunda iş yapıyor. Kendileri de aldığı arızalı ürünü iade etmiş olacaklar. Size de bundan sonra ödeme yapacaklar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı