Vatan Bilgisayar Kutusu Değişmiş iPhone 6S İadesi

KİRLİ14

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2018
Mesajlar
206
Yer
BOLU
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar merhaba öncelikle. 30 Aralık 2018 tarihinde Bolu Highway Outlet'te ki Vatan Bilgisayar'dan 2.750 TL'ye iPhone 6S GOLD adlı telefonu aldım. Şöyle aldım; ellerinde iPhone 6 kapalı kutu ve 6s (sadece renk gösterilmek amacıyla) açılmış kutu varmış. O açılmış 6s kutusunun içinde her şeyi sıfırmış ve aldım. 10 Gün oldu şarjı su gibi gidiyor, anormal olarak. Tam 3 defa Apple destek aradım, telefona bağlanıyorlar hiçbir sıkıntı bulamıyorlar. En son yarın arayacaklar yine sorunum düzelmedi bu sefer yüksek ihtimal isteyecekler telefonu. Bugün kutuya bir bakayım diye elime aldım. Ne göreyim? Kutudaki IMEI ve serial no telefondakinden çok farklı. Ardından faturama baktım sonra kutudaki IMEI'ye baktım . Arkadaşlar kutudaki ve faturadaki IMEI aynı fakat telefonun IMEI'si farklı. Telefonu aldığım yerde eskiden çalışan arkadaşa anlattım durumu. Saat 22.00 civarlarında müdür beni aradı. Kutuların karıştığını ve faturanın yanlış kesildiğini, bana gelen kutunun IMEI'sinin 2-3 kişide olduğunu söyledi. IMEI çakışması varmış. Sonra Apple desteğe veya herhangi bir yere bu durumumu anlatmamam gerektiğini bana ürünün kendi kutusunu yollayacağını söyledi. Sonra benım kutum, başkasına satılan teşhir bir 6s telefonun kutusuyla karışmış. O şahsı arayıp ona kestiği faturayla, bana kesilen faturayı bakanlıktan e-arşive girip düzelteceğini söyledi. Sonrasında telefonumu garantiye yollamak istersem kutuyu istediklerinde bana göndereceği teşhir 6s alan arkadaşa kestikleri faturayla kutuyu göstereceğimi söylüyor. Ardından bizi yakmayın diyor ve yarın arayacağını kutuyu ve faturayı göndermemi beklediklerini söyledi?

Arkadaşlar telefondan huylandım ben. Şarjının, eski bataryası bozuk olan 5S telefonumdan daha hızlı düşmesi beni çok kıllandırdı. Ben bu telefonumun iadesi veya değişimini nasıl? Nereden? Kimden? İsteyebilirim. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar.
 
Renk göstermek amacıyla kutusu açılmış bir iPhone. Sen buna inandın mı? Ben inanmadım. Rengi, teşhir ürünlerinden gösterirler. Hiçbir ama hiçbir firma, renk göstermek için kapalı kutu telefonu açmaz. Hele ki pahalı cihazlarda hiç açmaz.

Durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşı ve Apple'a da bilgi ver. Bizi yakmaymış. Apaçık çakallık yapmışlar.

Hem yeni telefon alırsın hem de davadan bir yaptırım kazanırsın.

Elinde sana kesilen faturayı ve cihaza ait tek bir çöpü dahi muhafaza et. Telefonu, firmadan kimseye emanet etme ve mevzuyu Apple'a anlatıp, dediğim gibi Tüketici Hakem Heyeti'ne git.
 
Herkese teker teker teşekkür ediyorum. Yarın ilk işim önce apple müşteri hizmetlerini bu olaydan haberdar etmek olacak ardından hakem heyetine gitmemle süreci başlatmış olacağım. Devamını burdan sizlere ileteceğim inşallah. Hayırlı geceler..
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı