Vatan, Bilgisayar Montajı Güvenilir mi?

Bende teknoloji bağımlılığı ve olabilen en güncel sisteme sahip olmak gibi bir isteklilik var. Benim gibilere sizler ne ad veriyorsunuz merakta ettim açıkçası. :) Mesela 1 ocak 2017 tarihinden itibaren 7.Nesil işlemciler piyasaya sürülecek. Bende bu nedenle aklımdan Skylake işlemcileri şimdiden çöpe atmış durumdayım. Yaptığım ek araştırmalara göre 7.Nesil işlemciler hala 14nm teknolojisiyle donatılıyor ancak Intel buna, 14nm+ ismini vermiş ve Skylake işlemcilerden daha performanslı çalışacak şekilde üretmiş. Ancak bence asıl canavar 7.nesilde değil, 8.nesil Intel işlemcileri yani 2018 yılı ve sonrasında olacağını düşünmekteyim.

Bende teknoloji bağımlılığı ve olabilen en güncel sisteme sahip olmak gibi bir isteklilik var. Benim gibilere sizler ne ad veriyorsunuz merakta ettim açıkçası. :) Mesela 1 ocak 2017 tarihinden itibaren 7.Nesil işlemciler piyasaya sürülecek. Bende bu nedenle aklımdan Skylake işlemcileri şimdiden çöpe atmış durumdayım. Yaptığım ek araştırmalara göre 7.Nesil işlemciler hala 14nm teknolojisiyle donatılıyor ancak Intel buna, 14nm+ ismini vermiş ve Skylake işlemcilerden daha performanslı çalışacak şekilde üretmiş. Ancak bence asıl canavar 7.nesilde değil, 8.nesil Intel işlemcileri yani 2018 yılı ve sonrasında olacağını düşünmekteyim.

Sen bu gidişle hiç bir şey toplayamazsın :) Her geçen gün yeni teknoloji çıkıyor.

Yani bende çok büyük bir teknoloji hastalığı var genellikle bilgisayarlar konusunda daha çok. Ayrıca ben genellikle İnternete bağlanabilen uydu alıcıların içini açıp, çiplerine kadar inceleme yapıyorum. Mesela Digitürk IQ alıcısında 2 adet Samsung firmasının ürettiği RAM kapasitelerini gördüm ve bu tür ramler daha çok günümüzün ekran kartlarında kullanılan türden. :) Büyük ihtimalle GDDR5 256 MB veya 512 MB kapasiteli bir RAM kapasitesine sahip bu akıllı uydu alıcıları. :)

Belirttiğim bellekler aynı şu şekilde ancak kapasiteleri büyük ihtimal 256 MB veya 512 MB arası kısılmış versiyonlarıdır. Bu tür akıllı uydu alıcılarında kullanılabiliyor.
http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2015/01/samsung_gddr5_8gb-1024x891.jpg

Ek olarak işlemcilere gelirsek, ben böyle daha çok tek çekirdek performansında çok büyük çığır açan bir işlemci bekliyorum. Büyük ihtimalle beklediğim o işlemci en az 10.Nesil veya 11.Nesillerde olabilir. :( Neden tek çekirdek diyecek olursanız, her uygulama çoklu çekirdek desteklemez veya oyunlarda dahil olmak üzere. Bu nedenle hep çoklu çekirdek performansı yüksek olup, tek çekirdek performansının binlerce puan elde etmeyi başaran bir işlemci bekliyorum. Mesela ben genelde Benchmark testlerini CPU-Z programıyla yapıyorum. Intel core i7 6700K 2033 cıvarında bir Tek çekirdek performansı alıyor. Bu aslında oldukça yüksek ve iyi bir değer şu anki neslimizin işlemcisine göre. Ancak bu değerin bir gün, 5000 ve üstü skorlar elde ettiği dönemlerin gelmesini bekliyorum. Intel her nesilde performansını yükseltiyor ancak devasa yükseliş olmuyor. Ben Intel'in artık devasa bir performansta çığır açacağı zamanın nesil kodlu işlemcisini bekliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı