Vatan, Bilgisayar Montajı Güvenilir mi?

Kanala baktım. Açıkçası videoların kalitesini çok beğenmedim ancak yeni bir Youtube kanalı için kötü değil. Tavsiyem Minecraft oynamamanız, Enes Batur ile ilgili videolar paylaşmamanız. Eğer Minecraft oynarsanız ve Enes Batur ile ilgili video paylaşırsanız kitlenin yaşı tek haneli sayılara kadar düşüyor. Ciddi Jacop adlı kanalı örnek alabilirsiniz. Keşfettiğimde (1 hafta önce) yaklaşık 10.000 abone kadardı, şuan ise 18.000 oldu. İnanılmaz hızlı büyüyen bir kanal. Videoları kaliteli ve eğlenceli.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sistemimdeki ısınma sorunları problem oluyor. Ayrıca çok fazla orjinal oyuna sahip değilim. Hem kayıt hemde oyun oynarken 30 FPS'nin altını görmek, benim Minecraft dışında oyun videoları çekmeme engel oluyor. :(

Bu arada bu tarz videolar yapsam mı? Bu videodaki benim ve benim videom oluyor. :) Bu konuma bakarsanız sevinirim.
Kaby Lake ve Skylake Teorik Performans Farkları

Neden doğru düzgün oyun videosu çekemediğimi anlamak için lütfen bu videomun tamamını dikkatli bir şekilde izleyin ondan sonra anlayabilirsiniz sıkıntımı cihazla ilgili. :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD R9 M265X
Ek olarak işlemcim: Intel core i7 4720HQ normalde 3.6 GHZ hızında çalışıyor ama ben Intelin "Easter Egg" adı verilen Intelin gizli mini BLCK türü overclockundan yararlandım ve 3.8 GHZ hızında fakat 93 dereceye kolaylıkla varıyor ve vardığında 1 GHZ ve altına bile düşebiliyor özellikle Ekran kartı ve İşlemci yük altındaysa dahada işlemci hızı düşüyor aşırı ısıdan dolayı. Tek fan hem Ekran kartı, hem işlemciye bağlı çünkü.

Ek bilgi: "Easter Egg" birer mecazi anlamdır. Easter Egg yani Intel'in sunduğu küçük tatlı sürprizlerinden denilebilir. :) Benimki ise muhtemelen Toshiba anakartımdaki BCLK çipi sayesinde 200 MHZ daha arttırarak hız aşırtma yaparak 3.8 GHZ hızında işlemcimi çalıştırma durumudur. Bu hız aşırtmayı "Intel Tuning Extreme Utility" yazılımı ile yaptığımı belirteyim. BIOS üzerinden yapmak dizüstünde mümkün değil.

Videonun bir kısmına baktım. Elinizdeki ekran kartı çok kötü bir ekran kartı değil. Benim kullandığım Toshiba laptopta R7 M265 var(dı sanırım.). Ben oynayabildiğim oyunları yazayım:

1. CS: GO
2. Garry's Mod
3. This War Of Mine
4. Rocket League
5. Cities: Skylines
6. Europa Universalis IV
7. Mount & Blade: Warband
8. Portal II

Birkaç oyun daha vardı. Aklıma gelmedi.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten sorun ekran kartından kaynaklı değil, İşlemci aşırı ısınıyor ve aşırı ısınınca dengesiz FPS'ye sebep oluyor çünkü işlemci 3.8 GHZ'den 1.2 GHZ'ye kadar düşebiliyor bu da oyun oynarken video çekmede ciddi sorunlara yol açıyor. Normalde işlemci stabil bir şekilde hep 3.8 GHZ hızında çalışabilse, kayıttada stabil FPS elde edebilirdim. Sonuçta işlemcinin GHZ hızı belirli bir seviyeden sonra yani belirli düşüşten sonra, ekran kartını yetersiz beslemeye başlıyor ve bu da FPS düşüşü demek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı