Vatan Bilgisayar rezilliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vatan Bilgisayar'ı vatan savunur gibi savunanlar gocunur mu, sanmam. Paranıza yazık, emeğinize yazık. Bir daha asla Vatan'dan alışveriş yapılmamalı.

Kusura bakmayın da Amazon, MediaMarkt veya Teknosa'dakiler uçakla mı geliyor? Onlar neden eksiksiz, hasarsız kutu? Adamların işini baştan savdığı bariz ortada.

Ben MediaMarkt'tan 85 inç televizyon aldım televizyonu özellikle mağazaya söyledim gidip görmek için ne de olsa 300bin TL ilk televizyon mağazada sağlamdı kutusu falan bizzat önümde açıldı ve ben evime kargolanmasını talep ettim kutu evime geldi darbe izleriyle ve ekranında kocaman kırıkla.
 
Vatandan geçen ay cooler master TD 500 v2 kasa aldım siteden sipariş verip mağazadan teslim aldım böyle ürünleri size tavsiyem gidip görerek almanız aksi taktirde attığınız fotoğraflardaki gibi sorunlar olur kaldı ki pek fazla büyütülecek bir sorun görmedim size tavsiyem anakart işlemci vs bu tarz ürünleri gidip almanız 1.5 ay bekleyebiliyorsunuz ama 1 hafta sonu gününüz olan. Cumartesi yada pazarı ayirip hem gezip hem alamıyorsunuz gidin mağazaya vallahi bak çok seveceksiniz gidin elleyin koklayın ürünleri 😂
 
Siz biraz hAssassinız biraz da koliler kargoda ezilmiş ve bu durumlar oluşmuş. Bende vatandan ürün aldım bana düzgün ve sağlam geldi. Fakat burada belirten birçok arkadaş gibi ilk kötü değimden sonra keşke mağaza teslimi isteseydiniz. Bir de mağazanın hakkını yememek lazım bu kadar iade ve değişimi kabul etmiş. Nacizhane tavsiyem mağaza teslimi almanız. Bu arada kargo şirketleri çok kötü davranıyorlar gönderilere ama evet Amazon eğer kendi kargo şirketi kolay gelsin üzerinden gelirse kargolar temiz ve eziksiz gelmekte aynı şirket bazen farklı kargo şirketi kullanınca tam tersi oluyor.
 
Vatan bilgisayar pişmanlıktır. Net !
Şikayetvar sitesine bakın. Millet illallah etmiş artık bu düzenbazlardan. Şöyle adam akıllı kurumsal ve yabancı menşeli bir rakibi olsaydı Türkiye pazarında görürdüm ben onları 😡
 
Arkadaşlar aldığınız ürünleri almadan önce stok durumunu sorun elinizde var mı diye. Eminim ki sana güzel dostum ürün elimizde yok farklı bir mağazadan getireceğiz demişlerdir. Ha kutulara gelince kargoyla geldiği için birazcık kargocuların insafsızlığı ama kutusu kötü diye içindeki de kötü olacak diye bir durum yok. Sen biraz kendi öfkene yenik düşmüşsün. Keşke başlık açsaydın yardımcı olmak isterdik.
 
Neredeyse tüm şirketler benzer kargo firmalarını kullanıyor. Yani bunu bir şirkete bağlamak saçma. Ve 10 yıldır bir tane düzgün kargo kutusu görmedim. Burada sorun kargocularda firmalarda değil.

Bir firmanın kargo işlerinden direkt olarak benim sorumlu olduğum dönemlerde ne kadar güzel paketlersem paketleyeyim sıkıntı çıkma olasılığı her zaman oluyordu, patron kameradan benim yaptıklarıma baktıktan sonra bende suç görmeyip anlaşmalı olduğu kargo şirketiyle davalık olmuştu. Anlayacağınız kargo şirketinden kaynaklıda sıkıntı çıkabiliyor.
 
Biraz hassassın sanırım kutu olayında,paketlemeden vs.Bence internetten alışveriş yapma,direk görerek al.Yoksa zor yani.Amazon’dan alman lazım yada.Onların paketlemeleri baya sağlam ve kaliteli.Adamların burnundan getirmişsin ama tebrik ederim 😄 Bu arada dedikleride mantıklı mağaza teslimat seçeneği varsa onu seç oradan al.
 
Öncellikle merhaba forum severler. Bu konuyu açma gereği duydum çünkü forumda sırf Vatan ismi olduğu için firmaya gözü kapalı güvenen, sadece piyasanın Vatan Bilgisayar'dan ait olduğuna inanlar için böyle bir konu açma gereği duydum. Şimdi konuya hemen giriyorum.

Bundan yaklaşık 1.5 ay önce 3 Ağustos 2023 tarihinde kasa, ekran kartı, RAM, anakart, güç kaynağı sipariş verdim. Bu verdiğim siparişler sonrasında 2 koli şeklinde ilk başta sadece kasa geliyordu. Kasa şubeye geldiğinde babamı arıyorlar. Üründe su var, ıslanmış, hasar almış kısacası diyorlar. Babam da doğal olarak geri gönderin diyor. Sonrasında diğer ikinci paket olan ekran kartı, RAM, anakart, güç kaynağı geliyor. Bu paketin kargosunun dışında farklı bir firmanın, Vatan haricinde Aras Kargo etiketi görüntülüyorum. Ek görseli bırakacağım. Bunun üzerine ben kutuyu açmadan geri gönderiyorum. Değişim yapılıyor. Bu süre içerisinde kasam varıyor genel merkezlerine ve İzmir Bornova şubelerinden kasamı gönderiyorlar. Kasada ise kasanın dışında yine sökülmüş bir etiket ve kutunun bantları soyulmuş ve bantlarında hava kabarcığı olmak üzere bana ulaşıyor. Kutunun ekte görselde bırakacağım 4 kapakçığından birinde üstünde hafif bir yamulma ve bu kapakçığın gevşemiş bir şekilde elime ulaşmasıyla bu ürünüde geri gönderiyorum. Her gelen ürünleri problemli geliyor. Artık bu kasayı istemekten vazgeçtim ve iade ettim ve onay aldı. Kasa konusu tamamen kapandı bu şekilde. Sonrasında bu ekran kartı, RAM, güç kaynağı, anakart bileşenlerim taraflarına ulaşıyor ve bu 4 parçayı iki koliye bölüyorlar. Ekran kartı, güç kaynağı Bursa Nilüfer şubesinden anakart, RAM Ankara Söğütözü şubelerinden çıkışı yapılıyor. Ben de artık bıktım ve bu sürecin bir anca bitmesini bekliyordum. Çünkü kur bu sürede artış gösteriyor ve zamanımdan zaman gidiyordu. İlk başta anakart ve RAM elimize ulaştı. Anakartın kutusu açılmış bir vaziyette tarafımıza ulaşıyor. Artık kasıtlı bir durum olduğundan şüphelenmeye başladık. Onlar bize bu şekilde göndermeye utanmadığı için bizler de bu ürünleri tekrar tekrar iadeye göndermekten utanmadık.

Bu süreç zarfında yöneticileri artık iade/değişim yapmayacaklarını, iadeye sadece olabilir diye bir yanıt verdiklerini söylediler. Ben de dedim ki tamam dedim. Anakartı da tekrar paketleyip iadeye gönderdim. Bu süre zarfında RAM'ın da kutusunda deformeler ve bandında hava kabarcığı... Tekrar paketlenmiş olduğundan, bundan da şüphelendik ve bu ürünüde ikisini de taraflarına iadeye gönderdik. Bunları da sorunsuz bir şekilde iade aldılar. Sonrasında son olarak ekran kartı ve güç kaynağı geldi. Artık bunları kusursuz gönderin dedim. Yeter artık dedim ve tahmin edeceğiniz üzere Vatan rezilliklerine rezillik katmaya devam ediyor. Ekran kartına koydukları kutu o kadar kötü bir kutu ki ürüne herhangi bir bant bir destek koymadan ürünü bana kargolamışlar. Bu mu yapan Vatan Bilgisayar'ın Bursa/Nilüfer şubesidir. Ekran kartı dediğim de 60 bin liralık bir kart, zar zor taksitlerini ödeyebileceğim 60 bin liralık bir kart alıyorum ve beyefendiler koydukları kutunun dışında yırtık ve önünde tek bir bantla gönderiyorlar (bant koruyucu özelliğini yitirmişti, evde bandı açmaya gerek kalmadan bant kendi attı).

Kutusunu açmadan baktığım kadarıyla ürünün kenarları yine deforme ve kutunun kenarları gevşemiş bir vaziyette gördüm. Bu konu hakkında tam bir yorum yapmayacağım çünkü kutusunu açmadım. Ama baktığım kadarıyla bu üründe açılmışa benziyord. U neyse dedim, bunu da iade ederim dedim. Bunları söylerken ben evde sinir krizi geçiriyorum. Burada süreç kapandığı için şu an bunları sakin sakin yazıyorum. Güç kaynağı Vatan kolisi dışında herhangi bir kolide gelmişti. O konuda bir problemim yoktu ama ekran kartını bu şekilde gönderen bir firmanın güç kaynağına nasıl davranacağını, açılmış bir ürün mü bilmeyip korktuğumdan dolayı bu iki ürünü de taraflarına gönderiyorum.

Ekran kartına yaptıkları rezillikten dolayı dedim tekrar değişin, bana yöneticileri sadece iade alabiliriz diyerek, müşteri hizmetlerindeki beyefendi tüketici hakem heyetine isterseniz başvurabilirsiniz, bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyerek konuyu kapattılar. Ben değişimde direttim ama yetkilileri yaptımları rezillikleri kabul etmeyerek zorla iademi yaptılar. Bu süreç geçerken kur tavan yaptı ve benim mağduriyetime mağduriyet katıldı. Zorla, öyle böyle bu süreci kapattılar. Bu süreç yaklaşık 1 ayıma mal oldu. Kendilerinden sonrasında tekrardan alışveriş yapmak adına tüm paralar geldikten sonra nasıl olsa iade/değişim yapıyorlar diyerekten monitör, oyun kolu, NVMe SSD sipariş ettim. Bu 3 ürünü 2 koliye bölerek tarafıma gönderdiler. SSD ve oyun kolunu devasa bir kutuya koyarak, kutunun içine hiçbir destek koymadan sallana sallana getirmişler. Dedim yeter artık bu ne sorumsuzluk dedim. Bunu iade edeceğim. İade ede ede kargo firmaları bile artık biliyorum konunuzu demeye başladı.

Sonrasında monitörün bandı köşelerden yırtık, kenarları açılmışa benzer vaziyette geldi. Bunları da iade ettim. Sonrasında ben de hata akıllanmıyorum, işlemci indirimdeyken geçen hafta işlemci sipariş ettim. Onun da bandı yırtılmış. Görseldeki yırtığı kapatarak çektim. Tam yırtık görünmüyor. Elimle bastırdım. Tekrar sonrasında dedim artık yeter, kasıtlı mı yapıyorsunuz? 1.5 ayıma mal oldu. Özür dilerlerler, yeni ürünü de gönderirler derken hopp direkt iade/değişim artık tarafınıza sağlanmayacak, cayma hakkım yokmuş diyerekten başlarından savmaya başladılar.

Ben direkt yaşadığım şehirdeki Vatan şubesine telefon açtım. Mağaza müdürleriyle, hepsine derdimi anlattım. Dedim siz utanmadan bana bu ürünleri gönderiyorsunuz, ben iade/değişim yapınca cayma hakkını suistimal kötüye kullanmak mı oluyor dedim. Mağaza müdürü merkeze iletiyoruz hemen talebinizi dedi. Çok sinirli bir şekilde konuştum. Hemen iletiyoruz dediler. Tatlı tatlı konuşuyoruz, anlamadılar. Böyle konuşunca bir şeyler değişti herhalde. Süreci bekledik, yöneticileri istisna 1 kereye mahsus olmak üzere iade alacaklarını belirtmişler. Burada yasalar var, ben size mi kaldım, cayma hakkını sanırsanız kendileri belirliyorlar, böyle utanmaz sorumsuz davrandılar. Neyse dedim. Süreci uzatmadan en yakın Vatan mağazasına giderek iademi ettim.

Bugünle beraber yaklaşık 1.5 ay oldu. Bu süreç Vatan'dan alışveriş yapacaklar varsa bu konuyu deneyimlerimi okumaları adına buraya yazıyorum. Firmalara hakkınızı yedirtmeyin. Tek yazacağım mesaj bu olur. Olan benim zamanıma oldu ama ben haklarımı alabildim. Şunu da ek olarak ekleyeyim: Monitörün garantisi 3 ay önce başlamış vaziyette tarafıma ulaştı.

Ek olarak bu görseli de ileteyim. Unutmuşum. Yorumlar size ait. Buyurun.

İslemci görselini de ekleyeyim.
diycek bişey yok pc yi fiziki olaral satın al internetten sipariş verince her firmada böyle olay yaşabilirsiniz
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı