Vatan Bilgisayar teknik servisi inceleme bitmeden kullanıcı hatası diyerek para talep ediliyor

• Konuyu başlatan Kolo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 363

Kolo

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Yaşadığım teknik servis sürecini bilgi amaçlı paylaşmak istiyorum. Belki benzer bir durumla karşılaşan olur ya da bu konuda tecrübeli kişilerden fikir alabilirim.

Vatan Bilgisayar'dan toplama bir sistem satın aldım fakat ürün en başından beri sağlıklı çalışmadı. Bu nedenle tüm kasayı teknik servise gönderdim.

Sorunu kısaca özetlemek gerekirse:

Kendi ekran kartımla sistem hiç açılmıyordu.

Başka bir ekran kartı taktığımda ise bilgisayar normal şekilde çalışıyordu.
Dolayısıyla öncelikli şüphem ekran kartı yönündeydi.

Teknik servis sürecinde karşıma çıkan detaylar şöyle:

İlk olarak panelde “anakart – müşteri onayı bekliyor” ibaresi çıktı.

Fakat bu kararın neden verildiğine dair hiçbir açıklama, arıza tespiti veya gerekçe belirtilmemişti.
Direkt olarak “kullanıcı hatası / garanti dışı” denip 1260 TL ücret talep ediliyor.

Aynı zamanda ekran kartı “merkez şubeye gönderiliyor” olarak görünüyor.

Yani GPU hâlâ inceleme aşamasında.
Bu test bitmeden anakart için ücret istenmesi bana tutarsız geldi.

Kullanıcı hatasının sebebi açıklanmıyor.

Ne sıvı teması, ne fiziksel hasar, ne yanık vb. hiçbir veri paylaşılmamış.
Sadece “kullanıcı hatası” denmiş, o kadar.

Genel durum şu şekilde:

Sistem başka ekran kartıyla çalışıyor,

Kendi ekran kartım çalıştırmıyor,

Ekran kartı merkezi serviste hâlâ testte,

Buna rağmen anakarta kullanıcı hatası denip ücret isteniyor,

Ama ortada hiçbir gerekçe veya kanıt yok.

Şimdilik GPU test sonucunu bekliyorum.
Fakat Vatan Bilgisayar'ın bu şekilde gerekçesiz kullanıcı hatası kararı vermesi beni oldukça şaşırttı.

Benzer bir durumla karşılaşan veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa önerilerini duymak isterim.

Hocam bizde babama telefon almıştık Tecno Spark 20 telefon bazen çok pis donuyordu ve oyun indirdiğimde subway Surfers'te bile kastığını gördüm, babam ve annem de fark etmişti ve ondan sonra tüketici hakem heyetine başvurmuştuk. Siz de öyle yapın bence.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tüketici_hakem_heyeti#Kaynakça

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içinde Vatandan bilgi almaya çalışacağım gerekirse öyle yaparım bakalım. Kaç haftadır uğraştırıyorlar.

Anladığım kadarıyla siz kasanın içini açıp ekran kartını çıkartımış ve kendi ekran kartınızı takmışsınız. Bu süreç içerisinde kasanın parçalarına zarar vermediğinizi kanıtlayamazsınız.

Bu hareketi yapmadan direk başvursaydınız daha farklı olabilir di.

Sistem montajlı gelmedi ama

Böyle bir şey yok. Hazır sistemlerde her parçanın garantisi farklı işler.

Montaj hizmeti almanız sizin yararınıza olurdu.
Kargoyla geldiyse ekran kartını içinde değil, kutusunda gönderiyorlar zarar görmemesi için. Hazır sistemde genelde buna dikkat edilir. Ayrıca farklı bir ekran kartı takınca görüntü alabildiğini söylemiş konu mesajında.

@Kolo Vatan Bilgisayar'ı arayıp güncel durumu ve karşılaştığınız şeyleri açıkladınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…