Vatan Bilgisayar ve Servis Point Süreleri, Hizmeti

Evnre

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Sizler ile başımdan geçen bir olayı paylaşacağım ve bu gibi durumlarda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında bir kaç bilgi vereceğim. Öncelikle tüketici olarak, bu gibi olaylarda sessiz ve sadece sizlere sunulan ve söylenen sözler ile hareket etmemeniz gerektiğini, mümkünse bütün aşamalara ve prosedüre hakim olmanız için elinizden geldiğince çaba sarf etmeniz gerektiğini belirtmek istiyorum.

22.09.2018 tarihinde Vatan Bilgisayar Fethiye Erasta mağazasından OEM bölümünden birbiri ile uyumlu ve aktif bir şekilde çalışabilecek eksiksiz bir bilgisayar topladım. Mağazaya daha önce kendi seçtiğim ürünlerin listesi ile gittim ve oradaki OEM çalışanlarının kontrolü eşliğinde parça seçimlerini kontrol ettik. Eksiksiz bir şekilde bütün parçaların siparişini oluşturduk ve ödemeyi yaptım. Kendilerinden ürünün montajını yapmasını ve BİOS ekranında ürünü teslim almak istediğimi dile getirdim. Mağazada çalışan bir hanım efendi bana windows işletim sistemi almadığım için ürüne kurulum yapamayacaklarını belirtti. Burada bir sıkıntı yoktu, çünkü ben zaten kurulum istemiyor, sadece montajının yapılmasını talep ediyordum. Sonuçta ben daha önce kutulu bir şekilde aldığım windows işletim sistemini neden bir daha almak zorunda olmalıydım ki? Seçtiğim ürünlerini, istediğim kasaya sığdıramayacaklarını, mağazada mevcut halde bulunan daha büyük bir kasanın daha iyi olacağını belirttiler. Daha büyük bir kasa seçtim ve OEM çalışanları bir anakartı ve sıvı soğutmayı kutusundan çıkartarak kasaya nasıl monte edebileceklerini kontrol ettiler. Ancak henüz satın almadığım bir ürün kutusundan çıkartılarak, bu şekilde bir deneme yanılma yöntemi için kullanılmış oldu. Bu ürünler bu şekilde test edilebilecek veya herhangi bir bilgisiz çalışanın ellerine teslim edilebilecek ürünler değildir. Yani bizlere satılan ürünler daha önce çalışanlar tarafından veya farklı müşterilerin talepleri doğrultusunda kutularından çıkartılabiliyor. Ürün teslim almak için gittiğimde, ürünü BİOS ekranında görmek istediğimi belirttiğimde bana, size kurulum yapamadığımızı söylemiştik bu nedenden dolayı ürünü kontrol etmedik dediler. Bu şekilde teslim almak istemediğimi dile getirmeme rağmen, ne yazık ki parayı ödemiş olduğum için ve daha fazla beklemek istemediğim için teslim aldım.

01.10.2018 tarihinde yaşadığım Sakarya ilindeki evime geri döndüm ve ürünü açmak üzere ekipmanlarım ile bağlantılarını sağladıktan sonra, ürünün power tuşuna basmama rağmen ürün hiçbir şekilde çalışmadı. Aynı gün içerisinde Sakarya Serdivan mağazasına götürdüm ve gerekli testler yapıldıktan sonra anakartta sıkıntı olduğunu, değişim veya iade için öncelikle yetkili servis olan ServisPoint'e göndereceklerini belirttiler. Henüz kullanmadığım bir ürün için servis sürecini beklemek istemediğimi belirtmeme rağmen, işleyişin bu şekilde olması gerektiğini belirttiler.

SERVİS SÜREÇLERİ
01.10.2018 tarihinde ürün Sakarya Serdivan şubesine teslim edildi.
02.10.2018 tarihinde ürün servise gönderilmek üzere yola çıktı.
Bu esnada ben ürünün kargo takip numarasını talep ettim. UPS kargo ile kontrolleri sağladığım zaman ürünün 03.10.2018 tarihinde Vatan Bilgisayar Topkapı Mağazasına ulaştığını gördüm. Burada unutmamanız gerek bir nokta var, ürünleri Vatan Bilgisayar aracılığı ile servise gönderdiğiniz zaman, ürünler öncelikle Vatan Bilgisayar merkezine gönderilmekte, burada kayıt yapıldıktan sonra servise gönderildiğidir.
Vatan Bilgisayar ile yaptığım görüşmeler doğrultusunda ürünün 04.10.2018 tarihinde kendilerine ulaştığını belirttiler ancak ürün 03.10.2018 tarihinde ulaşmıştı.
05.10.2018 tarihinde ürün ServisPoint'e ulaştı. Ancak araya hafta sonu girdiği için 06.10.2018 ve 07.10.2018 tarihlerinde ürün serviste yattı.

Bu esnada ben ürünü aldığım Fethiye mağazasındaki müdür ile yaklaşık 45 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. Diğer şubelerin ürünleri nasıl teslim ettiğine dair Elmadağ Vatan ve Serdivan Vatan şubeleri ile yaptığım görüşmeleri mağaza müdürüne ilettim. Bu iki şubede ürünleri BİOS ekranında teslim ettiğini dile getirmişti. Böyle kurumsal bir firmada şubeler arasında hizmet standartlarının ve uygulamaların nasıl değişiklik gösterdiğini sorduğumda mağaza müdürü afalladı ve şikayet edeceğimi söyleyince bir anda yardımsever bir kişiliğe büründü.

06.10.2018 tarihinde ServisPoint'i arayarak ürünün seri numarası ile hangi aşamada olduğunu sorguladım ve ürün test aşmasında gibi bir yanıt aldım.
08.10.2018 tarihinde yine ServisPoint'i aradım ve telefonu açan kişiden bilgi almak istedim. Yine test aşamasında gibi bir yanıt aldım. Ancak tatmin olmadığımı teknisyen arkadaşlar ile görüşmek istediğimi belirttim. Teknisyen arkadaş ürünün ayıplı olduğunun onaylandığını, ancak MSI yurt dışı şubesine onay maili gönderilmesi gerektiğini belirtti. Mailin ne zaman gönderildiğini sorduğumda, arkadaşlar yollamayı unutmuşlar ben hemen gönderiyorum dedi.
11.10.2018 tarihinde ürün hakkında iade yapılabileceği sisteme girilmiştir.

Arkadaşlar ürününüzü servise gönderecekseniz, kendiniz gönderirseniz yaklaşık 4-5 günlük bir süreçten kurtarabilirsiniz. Ayrıca sürekli olarak süreçleri takip etmek adına, telefon ile hem servisi hem de ürün almış olduğunuz mağazayı telefon ile arayınız. Bu konularda tuttuğunu koparan bir tiplemeye ait davranışlar sergilemeniz gerekiyor. Yoksa en ufak bir çalışanın yaptığı gecikme bile sizlerin bir kaç gün daha beklemesine neden olabilir.

Ayrıca Fethiye Vatan şubesi için, Vatan Bilgisayar merkezine bir şikayet dilekçesi gönderdim. Bu süreç ile ilgili bir gelişme olduğu zaman yine konu altından bildirim yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz geçte olsa servis ile alakalı olarak net bir çözüm alabilmişsiniz. Ben 3-4 kez servis ile alakalı mağdur oldum. En son değişim diye kullanılmış bir ürün gönderdiler. Hala da sorunu çözmeye uğraşıyorum. Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Servis ya işini yapar nasılsa diye düşünüp, beklerseniz ne yazık ki süreç olması gerekenden daha fazla uzayıp canınızı sıkabiliyor. Sizin adınıza sevindim. Darısı başıma inşallah :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı