Vatan Bilgisayar'da Macun Değişimi ve Temizlik Yaptırmak

@mito1172 aynen katılıyorum. Yani kullanıma göre değişir. Ortam sıcaklığı, kasanın havalandırması, macunun kalitesi vs. Önce yapılabilecek şeyler yapılmalı. Kasa ve fan temizliği. Sonra işlemci macun yenileme olabilir. H100 sıvı soğutucu kullanıyordum önceden, 2,5 sene hiç macun yenileme yapmadım değerler hep iyi idi. Şuanda PHANTEKS kullanıyorum en fazla işlemci sıcaklığı yükte 55 derece.
Yani ben de onu demek istedim. Ayrıca ekran kartı macunu 6 ayda ya da 1 yılda yenilenmeli şartını da ilk kez burada okudum. Dediğim gibi, önce toza bakmak gerek. Temizlemezsen, istediğin kadar macun yenile yine de bir işe yaramaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı durumu zaten tam bir fiyasko. Kasanın havanlandırması iyi değil belkide ya da kasayı dar bir yere koymuştur, hiç onu düşünmüyorlar. Hemen macun yenile. Ekran kartında macun yenileme durumu hakkında yukarıda yazdım. Artık kart bitmiştir, son kullanıcısı olursun o zaman keyfine yenilenir. Ama bu kartın halen gideri vardır. Kart açıldığı zaman, 2. el almak isteyenler bu riske girmek istemezler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı durumu zaten tam bir fiyasko. Kasanın havanlandırması iyi değil belkide ya da kasayı dar bir yere koymuştur ,hiç onu düşünmüyorlar. Hemen macın yenile. Ekran kartında macun yenileme durumu yukarıda yazdım. Artık kart bitmiştir son kullanıcısı olursun keyfine yenilenir. Ama bu kartın halen gideri vardır. Açıldığı zaman kart kim bu riske girer 2.elde satmak istediğinde.
Zaten ekran kartı 6 ay 1 yılda macun falan görünce tepem attı şaka gibi:kıkırda: neyse biz uyarımızı yaptık gerisine karışmam;)
 
2 gün önce işlemci değiştirip macun sürdüm bugünde alev gibi yanan R9 280X'e yeni macun sürdüm sakinledi. :D İşlem göründüğü kadar zor değil. İki vida söküp temizleyip yenisini sürmek fakat abartmadıkça. :) Ekran kartı vidayı söktükten sonra hızlı açmamalısın fan kablolarını saküp açıcaksın fazla beceri istemiyor. Bazen risk atmaya değer tecrübe edinmek için. Siz anlaşmışsınız artık bana kalırsa temizlerken yanında ol onu izle.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı