Vatan değişim ürünü olarak daha alt model önerdi

berat1837

Femtopat
Daha fazla  
Vatan markasından aldığım monitörü garantiye gönderdim. Yetki marka ürün değişimi için başka bir monitör vereceklerini söylediler. Monitörün özelliklerine baktığımda daha kötü olduğu için kabul etmedim. Para iadesi talep ettim. İadesi güncel fiyattan mı iade yapılır yoksa aldığım fiyattan mı yapılır? Aldığım fiyattan yapılırsa tüketici heyetine başvurup güncel fiyatı alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız fiyattan para iadesi yapılır hocam. Daha üst modelini alma hakkınız olduğunu belirtin. Size başka seçenekler sunmalarını talep edin. Eğer monitörün aynısı veya üst modeli yoksa para iadesi hakları da var. O da aldığınız fiyat üzerinden iade edilir ve yasal bir süreçtir. Yani heyetten bir sonuç çıkacağını sanmam. Herkes bu şekilde maalesef mağdur oluyor.

İadeyi işleme almadılarsa talebinizi geri çekin. Fatura tutarı iade edilir ve siz iadeyi kabul ettiğiniz için tüketici hakem heyeti süreci sıkıntı olabilir.

Daha, para iadesini almadım tüketici heyetine başvursam güncel fiyatı iade ederler mi yoksa aldığım fiyattan mı olur talebim reddedilir mi?

Daha, para iadesini almadım tüketici heyetine başvursam güncel fiyatı iade ederler mi yoksa aldığım fiyattan mı olur talebim reddedilir mi?
"Güncel fiyat" iadesi sıkıntı hocam, kanunen "sözleşmeden dönme" yani fatura fiyatının iadesi hakkınız veya misli ile değişim hakkınız mevcut.

Yapmanız gereken, öncelikle iade telebinizden vazgeçip misli ile değişim için emsal ürün teklifi talep etmektir. Eğer size daha düşük ürün vermeye devam ederlerse, tüketici hakem heyetine misli ile değişim için şikayet açmanız gerekli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı