Vatan OEM Hazır Kasalar Alınır mı ?

Fortnite video çekerek 7 8 saat oynuyorum abartıldığı kadar ses yok yanlız tek rahatsızlığım anlamsızca arada bir fps drop yiyorum bunun sebebini detaylı araştırmadım benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Hiç yok
FPS dropların nedeni HDD olabilir SSD olabilir, ısınma olabilir, driverın düzgün çalışmaması olabilir bir çok neden olabilir.

Fiyatını en çok hakeden RTX2060 sistem bence. Ama o bütçeye şu sistem de sığıyor:
  • AMD Ryzen 5 1600 B2 (550TL)
  • Gigabyte B450 Gaming X (550TL)
  • Team 8GB DDR4 3000MHz RAM (200TL)
  • Gigabyte RX5700XT Gaming 8GB (3000TL)
  • Toshiba OCX 240GB M.2 NVme SSD (250TL)
  • Sharkoon DG7000-G RGB Kasa (330TL)
  • PowerBoost Stallion 600W 80+ Bronze Yarı M. PSU (280TL)

R5 1600 ile RX 5700 XT’yi nasıl beslemeyi düşünüyorsunuz? Ciddi bir darboğaz olacaktır diye düşünüyorum ben, R5 2600X bile beslemekte zorlanacaktır o kartı. Ayrıca 2070 Super seviyesinde bir karta 8GB Ram’i layık görmek de yazık, PowerBoost diye bir PSU ve Toshiba SSD hakeza. Bir sistemde ekran kartı en pahalı parça olabilir ama en ucuz bileşenlerle kombinlerseniz o GPU’dan pek bir şey beklemeyin.

R5 1600 ile RX 5700 XT’yi nasıl beslemeyi düşünüyorsunuz? Ciddi bir darboğaz olacaktır diye düşünüyorum ben, R5 2600X bile beslemekte zorlanacaktır o kartı. Ayrıca 2070 Super seviyesinde bir karta 8GB Ram’i layık görmek de yazık, PowerBoost diye bir PSU ve Toshiba SSD hakeza. Bir sistemde ekran kartı en pahalı parça olabilir ama en ucuz bileşenlerle kombinlerseniz o GPU’dan pek bir şey beklemeyin.
  1. Ryzen 5 1600 B2 ile 2600 arasındaki performans farkı çok az.
  2. RAM sonradan yükseltilebilecek bir donanım, hatta B450M S2H anakart taksaydım 16GB RAM sığdırabilirdim. Ama RAM için kaliteli anakarttan vazgeçmek mantıklı değil.
  3. Toshiba SSD'nin nesi varmış? İlla ki Toshiba istemiyorum dersen Kingston A1000 alabilirsin.
  4. Power Boost PSU'yu eleştirmişsin. Bu fiyatta alınabilecek en verimli ve kaliteli PSU'dur. Kaliteli kapasitörlere sahip olmasaydı sertifika alamazdı. Üretim konusunda da dünyada 10 fabrika var, onlardan birinde üretilen bir PSU. Ama illa ki kaliteli marka almak istersen OCP'siz ve sertifikasız Elite V3 alabilirsin.

Ryzen 5 1600 R2 olarak aldığınız kartın R2 çıkma ihtimali şans işi. Satıcılar bile kutu açılınca belli oluyor diyor. Siz R1 modelin besleyebileceği bir kart alırsınız da R2 çıkarsa ucuza 2600 almış gibi olursunuz. R1 çıkarsa kullanılmamış CPU elinizde kalır çünkü R1 versiyon katiyen besleyemez o kartı. R2 bile çıksa işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapar kaçarı yok.

Powerboost PSU ve Toshiba SSD için ise bir şey demiyorum. Forumda onlarca telkin var bu ürünleri almayın diye. Alınırsa 2 ay sonra o forum başlıklarında görebiliriz bu arkadaşı.

Sana inanmamızı sağla.
Kanıtla mesela.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BF5 de daha etkili olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ryzen 5 1600 R2 olarak aldığınız kartın R2 çıkma ihtimali şans işi. Satıcılar bile kutu açılınca belli oluyor diyor. Siz R1 modelin besleyebileceği bir kart alırsınız da R2 çıkarsa ucuza 2600 almış gibi olursunuz. R1 çıkarsa kullanılmamış CPU elinizde kalır çünkü R1 versiyon katiyen besleyemez o kartı. R2 bile çıksa işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapar kaçarı yok.

Powerboost PSU ve Toshiba SSD için ise bir şey demiyorum. Forumda onlarca telkin var bu ürünleri almayın diye. Alınırsa 2 ay sonra o forum başlıklarında görebiliriz bu arkadaşı.
R1 ile R2 arasında da çok fark yok aslında. R1-R2 soğutucudan anlaşılabiliyor. R1'de Spire R2'de Stealth var.

BF5 de daha etkili olacaktır.

Ben bunu kabıtlamasinı söylemedim.
Hani 5 FPS alıyormuşuz ya ona söyledim.

TUF serisi çok tavsiye edilen bir seri değil. O fiyata @fryzen arkadaşımızın dediği sistemi de toplayabilirsiniz. SSD olarak Toshiba OCZ yerine farklı bir SSD tercih etmenizi öneririm. PSU olarak da PowerBoost çok önerilen bir PSU değil, onu da değiştirebilirsiniz.

Sana inanmamızı sağla.
Kanıtla mesela.
RTX kartlar her ne kadar Ray Tracing için tasarlanmış olsalar bile yine de RTX teknolojisini açınca oldukça yüksek FPS kaybı olabiliyor. Ayrıca Ray Tracing teknolojisini her yazılım desteklemiyor, en azından şu anlık. Şu anda destekleyen yazılım sayısı oldukça kısıtlı. Bu yüzden RTX serisi kartlara fahiş bedeller ödemeye gerek yok.

Ayrıca RTX teknolojisini sadece RTX serisi kartlar desteklemiyor. GTX 1060 6 GB, 1070, 1080, 1660 ve bazı TITAN serisi kartlar da destekliyor. Aralık ayında da AMD'nin yeni Navi kartlarının da RTX teknolojisini desteklemesi bekleniyor. Bu kartlar arasında RX 5700 ve 5700XT modelleri de var. 5500 serisi hakkında bir bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı