Çözüldü VDSL altyapı mı geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar bugün ekmek almaya giderken farkettim. Türk Telekom şöyle bir şey yapmış. VDSL saha dolabı mı kuruyorlar?

IMG_20201103_192013.jpg IMG_20201103_192045.jpg IMG_20201103_192028.jpg IMG_20201103_192023.jpg IMG_20201103_192039.jpg internet.jpg

Not: Gece olduğu için ve acelem olduğu için fotoğraflar kötü çıkmış. İsterseniz yarın daha net fotoğraflar atabilirim.

Hocam eksildik de pek bir farkını göremedim şuan. Bir bakar mısınız hat değerlerine? @Ulunay
Eki Görüntüle 862459

Paket değişikliği kısmına ise bunları seçebiliyorum. Seçtiğim zaman düzelir mi bu tablo?
Eki Görüntüle 862462
Ekstra olarak ayarlardan SNR Margini 8 yapmazsam dosya indirirken hız stabil olmuyor çok fazla CRC hatası alıyorum.
Anlayamadım acaba aktarım yapılmadı da daha uzaktaki bir dolaptan mı hizmet alıyorsunuz yoksa TT mi beceremedi.

Upload 4 mbps olması gerekiyor pandemi ile beraber yükseltildi.

Arıza kaydı açın hoca berbat duruyor.

Anlayamadım acaba aktarım yapılmadı da daha uzaktaki bir dolaptan mı hizmet alıyorsunuz yoksa TT mi beceremedi.

Upload 4 mbps olması gerekiyor pandemi ile beraber yükseltildi.
Hocam başka bir forumda hala ADSL portundasınız ondan bu şekildedir çalışmaların tamamlanmasını bekleyin dediler ki haklılar sanırım. Şöyle 1-2 hafta bekleyeyim düzelme olmazsa arıza kaydı açarım.

Hocam başka bir forumda hala ADSL portundasınız ondan bu şekildedir çalışmaların tamamlanmasını bekleyin dediler ki haklılar sanırım. Şöyle 1-2 hafta bekleyeyim düzelme olmazsa arıza kaydı açarım.
VDSL sinyal geliyor ama bilemedim bence arıza kaydı açın eğer öyleyse zaten çözemezler değilse upload artmış olur.

Hocam eksildik de pek bir farkını göremedim şuan. Bir bakar mısınız hat değerlerine? @Ulunay
Eki Görüntüle 862459

Paket değişikliği kısmına ise bunları seçebiliyorum. Seçtiğim zaman düzelir mi bu tablo?
Eki Görüntüle 862462
Ekstra olarak ayarlardan SNR Margini 8 yapmazsam dosya indirirken hız stabil olmuyor çok fazla CRC hatası alıyorum.
Dolap mesafesi tahmini kaç metre? 22 olması imkansız. Bir arıza kaydı açın. CRC hataları birden artmaya başladığına göre TT kaynaklı olma şüphesi taşıyor.

Dolap mesafesi tahmini kaç metre? 22 olması imkansız. Bir arıza kaydı açın. CRC hataları birden artmaya başladığına göre TT kaynaklı olma şüphesi taşıyor.
Hocam en az 150, en fazla 300 metre. Kablo ana sokaktan direkt benim sokağıma gelirse 150, aradaki 2 sokağı dolanır gelirse 300 metre.

Bana saçma gelen kısım hat zayıflamasının ve SNR Margin değerinin değişmemiş olması.

Hat zayıflaması ilk sayfada 20 iken geçiş sonrası 22'e nasıl yükselmiş ona anlam veremedim...
Hocam DH'de gelen yorumlarda kabine geçişiniz daha olmamış bekleyin diyorlar ama arıza kaydı açayım mı?

Galiba santralden ADSL'i VDSL yaptılar. Kabin aktif olunca ona geçirecekler.

Son düzenleme:
Hocam DH'de gelen yorumlarda kabine geçişiniz daha olmamış bekleyin diyorlar ama arıza kaydı açayım mı?

Galiba santralden ADSL'i VDSL yaptılar. Kabin aktif olunca ona geçirecekler.
Doğruysa zayıflamanın 22 olmasını kanıtlıyor.

Arıza kaydı elbet açın, CRC birden uçmuş. Bu kadar coşması normal değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı