VDSL modemden fiber internet gelir mi?

uraztigli

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben TTNET'in vermiş olduğu VDSL modemi kullanıyorum ve paketim fibernet (VDSL mod) olarak geçiyordu. Türk Telekom ile görüştüm, sizi fiberden fibere geçireceğiz dediler. Paketimi yükselttim. Modem almanıza gerek yok siz fibersiniz zaten denildi. Şu an paket bilgilerinde hâlâ fibernet yazmakta fakat VDSL mod yazısı kalktı. Fakat modemin arkasındaki splitterı (üzerinde ADSL yazıyor) sökünce internet gitti. Takınca yeniden geldi. VDSL modem üzerinden fiber interneti nasıl verecekler cevaplarsanız sevinirim.
image.jpg

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    207 KB · Görüntüleme: 297
Bazı modemler VDSL/Fiber uyumludur. Kullandığım modem ADSL, VDSL, fiber uyumludur. ADSL veya VDSL de duvardan gelenin kablosunu modemin DSL kısmına tıkarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Ama fiber de böyle bir durum olmaz. Fiber sisteminde ara da cihaz mevcut. O cihazdan gelecek olan sinyali kablo vasıtasıyla modemin WAN portuna takarak ancak fiber internet elde edebilirsin bunu da TT ekipleri yapmaktadır.

Arkadaşlar merhaba. Ben TTNET'in vermiş olduğu VDSL modemi kullanıyorum ve paketim fibernet (VDSL mod) olarak geçiyordu. Türk Telekom ile görüştüm, sizi fiberden fibere geçireceğiz dediler. Paketimi yükselttim. Modem almanıza gerek yok siz fibersiniz zaten denildi. Şu an paket bilgilerinde hâlâ fibernet yazmakta fakat VDSL mod yazısı kalktı. Fakat modemin arkasındaki splitterı (üzerinde ADSL yazıyor) sökünce internet gitti. Takınca yeniden geldi. VDSL modem üzerinden fiber interneti nasıl verecekler cevaplarsanız sevinirim.Eki Görüntüle 1473402

Sizin modem fiber bile olsa GPON kutusu yok nasıl fiber veriyorlar ve kaç Mbps download upload alıyorsunuz ?

Arkadaşlar merhaba. Ben TTNET'in vermiş olduğu VDSL modemi kullanıyorum ve paketim fibernet (VDSL mod) olarak geçiyordu. Türk Telekom ile görüştüm, sizi fiberden fibere geçireceğiz dediler. Paketimi yükselttim. Modem almanıza gerek yok siz fibersiniz zaten denildi. Şu an paket bilgilerinde hâlâ fibernet yazmakta fakat VDSL mod yazısı kalktı. Fakat modemin arkasındaki splitterı (üzerinde ADSL yazıyor) sökünce internet gitti. Takınca yeniden geldi. VDSL modem üzerinden fiber interneti nasıl verecekler cevaplarsanız sevinirim.Eki Görüntüle 1473402

Aynı olayı bende yaşadım Türk Telekom insanları kandırıyor fiber diyor ama VDSL. Bana da altyapın fiber dediler, TurkNet'te VDSL diyor. İnanma hipernettir o

Sizin modem fiber bile olsa GPON kutusu yok nasıl fiber veriyorlar ve kaç Mbps download upload alıyorsunuz?

Şu anki pakete dün geçtik 75 Mbps'lik. Fakat aldığım hız 40 45 civarı. Maksimum 1 güne 75'e çıkar denildi. Upload olarak 7 civarı alıyorum.

Dün bilgi almak için Telekom'u aradığımızda ücretsiz olarak fiber modem almak için başvuru yapacağımız söylendi. Aynı günün akşamı paket için tekrar aradık almayın modem dedi.

Modeminize giren kablo fiberoptik kablo değil? Sanırım yine Telekom'un yalanlarına kanmışsınız. Binaya kadar fiber fakat daireye kadar bakır kablo ile geliyor anladığım kadarıyla. Yani hala VDSL hizmet alıyorsunuz da diyebiliriz.

İnternet şu an babamın üzerine. Dün sizin söylediğinizin aynısını ona söyledim. Bana oradaki yetkili öyle demiyor. Ondan daha mı iyi bileceksin? Adamlar yalancı mı vb. dedi. Zaten telekomdakiler ne derse inanıyor kendisi.

Aynı olayı bende yaşadım Türk Telekom insanları kandırıyor fiber diyor ama VDSL. Bana da altyapın fiber dediler, TurkNet'te VDSL diyor. İnanma hipernettir o

Altyapımız fiber zaten fakat VDSL alıyorum.

Arkadaşlar modem istedik vermediler. Ben gidip rastgele bir modem alsam onu kullanabilir miyim? Yoksa sadece TTNET modemi mi kullanılabilir?

Arkadaşlar modem istedik vermediler. Ben gidip rastgele bir modem alsam onu kullanabilir miyim? Yoksa sadece TTNET modemi mi kullanılabilir?

Son düzenleme:
Altyapımız fiber zaten fakat VDSL alıyorum.
İşte böyle bir şey yok. Altyapım fiber ama VDSL alıyorum diye bir şey yok. Altyapı fiberse fiber üzerinden hizmet alınır, VDSL ise VDSL üzerinden hizmet alınır. Paketin isminde fiber hiper züper uçar kaçar yazabilir bunun bir önemi yok. Önemli olan altyapı. Fotoğrafını attığınız modem fiber altyapıda kullanılan modem değil. (Gerçi fiber altyapıda kullanılan cihaz da teknik olarak modem değil ama neyse oralara girmeyelim şimdi.)

Altyapınızın durumunu netleştirmek için şu 2 adresten altyapı sorgulaması yapıp sonuçların ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz?

Taahhüt bittiği anda çıkacağım zaten. Sürekli bir kazık işi.

İşte böyle bir şey yok. Altyapım fiber ama VDSL alıyorum diye bir şey yok. Altyapı fiberse fiber üzerinden hizmet alınır, VDSL ise VDSL üzerinden hizmet alınır. Paketin isminde fiber Hiper züper uçar kaçar yazabilir bunun bir önemi yok. Önemli olan altyapı. Fotoğrafını attığınız modem fiber altyapıda kullanılan modem değil. (gerçi fiber altyapıda kullanılan cihaz da teknik olarak modem değil ama neyse oralara girmeyelim şimdi.)

Altyapınızın durumunu netleştirmek için şu 2 adresten altyapı sorgulaması yapıp sonuçların ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz?

İkisinde de VDSL çıktı. Fakat benim anlamadığım binamda en alt katta Türk Telekom fiber internet yazan bir kutu var.

Taahhüt bittiği anda çıkacağım zaten. Sürekli.

İkisinde de VDSL çıktı. Fakat benim anlamadığım binamda en alt katta Türk Telekom fiber internet yazan bir kutu var.

Ayrıca Kablonet Superonline TurkNet'ten de yapınca VDSL çıkmıştı.

Türk Telekom'dan sorgulayınca fibernet olarak çıkıyor hâlâ.

Taahhüt bittiği anda çıkacağım zaten. Sürekli bir kazık işi.

Ayrıca Kablonet Superonline TurkNet'ten de yapınca VDSL çıkmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı