VDSL port nasıl açtırılır?

Blackburne18

Femtopat
ADSL'den VDSL'e gaçemek istiyorumda binada boş port yokmuş. Bunun için VDSL portu açtırmak istiyorum:
1- Maliyeti ne kadardır?
2- Ne yapmam gerek?
3- Ne kadar sürede yapılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Binada mı yoksa saha dolabında mı boş port yok? Bana saha dolabı gibi geldi...

1. O kadar paranız varsa VDSL değil FTTH'ye yönelin.
  2. Birisi abonelik sonlandırmadan boş port olmayacağı için sıra beklemeniz lazım.
  3. Kim aboneliği iptal eder ve sıra size ne zaman gelirse yapılır. Net süre vermek imkansız.

Öyle duvara delik açar gibi açılmıyor, bölgenizde belirli bir limite ulaşılmış demek ki. Bu demek değil ki açılamaz fakat bizim Türk Telekom port konusunda cidden süründürüyor, genelde yeni kutu koymayıp sizi bekletiyorlar. Demek istediğim bu yola girerken çok sabır gerektiğinin bilincinde olun. Port sorunu yüzünden 16 ay mobil hattından internet kullanan komşum vardı.

Zaten ADSL telefon kablosu ile geliyor ve VDSL'de telefon kablosu ile aktarılıyor.

28 senelik altyapı var ve VDSL desteği var şu anda.

Telekom'u arayın, ben pakedimi yükseltmek istiyorum deyin, 20Mbps VDSL paket isteyin geçmek için, eğer sağlıyorsa onaylayacaklar ve modeminizde VDSL desteği varsa 1-2 hafta içinde küçük bir internet kesintisi yaşayarak internetinize kavuşacaksınız.

En azından biz böyle yaptık.

Zaten ADSL telefon kablosu ile geliyor ve VDSL'de telefon kablosu ile aktarılıyor.

28 senelik altyapı var ve VDSL desteği var şu anda.

Telekom'u arayın, ben pakedimi yükseltmek istiyorum deyin, 20Mbps VDSL paket isteyin geçmek için, eğer sağlıyorsa onaylayacaklar ve modeminizde VDSL desteği varsa 1-2 hafta içinde küçük bir internet kesintisi yaşayarak internetinize kavuşacaksınız.

En azından biz böyle yaptık.

Aradık VDSL portları dolu olduğu için geçiremediler.

Hat sahibiyle birlikte Turk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne gidip port talep dilekçesi verebilirsiniz. Bunun dışında sizin yapabileceğiniz bireysel aksiyonlar kısıtlı. Twitter'dan Turk Telekom yetkililerine ulaşmayı denemek de bir opsiyon.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı