VDSL'de ne kadar verim alırım?

S.a kardeşim kesin geç vdsle adslden daha kötü bir sonuç alacağını düşünmüyorum şahsen. Ben vdsl kullanıyorum senelerdir alt yapım iyi şansıma 75 mbit kadar destekliyor şu anda da 50 mbit kullanıyorum hız testinde de 5 ms çıkıyor ping değerim oyunlarda test etmedim ama. Tahattütüm bitince de türknete geçmeyi düşünüyorum. En azından bir deneyeceğim hoşuma gitmezse başka firmaya geçerim. 85 liraya 75 mbit almak imkansız çünkü diğer firmalarda umarım güzel bir deneyim olur sanada tavsiye ederim denemeni. Modem alacaksan da diğer firmaları boşver linkteki modemi al incelemelerine de bakabilirsin netten gayet kullanışlı stabil modem olduğu söyleniyor bende yakın zamanda satın alacağım.

S.a kardeşim kesin geç vdsle adslden daha kötü bir sonuç alacağını düşünmüyorum şahsen. Ben vdsl kullanıyorum senelerdir alt yapım iyi şansıma 75 mbit kadar destekliyor şu anda da 50 mbit kullanıyorum hız testinde de 5 ms çıkıyor ping değerim oyunlarda test etmedim ama. Tahattütüm bitince de türknete geçmeyi düşünüyorum. En azından bir deneyeceğim hoşuma gitmezse başka firmaya geçerim. 85 liraya 75 mbit almak imkansız çünkü diğer firmalarda umarım güzel bir deneyim olur sanada tavsiye ederim denemeni. Modem alacaksan da diğer firmaları boşver linkteki modemi al incelemelerine de bakabilirsin netten gayet kullanışlı stabil modem olduğu söyleniyor bende yakın zamanda satın alacağım.

85TL'ye 75mbps interneti rahatlıkla alabiliyorum :D
Ekran Alıntısılll.PNG
Ekran Alıntısı.PNG
aaaaa.PNG

Son düzenleme:
Konunun bildirimi düşmemiş. Şans eseri görüyorum. Özür dilerim.

Hat modu ADSL olduğu için VDSL hakkında yapılacak yorumlar sadece teoride kalır. Hat zayıflamasını baz alıp hesaplama yaparsak hızının 32 Mbps civarı çıkması lazım.

Aynı sokakta olup, farklı dairelerin hızlarına bakın, eğer onlar sizden yüksek çıkıyor ise hat zayıflamasını etkileyen olumsuz durum var.

Dosya Ekleri

• sadsadasd.PNG
    sadsadasd.PNG
    35,5 KB · Görüntüleme: 40
TürkNet kullanıyorum. VAE kullanıyorum YAPA yok malesef.
Bende başka marka sandım dedim araştırdım o fiyata öyle internet veren yok 😀 Millenicom'da 99 liraya 100mbite kadar olan tarife var benim hattımda 79mbit destekliyor teorik olarak. Müşteri hizmetleri olayı kafama takıldığı için kararsız kaldım biraz Türknet ve Millenicom arasında. İnternetten araştırma yaptım ikisi hakkında da kötü yorumlar var iyiler kadar. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını rica edeceğim.

Bende başka marka sandım dedim araştırdım o fiyata öyle internet veren yok 😀 Millenicom'da 99 liraya 100Mbit'e kadar olan tarife var benim hattımda 79Mbit destekliyor teorik olarak. Müşteri hizmetleri olayı kafama takıldığı için kararsız kaldım biraz TürkNet ve Millenicom arasında. İnternetten araştırma yaptım ikisi hakkında da kötü yorumlar var iyiler kadar. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını rica edeceğim.

Ben şu an ADSL TürkNet kullanıyorum. 16Mbps hız bana 12 geliyor. TürkNet daha az para ödemek için beni yüksek hızlı altyapı olmamasına rağmen kendi altyapısına yani YAPA'ya geçirmiş. YAPA yüzünden 1.5 km öteden internet alıyorum. VAE'ye ise geçirmiyorlar. Türk Telekom şu anda sokakta VDSL çalışması yapıyor. Aktif olduğu zaman eğer VAE'ye geçirmezlerse iptal edeceğim. Yani eğer sokağınızda TürkNet'in kendi altyapısı (YAPA) yoksa direkt VAE olarak başlayın.

Müşteri hizmetleri ise sadece internetten destek kaydı oluşturabiliyorsun. 1 gün içinde veya daha kısa sürede cevap veriyorlar. Olursa olur olmazsa bir daha. Tabi her şey altyapıda bitiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı