Verilen Saçma Uyarılar

  • Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Moderatörler, bu konuda açılan her mesajı kilitlediğiniz gibi bunu da kilitlemeyin, altında üyeler tartışsın lütfen. Benim yanlış olduğumu düşünen varsa belirtsin, benim yaşadığım gibi durumlara maruz kalanlar varsa onlar da katılsın, paylaşsın kendilerince bir şeyler. Yöneticiler de bilgi edinmiş olur birebir üyelerden.

Böyle bir konu açılmış,


Screenshot_1.png


Tip bölümünde "Soru" kutucuğu işaretlenmemiş,

Screenshot_2.png


Başlık, "Oyun Teknik Destek" kısmına açılmış,

Screenshot_4.png


Yazdığı yazıda herhangi bir yardım isteği yok, aynı zamanda ana yazıda sistem belirtilmemiş (yorumlara anca birisi söyleyince aklına gelip eklemiş).

Buna göre bu konunun "Oyun Teknik Destek" bölümü altında açılmamış olması lazım, "Oyun Haberleri" bile daha mantıklı bir bölüm, çünkü başlık ve yazı Destiny 2'de genel olarak yaşanan düşük GPU kullanımı ve FPS düşüşüyle ilgiliymiş gibi bir görüntüye sahip.

Soru tipli bir başlık olmadığı ve yazdığı yazıda herhangi bir yardım, destek talebi dahil, bir soru cümlesi de içermediği için, "Oyunda ekran kartı kullanımı %40'larda dolanıyor internette araştırdım ama bir sonuca varamadım. Çoğu kişi yaşıyormuş bu sorunu." yazısına, "Tamam, yaşasın." yazdım diye ben uyarı alıyorum. Buna bakılırsa konuyu açan kişi teknik destek talebinde bulunmuyor, konu yeri yanlış. Şimdi bu üye mesaj uyarı almıyor da haber gibi paylaşılan konunun altına, "Tamam, sorunu yaşasınlar." yazınca niye uyarı alıyorum?


Bu ve buna benzer şeylerin örneklerini buldukça sıralayabilirim. "Monitörümün renkleri ok gibi." diye başlık açıyorum. Yeni aldığım monitörün ayarlarını yapamamıştım, eğer aynı modeli kullanan varsa ayarlarını bana paslamasını rica ettim yazımda. Bir moderatör çıkıp "İçerikle ilgili olmayan konu başlığı." diye uyarı veriyor.

1- Monitörün renkleri gerçekten dışkımsıydı, pişman olma raddesine gelmiştim, 8 gün sonunda kendime en uygun ayarı ancak yapabildim, birkaç saatimi harcamışımdır kendim için en doğru görüntüyü bulabilmek için. "Dışkımsı" yazmak yerine "ok" yazmayı tercih ettim, bana uyarı veriliyor alakasız başlık nedeniyle. Ne yapsaydım, ilgili olduklarını monitörün ekranının dışkımsı rengini çekip, bir de klozetteki arkadaşın resmini çekip foruma karşılaştırma için resimlerini mi koysaydım?

2- Gerçekten ok gibi, neredeyse göze saplanıyormuşçasına gözü yoran, ağrıtan ve haliyle doğal olmayan bir görüntüye sahip olabilirim. Yine bununla ilgili hiçbir şekilde konuyla alakasız diyerek yasaklama verilemez.

Üstte resimlerle belirttiğime benzer, gereksiz mesajlar yüzünden aldığım üçüncü uyarı. Adamlar konu içinde yardım talebinde bulunmuyor, hiçbir soru cümlesi de yok, bir de üstüne başlığı açarken tip kısmından soru kutucuğu işaretlenmiyor, ben "Tamam." , "E güzel." gibi yorumlar yapınca uyarı yiyorum.

İkinci El bölümü için yasak almışım, "Herif kelimesini kullanma, şunu şöyle yazma." gibi uyarılar vereceğinize bir açıklama da girmemiştiniz "Şu nedenle yasaklandınız, tutturulmuş başlıklardan bölüm kurallarını okumalısınız: Link. Alıcı değilseniz bu bölümdeki satılık ilan başlıklarının altına harici bir yorum yazmak yasak." yazmak bu kadar zor olmamalı, hani moderatörsünüz ya.

+ Bir başlığın altına "Moderatörler işlerini düzgün yapmıyor." yazıyorum, Mikail Fidan cevap veriyor, "Eğer böyle bir durum varsa konu açın, bir şekilde bize bildirin." (tam olarak ne yazdığını bulamadım.) Tamam diyorum, hemen bir konu açıp, neden böyle düşündüğümü yazıyım, Mikail Fidan'ı etiketlerim, nedne böyle düşündüğümü anlamış olur en azından, yanlışsa yanlış, doğruysa doğru. Onlarca dakika harcıyorum, resimler, onlar, bunlar, kaynaklar, vesaire. Hepsini birleştirdim, konuyu açacağım. Neyle karşılaştım sizce? Sırf o yorumum için anında Uygunsuz üslup kullanmam nedeniyle bir uyarı daha yemişim. Konu bile açamamıştım. Millet boşuna Discord sunucularında küfürler savurmuyor, onu zaten anlamış oldum da, hak edene, hak ettiği cezaları verin, her önünüze gelene, genel olarak 20 mesajının 18'inde hata olmayanlara kafayı takıp üstüne gitmeyin. Beğenmiyorsan diğer forumlara gir, ya da hiç girme diyen çıkabilir; pek umrumda değil, burayı kaç kişi bir "aile" ortamı olarak görüyor ki sanki? İki ya da üç kişiye kendi aldığım monitörden aldırdım, herkes gibi bilmem kaç kişiye yardım ettim, sorununu çözdüm ya da çözümü üretmeleri için yol gösterdim, benim yaşadığım monitör ayar sorununu yaşamasınlar diye milletin forumda telefon numaralarını topladım, kendi ayarlarımı en az 5-6 kişiye tek tek atmışımdır, sırf benim gibi uğraşmasınlar diye. Ara sıra girerim, güzel konu varsa bakarım, çıkarım, uyarılar da aslında hiç umrumda değil, neticesinde süreli hepsi, bir güne hepsi geçiyor diye biliyorum çizgi aşılmadıkça. Ama şöyle durumlar da dokunuyor insana, belki beş dakikalık uyarılardır, belki bir saatlik, sırf yalnızca görmem için ama yine de insan sinirleniyor, kaç kişiyi hatalarından dolayı raporluyorum, benim hatalı olduğumu düşünmediğim yerlerde uyarılar yemem insanı sinir ediyor.

Daha yazacağım birkaç şey daha vardı uyarılar hakkında, unuttum fazla oldukları için, üşenmezsem onları da yeni yorum olarak ekleyebilirim.
 
Esnetmeleri lazım bu işi diyoruz ama anlatamıyoruz, en azından ban süreci olmasın, adam konu açıyor banı yiyor cevap yazamıyor, en azından öncesinde bir defa uyarı ver.
 
Ben size hemen özetliyeyim seneler önce çıkmış bir işlemciyi insanları dolandırırcasına fiyat biçenlere destek verip o fiyatın doğru olmadığını söyleyenlere 1 ay ban atabilen moderatörleri var Technopat'ın. Bazende egolarını tatmin ettiklerini düşünmüyor değilim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Model numarasının bir hanesini yanlış yazdığım için 6 saat ban yemiştim :) Garip bir forum sitesi, ama bu kadarını ben daha görmedim (yine ban yiyormuşum - "Reason:Hayırdır Birader" diye) :D
 
Ben sistem toplamak istiyordum İ7 9700K RTX 2070 konusu açtım 2 kere dedim ekran kartını yükselteyim bari İ7 9700K RTX 2080 konusu açtım ban yedim 2 kere. Hayvan terbiye eder gibi iş yapıyorlar, yüksek ihtimal bu yazımı gören bir mod tarafından tekrar banlanacağım.......
 
O mesajınızı hatırlıyorum ve hangi uyarıyı aldıktan sonra yazdığınızı da hatırlıyorum.

uyarı berk.png


Burada alenen hakaret ediyorsun ve sadece 1 gün uyarı almışsın. Sen olsan ne yaparsın peki? Eminim daha azını yapmazdın. Sürekli bir şeylerle boğuşmak yerine kuralları tekrar tekrar okuyup daha iyi bir insan olmaya çalışmamız lazım. Hep ben bilirim mantığıyla bir yere varamazsınız. Sosyal'deki genel tavrınızı doğru bulmuyorum. Ya insanlarla dalga geçiyorsunuz ya da hakaret ediyorsunuz. Saygısız olmak sizin tercihiniz, uyarı vermekte Technopat Sosyal yetkililerin. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemek anlamlı gelmiyor. Başlık sizin istediğiniz şekilde girilmedi mi? Raporlarsın uygun görülürse değiştirilir. "OK gibi" diye bir başlık olmaz. Mağarada yaşamıyoruz. Sen kendi konuna değer verip düzgün başlık giremiyorsan sorun sendedir.

Konulara yardım etme zorunluluğunuz yok. Ettiğinizi de görmüyoruz ancak yine de hatırlatma gereği hissettim. İnsanlara "tamam yaşasınlar" demek yerine hiçbir şey yazmayın. Çünkü bu yaptığınız sadece alay etmektir. Neymiş adam yardım istememiş. Yok ya, gerçekten mi? :D Ben sinirlenmiyorum veya kırılmıyorum. Sadece sizin adınıza üzülüyorum. Şu konuyu yazmaya ayırdığın vakti gidip kuralları okumayı ve normal bir birey olmaya ayırsan sorun çözülecek. :(




Bazıları gerçekten bu işi bilmiyor.
Mesajlarının yarısı dalga geçme ve hakaret içeren kişiye uyarı verdiğimiz için yanlış yaptık kusura bakmayın. :(

Esnetmeleri lazım bu işi diyoruz ama anlatamıyoruz, en azından ban süreci olmasın, adam konu açıyor banı yiyor cevap yazamıyor, en azından öncesinde bir defa uyarı ver.


"ARKADAŞLAR RX 570 KARTIM VAR DÜŞÜK FPS ALIYORUM" yazmak yerine konuya baştan detay vermeli. Aynı şekilde sorunu önemliyse 2 dakikasını ayırıp kuralları okuyabilir. Kurallar yeni eklenmedi. Olmaya da devam edecek. Umarım hiçbir zaman kaldırılmaz.
Ben size hemen özetliyeyim. Seneler önce çıkmış bir işlemciyi insanları dolandırıcısına fiyat biçenlere destek verip o fiyatın doğru olmadığını söyleyenlere 1 ay ban atabilen moderatörleri var Technopat'ın. Bazende egolarını tatmin ettiklerini düşünmüyor değilim. :)


Bencil bir düşünceyle baktığınız zaman evet, ego tatmin ediyoruz. Anlamadığınız nokta bu kurallar seni korumak için de var, başkasını korumak için de. Yarın sen satış konusu açsan ve millet altına gelip ilanı baltalamaya başlasa onlara da engel olunacak. Kimse kimsenin satış konusunu baltalamamalı. Yani market değeri 1 TL olsa bile satıcı istediği fiyatı verir. İsterse 1000TL desin umurumuzda değil. Dünyada sadece o kişi mi satış yapıyor? Hayır, biraz mantıklı düşüneceksin ve bu kişi pahalı satıyor deyip almayacaksın. Pazar araştırması yapacaksın. Gereksiz mesajlarla konuyu saptırmayın. O tartışma konusu değil, satış konusu. Kurallarda belirtiliyor. Okuyun lütfen.

Ayrıca aldığınız uyarı 1 ay ikinci el yasağı. Genel 1 ay uyarı almıyorsunuz. Dediğim gibi kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Yani "ilanda yazan fiyat çok pahalı. Sen insanları dolandırıyorsun" mesajını kaldırdığımız zaman size katılmıyoruz anlamına gelmiyor. Haklı olabilirsiniz ama dediğim gibi isteyen istediği fiyata ürün satar. Satış konusunu gereksiz tartışmalara çekmek satıcı ve alıcı için zaman kaybı.
Nokta koymayı unuttuğum için ban yemiştim :D.
Doğrudur. Ben şahsen bazen uyarı vermeden bildirim yoluyla uyarıyorum ancak çoğu kişi normal uyarı almadan öğrenmek istemiyor. Aslında normal uyarı verince de anlamıyor çoğu kişi...
Model numarasının bir hanesini yanlış yazdığım için 6 saat ban yemiştim :) Garip bir forum sitesi, ama bu kadarını ben daha görmedim.
Olabilir. Teknik konularda doğru şeyden bahsettiğinizden emin olmanız lazım. Bildirim gönderilerek hatırlatmakta bir tercih ancak dediğim gibi, bu tip ince şeylerde uyarı vermeyince dikkate almıyorlar.
Ben sistem toplamak istiyordum i7 9700K, RTX 2070 konusu açtım 2 kere dedim ekran kartını yükselteyim bari i7 9700K, RTX 2080 konusu açtım ban yedim 2 kere. Hayvan terbiye eder gibi iş yapıyorlar, yüksek ihtimal bu yazımı gören bir mod tarafından tekrar banlanacağım...
Bencil olmak kötüdür. Sürekli olarak sistem toplama konusu açamazsınız. Ayda 1 kere sistem toplama konusu açmanız gerekiyor ki diğer insanlara da sıra gelsin. Sürekli aynı şeyleri sormak yerine var olan konunuzu güncelleyin.

5000 TL sistem toplama diye konu açarsınız ve insanlarla fikir alışverişi yapa yapa sistemi toplarsınız. Sürekli yok onu çıkarttım bunu ekledim diyerek ayrı ayrı konu açmayın. Bu size yardım eden kişilerin de işini zorlaştırır. Bi' o konuya mesaj yazacaklar bi' diğer konuya.


Umarım bazı şeyler daha iyiye gider...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı