Verimli ders çalışma

AhmetKarma

Centipat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
369
Yer
Piranha Fabrikası
LGS öğrencisiyim size birkaç soru soraçağım.

1.Ben 460 istiyorum sabah kaçta kalkmalıyım?
2.Kaç gibi uyumalıyım?
3.Soru çözemeyince insan sinirleniyor ve morali bozuyuluyor nasıl önlenmeli?
4.Ana dersler kaç dakika ara dersler kaç dakika tekrar yapılmalı?
5.Günde en az kaç normal düzey soru çözülmeli?
6.Günde en az kaç matematik ve fenden yeni nesil soru çözülmeli.
7.Bugün günlerden salı ben ne kadar ve nelerden soru çözeçeğimi o gün içerisinde yazıyorum çünkü haftalık hiç belli olmuyor iyi yapıyor muyum?
 
LGS öğrencisiyim size birkaç soru soraçağım.

1.ben 460 istiyorum sabah kaçta kalkmalıyım?
2.kaç gibi uyumalıyım?
3.soru çözemeyince insan sinirleniyor ve morali bozuyuluyor nasıl önlenmeli?
4.ana dersler kaç dakika ara dersler kaç dakika tekrar yapılmalı?
5.günde en az kaç normal düzey soru çözülmeli?
6.günde en az kaç matematik ve fenden yeni nesil soru çözülmeli.
7.bugün günlerden salı ben ne kadar ve nelerden soru çözeçeğimi o gün içerisinde yazıyorum çünkü haftalık hiç belli olmuyor iyi yapıyor muyum?

Günde en az 150 soru çöz yeni nesil olmasına ve her dersten olmasına dikkat et yavaş yavaş arttır soru sayısını 9 da kalk 11 de yat.
 
Günde 460 ile kendini bu kadar zorlamamanı öneririm. Maksimum 250 derdim. Gece de en geç 12 de uyuyup sabah 09:30 da kalkmanı öneririm. 25 dakika çalışıp 5 dk ara vererek çalışabilirsin. Matematik ve fen ise en az toplam 100 soru çözmelisin.
 
Bu saat kaçta kalkmalıyım kaçta yatmalıyım tarzı sorular tamamen senin ile alakalı. Mesela ben günün hangi saati kalkarsam kalkayım ders çalışmam, çalışamam ve çalışmayı sevmem. Vücudun kaç saat uyku ile zinde olur önce onu bul. 8 saat uyku yeter ise akşam 11'de yatıp sabah 8 gibi kalkıp ders çalışmaya başlayabilirsin.

Soru çözememene gelirsek gayet normal, sinirlenmen ise gayet normal. Çözemediğin konuları maalesef anlayana kadar videolarını izleyip çözemediklerinin de cevaplarına bakmalısın. Tavsiyem bu sorular için video çözümlü kitaplar ile çalışman.

Soru sayısı ise sana kalmış çünkü YGS sanıldığı kadar zor bir sınav değil. Matematik ve Fen için soru sayısı olarak değil de konu olarak ilerle. Mesela bugün matematik için 1 veya 2 konu seç ve onlardan konu başı olmak üzere 50-75 arası soru çöz.
 

Geri
Yukarı