Vestel B950 laptopa Windows kurulmuyor

İsmail Güngör

Centipat
Katılım
8 Kasım 2022
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
4GN
SSD veya HDD modeli
Sandisk 480GB
Ekran kartı
Arkasını açtığımda yoktu .d
Anakart
?"
İşlemci
Pentium B950 2.10
Merhaba arkadaşlar, şimdi bende bir laptop var. Vestel B950 işlemcili oldukça eski bir laptop. Kullanmadım. 480 GB SanDisk bir SSD'm vardı. Ben de dedim hızlandırmak için onu takayım hızlansın ama boş SSD. Bunun için kurulum USB'si hazırlarıdım. Önceden HDD'de Win8.1 kullanıyordum. Gerçekten beni sinir eden bir işletim sistemi. Bundan dolayı Windows 10 kurayım dedim.

Windows'un kendi sistesinden indirdiğim uygulama ile flash belleğe Windows 10 kurulum yaptım. Başta GPT olarak kurdum. Tamam girdim kurulum ekranına. İşte işleri dedim disk seçme kısmına geldiğimde Windows 0 sürücüsünün 1 bölümüne yüklenemez hatası aldım. Ancak altında verdiği seçenekler işe yaramadı. İnternetten baktım birkaç video denedim, olmadı. Dedim belki yanlış seçmişim MBR'dir SSD belki. İşte MBR kurdum flash belleğe öyle denedim. Bir ekran çıkıyor. O zaman da girişte Rufus'un ekranı MBR değil diyor. Defalarca öyle bir MBR bir GPT bayağı uğraştım. Bıktım. En son Windows 7 kurayım dedim. Onu kurdumflash belleğe. Onu taktım. Windows dosyaları yükleniyor çubuğu doluyor, Windows 7 4'lü rengarek dönen şey geliyor, sonra tık mavi ekran wimfsf.sys hatası veriyor. Artık bıktım. Gözünüzü seveyim bir el atın.

maxresdefault (1)22.jpg
maxresdefault.jpg
0x00000050_winfsf.sys_.jpg
 
İki tane sürücü mü var bilgisayarda? Eski diski söküp yerine yeni disk mi taktın? Tam olarak bunu bir açıkla bakalım. Ona göre yürüyelim. Sürücü 0 ne Sürücü 1 ne? Sen hangisine kurmak istiyorsun?
 
Çünkü orası 100 MB nasıl Windows kurmayı bekliyorsunuz? Onun için sürücü 0 ayrılmamış alanı seçin. Diğerlerini Windows yüklemek için kendine ayırmıştır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı