VGA aşığı yanmadan önce DRAM ışığı yanıyor

Eymen K

Centipat
Katılım
15 Nisan 2024
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben yeni ekran kartı aldım ama RAM ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü VGA ışığı yanmadan önce 2 3 saniye DRAM ışığı yanıyor siz ne düşünüyorsunuz? Anakart H310M DDR4 anakart ekran kartı RX 580 8 GB işlemci i3 9100F.
 
Önceden olmuyor yeni ekran kartı ile oluyorsa sıkıntı ekran kartı ile alakalıdır, anakart kontrol yaptığı için DRAM ve CPU ışıkları her seferinden yanıp söner. En son hangisinde kalıyorsa sorun oradadır.
 
tam anlayamadım soruyu ama,

VGA ledi yanık kalıyorsa;

1- Ekran kartı arızalı yada güç bağlantıları eksik veya PSU gücü yetersiz
2- Bios yeni ekran kartını tanımıyor.
 
Önceden olmuyor yeni ekran kartı ile oluyorsa sıkıntı ekran kartı ile alakalıdır, anakart kontrol yaptığı için DRAM ve CPU ışıkları her seferinden yanıp söner. En son hangisinde kalıyorsa sorun oradadır.

Ama RAM çizilmeden önce sadece yanıp kapanıyordu VGA ışığı sonradan çizilince RAM'da 3 4 saniye yanıp kapandı sonra da VGA ışığı Full yanmaya başladı ve RAM'i çıkarınca ekran kartı çalışmaya başlıyor fanları flan dönmeye başlıyor.

Tam anlayamadım soruyu ama,

VGA LED'i yanık kalıyorsa;

1- ekran kartı arızalı ya da güç bağlantıları eksik veya PSU gücü yetersiz.
2- BIOS yeni ekran kartını tanımıyor.

PSU 650W kabloları da bağlı ilk taktığımda algılıyordu sonradan algılamadı.
BIOS ekran kartını tanımıyorsa nabacağım.
 
En son başıma gelen durum şuydu;

Normal çalışan sistem biranda dondu, resetlediğimde VGA ışığı yanık kalıyordu. Farklı ekran kartı ile dedim , bios pilini çıkardım - taktım, Ram slotlarının yerlerini değiştirdim olmadı. En sonunda baktık ki bios çipinde bios silinmiş yeniden yazdık. Bu adımları bi dene enson biosdan şüphelenirsin. Öncelikle başka bi ekran kartı ile dene görüntü alabiliyor musun?
 
En son başıma gelen durum şuydu;

Normal çalışan sistem bir anda dondu, resetlediğimde VGA ışığı yanık kalıyordu. Farklı ekran kartı ile dedim, BIOS pilini çıkardım - taktım, RAM slotlarının yerlerini değiştirdim olmadı. En sonunda baktık ki BIOS çipinde BIOS silinmiş yeniden yazdık. Bu adımları bir dene en son BIOS'tan şüphelenirsin. Öncelikle başka bir ekran kartı ile dene görüntü alabiliyor musun?

Başka bir ekran kartıyla görüntü alabiliyorum.

BIOS çipinden silindiyee ne yapacağım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı