Vicdan azabından nasıl kurtulacağım?

canercel

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
350
Çözümler
2
Birkaç gündür kuşum hapşırıyordu sonra öksürmeye başladı aspirin filan kattım suyuna kuş iyiydi sadece öksürüyordu hareketleri falan normaldi saat 8'de kütüphaneye gittim 11'de kuş kardeşimin elinde nefes alamayıp ölmüş. beni aradılar herhalde nerede olduğumu sormak için aradılar dedim, hiç belli etmediler eve gittim kimse yok kuşta yok aradım dediler kuşçuya götürdük vitamin filan verecek diye. bana söyleyememişler kardeşim zaten gün boyu ağlamış akşam bana söylediler kardeşim ağladı elimde ayakta duramıyordu nefes alamıyordu dedi bende ağladım gittim banyoya yanlarında ağlamak istemedim 45 dk 1 saat ağladım banyoda sonra baktım yapacak bir şey yok şu an bunu yazarken gözlerim doluyor ağlıyorum ölmesine değil daha çok nefes alamamasına ağlıyorum tek bağ kurduğum şey oydu çok üzülüyorum geçmeyecek galiba. Yaşayanlar varsa nasıl geçer söyleyin hayatımda daha fazla üzüldüğümü hatırlamıyorum karnım ağrıyor saçım dökülüyor. Kendimi suçluyorum yavaş yavaş hastalandı acaba onu kuşçuya filan götürseydim yaşar mıydı? Burada sadece benimle aynı durumda olanları bulmaya ve ne yaptıklarını öğrenmek için geldim yaptığınız bir şey varsa söyleyin.
 
Zamanla geçer. Muhabbet kuşlarının öyle bir sıkıntısı var çok narinler çabucak hasta oluyorlar. Ve üzüyorlar.
 
Birkaç gündür kuşum hapşırıyordu sonra öksürmeye başladı aspirin filan kattım suyuna kuş iyiydi sadece öksürüyordu hareketleri falan normaldi saat 8'de kütüphaneye gittim 11'de kuş kardeşimin elinde nefes alamayıp ölmüş. Beni aradılar herhalde nerede olduğumu sormak için aradılar dedim, hiç belli etmediler eve gittim kimse yok kuşta yok aradım dediler kuşçuya götürdük vitamin filan verecek diye. Bana söyleyememişler kardeşim zaten gün boyu ağlamış akşam bana söylediler kardeşim ağladı elimde ayakta duramıyordu nefes alamıyordu dedi bende ağladım gittim banyoya yanlarında ağlamak istemedim 45 dk 1 saat ağladım banyoda sonra baktım yapacak bir şey yok şu an bunu yazarken gözlerim doluyor ağlıyorum ölmesine değil daha çok nefes alamamasına ağlıyorum tek bağ kurduğum şey oydu çok üzülüyorum geçmeyecek galiba. Yaşayanlar varsa nasıl geçer söyleyin hayatımda daha fazla üzüldüğümü hatırlamıyorum karnım ağrıyor saçım dökülüyor. Kendimi suçluyorum yavaş yavaş hastalandı acaba onu kuşçuya filan götürseydim yaşar mıydı? Burada sadece benimle aynı durumda olanları bulmaya ve ne yaptıklarını öğrenmek için geldim yaptığınız bir şey varsa söyleyin.

Ben olsam kardeşimle konuşup neden yaptığını sorardım.
 
Kardeşim bir şey yapmadı ki o onu belki benden daha çok seviyor nefes almakta zorlandığını görmüş eline almış diyordu ayakta duramıyor annemi uyandırmış ağlayarak anne nefes alamıyor diye ama bir şey yapamamışlar çok geçmiş artık ama ben kütüphaneye gitmeyip kuşu götürseydim belki yaşıyor olacaktı beni en çok üzen bu.

Kardeşinin kasten yaptığını düşünmüyorum.
Mesajda yazdım kasten yapmamış kuş zaten nefes alamadığı için eline almış çok ağlamış ama benim kadar üzüldüğünü düşünmüyorum onun psikolojisi daha çok bozulmuştur belki.
 
Yaa Başın sağolsun..
Üzülme bazen bizim için neyin iyi neyin kötü olduğunu Allah belirler..
Sen evet belki tedavi edebilirdin ama bilemezsin ki belki kaderi gelmişti.
Vicdanını rahat tut ve sakın moralini bozma bu dünya üzülmeye değecek kadar uzun değil..belki iyi gelecekse sana bi ayet söyleyebilirim fe inne meal usri yusra , inne meal usri yusra: şüphesiz ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır(inşirah 5-6)
Kendine iyi bak...🌹
 

Geri
Yukarı