Çözüm VIDEO TDR FAILURE, VIDEO TDR TIMEOUT DETECTED Mavi Ekran

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
44.173
Makaleler
36
Çözümler
229
Yer
Sakarya
Ekran kartınız "Display driver stopped responding and has recovered", yani "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alanlar altta anlatacağım şeyi uygulasın. Ancak uygulamadan önce güncel ekran kartı sürücülerini DDU ile silip denetim masasından kaldırıp güncel sürümü yükledikten sonra yaşarlarsa bunu yapsalar daha iyi olur.

asdasd.jpg


Başlıkta yazan ve konu içinde yazan hataları alıyorsanız "Default" butonuna basıp "Apply" butonuna basıp bilgisayarı yeniden başlatmanız yeterlidir.
Hala devam ediyorsa, eski ve yeni sürücü deneme ile de sonuç alınmadı ise ekran kartını garantiye gönderin.

Çözümüne yarayan hatalar;

Kod:
VIDEO_TDR_FAILURE (0x00000116)
VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (0x00000119)
VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED (0x00000117)

TDR hakkında İngilizce makale;
Timeout Detection and Recovery (TDR) (Windows Drivers)

İndirme bağlantısı:
Link
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu için teşekkürler, hocam çok yararlı oldu, Windows 10'da yaşadığım uyku modundan uyanamama sorunu çözüldü, tekrardan teşekkürler.
 
Yaptım ama bu sefer hata mesajı gelmiyor. Yinede aynı sorunla karşılaşıyorum.
 
Bende Toshiba L505-11E HD4650 ile bu hatayı almaya başladım. Biosu güncelledikten 1 hafta kadar sonra başladı ama laptop soğukken bir oyuna girersem tdr_failure mavi ekran yiyorum ve windows açıldıkça yemeye devam ediyorum. Anca her taraf artifact dolu şekilde güvenli modta açıp laptopu 75 derece üstüne kadar ısıtırsam düzeliyor, artifactlar kayboluyor ordan düzeldiğini anlıyorum. Yine 75 derece üstünde oyunlarda sıkıntı çıkartmıyordu ama bugün yine mavi ekran yemeye başladım, ekran kartını yüklemedikçe soğukkende masaüstünde falan sıkıntı çıkartmıyor. Sıcaklıkla bu kadar ilişkili olması ve git gide kötüleşmesi yazılım sorunu olma ihtimalini sıfırlıyor galiba?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı