VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Designer
RAM
16 GB Samsung M471A1K43CB1-CRC 2400MHz (2X 8 GB)
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050
Anakart
ASUS ROG STRIX GL553VD
İşlemci
Intel(R) Core(tm) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 cpus)
Bilgisayarımda hiçbir problem yokken son 1 ayda başlıkta ve aşağıda belirttiğim hatayı almaya başladım.
Özellikle son dönemlerde günde 2-3 kez olacak şekilde sıklaşmaya başladı.
Ekran kartı ve sürücüleriyle alakalı bir hata olduğu bilgisini edindim.
Fakat ekran kartını yük içinde bulunduracak bir oyun veya uygulama açık değilken masaüstünde boş dururken bile bu hatayı alabiliyorum.
Uzun zamandır bu hata konusunda paylaşılan hemen hemen tüm önerileri denedim fakat hata hala tekrarlanıyor.
Aynı çözüm önerilerini almamak için aşağıya uyguladığım çözümleri maddeler halinde yazacağım.

Hatayı çözüm için yaptığım işlemler;

● DDU uygulaması ile güvenli modda ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden yüklemek.
● NVIDIA Game Ready sürücüsü yerine NVIDIA Studio sürücüsü kurmak.
● SFC ve DISM aracılığıyla komut sisteminden Windows'u onarma.
● MSI Afterburner uygulaması ile ekran kartını underclock yapma.
● nvlddmkm.sys dosyasını, C:\Windows\System32\drivers dizinine ekleme.
● Donanım temizliği ve termal macun yenileme.
● Kayıt defter düzenleyicisinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers dizininin altına TDR level isimli 32 Bit (dword) oluşturup, değer verisini 0 yapma.

Tüm bu işlemlerden sonra bile hayatı almaya devam ediyorum.
Bu yukarıdaki yaptığım işlemler dışında bir çözüm öneriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hata;

Durdurma kodu: VIDEO_TDR_FAILURE.
Başarısız: nvlddmkm.sys

MiniDump Dosyalarım

Sürücü güncellemesi ya da düşürülmesi işe yaramıyorsa bu durumun sadece ekran kartı sürücüleri ile alakalı bir durum olmadığını gösteriyor.

Rich (BB code):
You may need to install the latest updates for your display driver, so it properly supports the TDR process.
Hardware issues that affect the ability of the video card to operate properly, including:
Over-clocked components, such as the motherboard
Incorrect component compatibility and settings (especially memory configuration and timings)
Insufficient system cooling
Insufficient system power
Defective parts (memory modules, motherboards, etc.)
Visual effects, or too many programs running in the background may be slowing your PC down, so the video card can't respond as necessary.

Sistem boştayken de kapanıyor demişsiniz, Bu durumda yüksek sıcaklıklara çıkıyor mu kart? Boştaki ısıları da normalse geriye kalan ihtimallere göre:

Anakart, bellek ya da ekran kartında donanımsal bir hata olma ihtimalini de barındırıyor.

Bellek için

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kart için

Test sırasında, donma, mavi ekrana atma ya da pili bitmiş gibi bir anda kapanmalar olabilir.

Bu testleri de başarıyla geçerse Aygıt Yöneticisi'nden kartı devre dışı bırakıp kullanın, hatalar devam ediyor mu kontrol edin. Etmiyorsa yine ekran kartında bir hata olma ihtimalini de barındırıyor demektir.

Bunlara rağmen hala devam ederse anakart ile alakalı bir problem olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…