Sizi de yorduk ilginiz için teşekkürler. Battle Royale oyuncusuyum yani FPS. Aslında Asus'un 10 sene önceki monitörü bile beni götürüyordu ki bozuldu. 18 MS IPS olan bir monitör idi@Delta9 Henüz yeni bir model olduğu için tarafsız kaynaklardan yeterli bilgiye ulaşamadım. Panel markasına da ulaşamadım ama umarım AOU gibi kaliteli bir panel kulanmışlardır TN penellerinde olduğu gibi.
Bu güne kadar hiç IPS panelde GTG olarak 1 ms görmedim, üreticiler öyle iddia ediyor ama ben pek sanmıyorum. Özellikle bu fiyat araladığında bir model için. Çok daha pahalı modeller bile 4-5 ms'lerde geziyor.
Eğer rekabetçi FPS oyunları için alıyorsanız XG240R ya da XG2401-02 alın derim ama oynadığınız oyunlar AAA tarzı ya da RP oynuyorsanız, LOL, DOTA tarzı oynuyorsanız IPS alınabilir.
Singleplayer oyunlarda IPS panel tavsiye ederim.
Pazartesi aldığım ürün bugün elime ulaştı kargo sorununun olduğunu düşünmüyorum.Kargo hizmeti şu an çok kötü. 2-3 HAFTA beklerim derseniz alın onun dışında bilindik,güvenli sitelerden alabilirsiniz.
Anladım tamam hocam. 1 2 hafta bekleyip belki yılbaşı indirimi yaparlarsa hangisi uygun olursa onu alayım o zaman. XG2401 veya XG240R. IPS istiyorsam da XG2405 uygundur diye düşünüyorum? Hem ufaktan Gaming monitör. 1 ms deseler dahi 3,5 ms çıktığı için problem etmem. Neredeyse fiyatları aynı gerçi şu an hepsinin. Hayırlısı artık@Delta9 ne demek hocam. Size IPS daha uygun o zaman, XG24X modelleri her ne kadar renk konusunda başarılı olsa da sizi tatmin etmeyebilir, IPS değil sonuçtaben aynı zamanda VA'da kullanıyorum ve XG2401'e geçince yadırgamıyorum ama yine de IPS ile kıyaslanmaz.
BenQ XL2411P modelini de düşündüm ve inceledim, eski bir monitör. Zowie modeli ile DP girişine ve FreeSync özelliğine kavuştu. Kendini ispatlamış, başarılı bir model ama renkleri gerçekten çok kötü. Bu nedenle tercih etmedim (aynı şekilde ASUS'un da TN modellerini beğenmiyorum, bir süre kullanmıştım). XG2401'in ondan hiçbir eksisi yok hatta artıları var.
Ben PC'de film izlemiyorum ve bu monitörü neredeyse sadece FPS oyunları için kullanıyorumbu nedenle TN panel tercih ediyorum oyun için ama dediğim gibi sizin kullanım şeklinize göre IPS daha iyi olur
@Ascaar oradan XG2405'i bulamamıştım. Ben de panda panel kullanmasından korkuyordumhiç güvenemiyorum panda panele. Ne olduğu belli değil. Ayrıca sonradan oluşan ölü piksel gibi birçok sorununu gördüm.
Sanırım şu an ASUS 144 Hz IPS için en mantıklı seçenek. Auo panel var sonuçta.
Panda panelin tepkime süresi: 7.5 (typ. )(G to g)
Aslında kişiden kişiye değişen bir şey. Eğer ki kişi FPS tarzı oyunlara meraklıysa ve sıklıkla FPS oyunları oynuyorsa TN o kişi için en iyi seçimdir.Aynen ben de baska birsey olur diye umitlenmistim de asagi yukari benzer birsey cikacak gibi. Asus da muhtemelen 2000 lira ustune satilacak...yine monitor yok piyasadayine de asus cok pahali olursa idareten bir alternatif olabilir aoclar, hele 999 lira gibi fiyata duserse tekrardan. Bugun baktigim monitorlerden sunu anladim ki en cop IPS panel bile TN panelden cok daha iyi. Monitor sonucta bu bilgisayara bagli, sirf oyun oynamiyoruz. Bence goruntu kalitesi cok onemli.