Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms monitör alınır mı?

@Delta9 Henüz yeni bir model olduğu için tarafsız kaynaklardan yeterli bilgiye ulaşamadım. Panel markasına da ulaşamadım ama umarım AOU gibi kaliteli bir panel kulanmışlardır TN penellerinde olduğu gibi.

Bu güne kadar hiç IPS panelde GTG olarak 1 ms görmedim, üreticiler öyle iddia ediyor ama ben pek sanmıyorum. Özellikle bu fiyat araladığında bir model için. Çok daha pahalı modeller bile 4-5 ms'lerde geziyor.

Eğer rekabetçi FPS oyunları için alıyorsanız XG240R ya da XG2401-02 alın derim ama oynadığınız oyunlar AAA tarzı ya da RP oynuyorsanız, LOL, DOTA tarzı oynuyorsanız IPS alınabilir.
Singleplayer oyunlarda IPS panel tavsiye ederim.
Sizi de yorduk ilginiz için teşekkürler. Battle Royale oyuncusuyum yani FPS. Aslında Asus'un 10 sene önceki monitörü bile beni götürüyordu ki bozuldu. 18 MS IPS olan bir monitör idi :D. IPS den TN panele geçmek gerçekten çok üzücü olacak. Şuan 1280x1024 Dell monitör kullanıyorum bozulduğu için. Yani bunlar bile iyi geliyorken TN geçtiğimde bu 1280x1024 monitörü bile aramaktan korkuyorum. Ama oyun için bir kere de olsa artık 144 hz 1 ms geçmek, deneyim edinmek istiyorum. Renklerini oynar yakın bir renk sağlarım diye düşünüyorum. TN panellerde beyazlar sarı gibi gözüküyor arkadaşlarımda gördüğüm için aklım hep IPS tarafında. 18 ms den 8 ms düştüğümde bile fark hissettim. IPS monitör alıp takılsam mı diye de çok düşünüyorum kafayı yemek üzereyim :) .

@dogant Son olarak XG240R ile BenQ XL2411P kıyasladığımızda alacak olsanız hangisini alırdınız? %70 oyun %30 dizi, film için. Bu cevaptan sonra kafamda %90 kesinleşecek alacağım monitör. Yanında da bir adet 1500 civarlarında IPS 144 hz öneride bulunursanız tadından yenmez :). Tekrar ilginiz için teşekkürler :)

@Delta9 Ne demek hocam. Size IPS daha uygun o zaman, XG24X modelleri her ne kadar renk konusunda başarılı olsa da sizi tatmin etmeyebilir, IPS değil sonuçta :) Ben aynı zamanda VA da kullanıyorum ve XG2401'e geçince yadırgamıyorum ama yine de IPS ile kıyaslanmaz.

BenQ XL2411P modelini de düşündüm ve inceledim, eski bir monitör. Zowie modeli ile DP girişine ve FreeSync özelliğine kavuştu. Kendini ispatlamış, başarılı bir model ama renkleri gerçekten çok kötü. Bu nedenle tercih etmedim (Aynı şekilde ASUS'un da TN modellerini beğenmiyorum, bir süre kullanmıştım). XG2401'in ondan hiçbir eksisi yok hatta artıları var.

Ben PC'de film izlemiyorum ve bu monitörü neredeyse sadece FPS oyunları için kullanıyorum :) Bu nedenle TN panel tercih ediyorum oyun için ama dediğim gibi sizin kullanım şeklinize göre IPS daha iyi olur :)

@Delta9 ne demek hocam. Size IPS daha uygun o zaman, XG24X modelleri her ne kadar renk konusunda başarılı olsa da sizi tatmin etmeyebilir, IPS değil sonuçta :) ben aynı zamanda VA'da kullanıyorum ve XG2401'e geçince yadırgamıyorum ama yine de IPS ile kıyaslanmaz.

BenQ XL2411P modelini de düşündüm ve inceledim, eski bir monitör. Zowie modeli ile DP girişine ve FreeSync özelliğine kavuştu. Kendini ispatlamış, başarılı bir model ama renkleri gerçekten çok kötü. Bu nedenle tercih etmedim (aynı şekilde ASUS'un da TN modellerini beğenmiyorum, bir süre kullanmıştım). XG2401'in ondan hiçbir eksisi yok hatta artıları var.

Ben PC'de film izlemiyorum ve bu monitörü neredeyse sadece FPS oyunları için kullanıyorum :) bu nedenle TN panel tercih ediyorum oyun için ama dediğim gibi sizin kullanım şeklinize göre IPS daha iyi olur :)
Anladım tamam hocam. 1 2 hafta bekleyip belki yılbaşı indirimi yaparlarsa hangisi uygun olursa onu alayım o zaman. XG2401 veya XG240R. IPS istiyorsam da XG2405 uygundur diye düşünüyorum? Hem ufaktan Gaming monitör. 1 ms deseler dahi 3,5 ms çıktığı için problem etmem. Neredeyse fiyatları aynı gerçi şu an hepsinin. Hayırlısı artık :)

Son düzenleyen: Moderatör:
XG2405 bayağı yeni, özelliklere bakarak direk albenisi var. Fiyat olarak biraz daha iyi olabilirdi. Ama ViewSonic köklü bir marka olduğu için biraz marka payı fazla geldi gözüme. AOC'da marka ama 24g2U o kadar pahalı değil. 1 ms gtg si değil de olabilecek en iyi ulaşabildikleri değer 1.87MS olarak gösterilmiş. Muhtemelen bu OverDrive tarzı ayarlarla oynanarak ulaşılmış bir değer. Yani mümkün. Mesela FreeSync açılınca tepki süresinin artıyor olması lazım. Kapatırsın tepki süresi kısalır gibi gibi. Ben son olarak ASUS'u bekliyorum artık. Belki de sırf diğer markalar IPS 144Hz'lerini çıkarsınlarda onlardan sonra son golü atalım diyorlardır. Belki de hala test ediliyordur. Belki de sadece canları sıkılıyordur. Monitörün paneli yılın başında çıktı, monitör yazın duyuruldu, yıl bitiyor hala VG259Q bekliyorum çıldırmak üzereyim.

Arkadaslar suradan bakarsaniz baya bilgi mevcut:

XG2405 de AOC 24G2U ve Acer VG240Y gibi PANDA marka paneli kullandigini soyluyor. Ancak panelin arka isiklandirmasi yokmus normalde, firmalar kendi cozumlerini koyuyor sanirim. Belki Viewsonic daha iyi bir sonuc elde edebilir oburlerinden. Yan yana karsilastirmak ve incelemeleri gormek lazim. Bu panellerin hicbiri 1ms degil. Dunyada gercekten toplam 1ms veren bir panel yok daha sanirim varsa da asiri pahalidir. TNlerin bile toplam butun gecikmeyi hesaba kattiginda gecikmesi yukseliyor. PANDA panelin fabrikadan GtG suresi 7.5ms :

Bir farkli farkli opsiyon da yeni cikan ve biraz daha hizli AUO panele sahip su 3 model gelecekmis:
Acer Nitro XV253Q P
Acer VG252Q P
ASUS VG259Q

Bence ya bunlari beklemek lazim ya da AOC ve Viewsonic arasinda bir karar vermek lazim. Cunku yeni gelecek olanlar daha pahali olacak.

@Ascaar Oradan XG2405'i bulamamıştım. Ben de Panda panel kullanmasından korkuyordum :) Hiç güvenemiyorum Panda panele. Ne olduğu belli değil. Ayrıca sonradan oluşan ölü piksel gibi birçok sorununu gördüm.

Sanırım şu an ASUS 144 Hz IPS için en mantıklı seçenek. AUO panel var sonuçta. Vatan'da 27' olan modeli bulunuyor o da AUO panel.

Panda panelin tepkime süresi: 7.5 (Typ.)(G to G)

@Ascaar oradan XG2405'i bulamamıştım. Ben de panda panel kullanmasından korkuyordum :) hiç güvenemiyorum panda panele. Ne olduğu belli değil. Ayrıca sonradan oluşan ölü piksel gibi birçok sorununu gördüm.

Sanırım şu an ASUS 144 Hz IPS için en mantıklı seçenek. Auo panel var sonuçta.

Panda panelin tepkime süresi: 7.5 (typ. )(G to g)

Aynen ben de baska birsey olur diye umitlenmistim de asagi yukari benzer birsey cikacak gibi. ASUS'da muhtemelen 2000 lira ustune satilacak. Yine monitor yok piyasada:) yine de ASUS cok pahali olursa idareten bir alternatif olabilir AOC'lar, hele 999 lira gibi fiyata duserse tekrardan. Bugun baktigim monitorlerden sunu anladim ki en cop IPS panel bile TN panelden cok daha iyi. Monitor sonucta bu bilgisayara bagli, sirf oyun oynamiyoruz. Bence goruntu kalitesi cok onemli.

Aynen ben de baska birsey olur diye umitlenmistim de asagi yukari benzer birsey cikacak gibi. Asus da muhtemelen 2000 lira ustune satilacak...yine monitor yok piyasada:) yine de asus cok pahali olursa idareten bir alternatif olabilir aoclar, hele 999 lira gibi fiyata duserse tekrardan. Bugun baktigim monitorlerden sunu anladim ki en cop IPS panel bile TN panelden cok daha iyi. Monitor sonucta bu bilgisayara bagli, sirf oyun oynamiyoruz. Bence goruntu kalitesi cok onemli.
Aslında kişiden kişiye değişen bir şey. Eğer ki kişi FPS tarzı oyunlara meraklıysa ve sıklıkla FPS oyunları oynuyorsa TN o kişi için en iyi seçimdir.
VA panel kullanmayı tercih eden kişiler de; --""Yaa ben FPS oyunları da oynuyorum ama Film ve dizi izlemeyi de çok seviyorum."" diyen kişiler için en iyi seçimdir.
IPS panel ise --"Ben gerçekten renk istiyorum , doygunluk istiyorum , filmin çekildiği kameradaki doygunluk nasılsa işte o, ben ona benzer bir şey istiyorum." diyen kişiler içindir. Tavsiyemdir IPS alıyorsanız bir de Curved özelliğini özellikle arayın.

Ben: Şahsen sadece FPS vb. oyunlar oynadığımdan dolayı Zowie kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı