ViewSonic VX2458-C-MHD HDMI Kablo ile Freesync ve 144Hz alınır mı?

turkuaz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Android Developer
Merhabalar, bu monitörün kutu içeriğinde DisplayPort kablosu bulunmuyor. Kutudan çıkan HDMI kablo ile 144Hz ve FreeSync kullanabiliyor muyum? Yanlış bilmiyorsam bu ikisi için DisplayPort kablo şart. Araştırdım fakat net bir cevaba rastlamadım. Duruma göre DP kablo sipariş edeceğim. Almayı düşündüğüm ürün ise Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4.

İkinci sorum ise, monitörde FreeSync aktif hale getirildiğinde, 1ms tepki süresinin devre dışı kaldığını okudum. Freesync'i kullanacağım şartlarda, Acer ED242QRAbidpx 4ms tercihi daha uygun olmaz mı?

Son düzenleme:
Çözüm
Ben çok araştırdım, sonunda bunu almaya karar verdim ve gerçekten doğru seçim yapmışım. Tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Başka bir konunun altına yaptığım incelemeyi buraya da atayım, kafandaki soru işaretleri daha da azalsın.

Monitörü yeni satın aldım, 2 gündür deniyorum çok memnunum. Yanında gelmediği için display portunu ayrıca satın aldım. Display port ile G-sync sorunsuz (freesync) açılıyor. Monitörün renkleri, akıcılığı, sunduğu özellikler muazzam. Ölü piksel, ışık sızması bende çıkmadı. Önceki monitörüm IPS'di ama bu monitörün (VA Panel) birkaç ufak ayarla ondan geri kalır yanı yok. Joysticki ve Türkçe menüsüyle ayarlar rahatça yapılabiliyor. Default haliyle renkleri normal gözükse de birkaç ayarla renkler gerçekten çok canlı ve doğal oluyor. Sunduğu akıcılık özellikleri çok büyük artı. Hoparlörü çok iyi diyemem ama film, dizi izlemek, spor oyunu oynamak için gayet iyi. Sesi tam açtığınızda normal bir telefon hoparlörünün sesinden biraz daha fazla oluyor. Bassları pek veremiyor doğal olarak. 75hz IPS 5ms monitörden Gsync 144hz VA panel 1ms monitöre geçerken renklerden büyük fedakarlık edeceğimi düşünürdüm, yanılmışım. Bu fiyata (Ben 1488'e aldım, fiyatı 1 ay önce 1388TL'ymiş, değişkenlik gösterebiliyor.) bu performansı bulmak gerçekten zor.

Freesync ve 1ms özelliği aynı anda açılamıyor ama bunun büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Freesync, FPS'e göre dinamik yenileme hızı sunuyorken 1ms o kadar önemli olmuyor. Testlerime göre Freesync oyunlarda çok daha işe yarıyor. Freesync kapalıyken monitör 144Hz'de, oyun 100fps in altındayken kasıyor gibi hissedebiliyorsunuz ama Freesync açıkken o kasma hissi 65FPS altındayken oluyor. Böylece 144Hz alayım, daha akıcı oynayayım derken oyundaki ayarları çok da kısmanıza gerek kalmıyor. İnternette okuduğum birkaç ayarla olabilecek en yüksek akıcılığı ve en düşük input lag gecikmesini sağlayabildim.
NVIDIA ekran kartında freesync açmak için Displayport 1.2 şart, AMD de HDMI ve Displayport ile açabiliyorsunuz. GTX 1060 ile 144Hz monitör oldukça uyumlu oluyor. Daha yüksek ekran kartlarıyla da, oyunlardaki görsel şölenden kısmaksızın daha iyi bir deneyim sunacaktır.
Monitörünüzün driverını sitesinden indirin. Yükleyebilirseniz yükleyin, ben yüklemede sorun yaşadım, nette de çözümünü bulamadım. Ben henüz DP ile bağlamamışken, HDMI ile bağlamışken bile 144hz alabiliyor, tüm ayarları yapabiliyordum.

Monitörünüzün driverını sitesinden indirin. Yükleyebilirseniz yükleyin, ben yüklemede sorun yaşadım, nette de çözümünü bulamadım. Ben henüz DP ile bağlamamışken, HDMI ile bağlamışken bile 144hz alabiliyor, tüm ayarları yapabiliyordum.
driverini sitesinden indiriyorum. Kurulum sırasında your monitör is found gibi bir hata veriyor. Bende Kuramıyorum.. HDMI ile bağladıgımdada 120HZ DP ilede.. Driveri güncellemeden aslında 144 Hz oluyordu ama saniyelik görüntü git gel oluyordu. Şimdi güncelleyince çözüldü. Fakat 120 hZ. Ayrıca nvdia dan monitörün görüntüleyemeceği HZ oranlarının bir listesi var. Orda 144HZ de var anlamadım.. RGB seçili ayrıca.. Birde ekstra bir soru soracağım. DP bağlayınca görüntüler sanki daha canlı geldi. Renkler olsun falan. Sence bir alakası varmıdır ? Birde fps e etki yaparmı.

DP bağlayıp Freesync açarsanız FPS'e dolaylı yoldan etki yapma ihtimali olabilir ama mutlaka DP ile kullanın. Nvidia denetim masasinda cozunurluk degistirme kisminda biraz asagi inip PC kısmından 1080p'yi seçin, oradaki 144hz olacaktır. TV modunda 1080p yi 144hz yapamıyorsunuz.

Şuan mobildeyim, bulamadıysanız bilgisayara geçtiğimde ss atacağım. DP ve HDMI arasında renk farkı olacağı hakkında net bilgim yok ama fark olacağını zannetmiyorum.

DP bağlayıp Freesync açarsanız FPS'e dolaylı yoldan etki yapma ihtimali olabilir ama mutlaka DP ile kullanın. Nvidia denetim masasinda cozunurluk degistirme kisminda biraz asagi inip PC kısmından 1080p'yi seçin, oradaki 144hz olacaktır. TV modunda 1080p yi 144hz yapamıyorsunuz.
Teşekkür ederim PC kısmından yaptım 144HZ oldu. Fps doğrudan etki yapar dediğiniz olay nedir ? Artırır mı ? düşürür mü ? Artırırsa Süper. Fakat düşürürse bana bunun ne gibi katkısı olabilir ? Ayrıca bende siyah dengeleme falan mavi ışık ayarları neden etkin değil ? başka bir ayardan dolayı mı ?

Freesync'in FPS'e bir etkisi yok diye biliyorum. FPS'iniz artmaz malesef ama size şöyle açıklayayım. Freesync yokken monitör hep 144hz'de çalışacağından FPS 144'ten ne kadar uzaklaşırsa görüntüde kırılma ve kasma hissiyatı o kadar fazla olur. Freesync açıkken, örneğin 144hz modda freesyncli kullanırken FPS 80'e düşünce monitör de kendini 80Hz'ye alır, böylece görüntü çok daha akıcı görünür ve kırılmaların büyük ölçüde önüne geçilir. Böylece sizin de 144hz alabilmek için grafiklerin güzelliğinden feragat etmenize, akıcı olsun diye çok fazla ayar kısmanıza gerek kalmaz.

Ayarları açamama sorununuza gelirsek, monitörde bazı ayarları açınca başka ayarlar kapanabiliyor. Benim yukarıda attığım ayarları uygulayınca sorunun çözülmesi gerekiyor.

Freesync'in FPS'e bir etkisi yok diye biliyorum. FPS'iniz artmaz malesef ama size şöyle açıklayayım. Freesync yokken monitör hep 144hz'de çalışacağından FPS 144'ten ne kadar uzaklaşırsa görüntüde kırılma ve kasma hissiyatı o kadar fazla olur. Freesync açıkken, örneğin 144hz modda freesyncli kullanırken FPS 80'e düşünce monitör de kendini 80Hz'ye alır, böylece görüntü çok daha akıcı görünür ve kırılmaların büyük ölçüde önüne geçilir. Böylece sizin de 144hz alabilmek için grafiklerin güzelliğinden feragat etmenize, akıcı olsun diye çok fazla ayar kısmanıza gerek kalmaz.

Ayarları açamama sorununuza gelirsek, monitörde bazı ayarları açınca başka ayarlar kapanabiliyor. Benim yukarıda attığım ayarları uygulayınca sorunun çözülmesi gerekiyor.
yukarda dediklerinle alakalı değil seçenekler. Ayrıca su mavi %50 falan ayarlarını yapınca monitörün renk parklıklıgı gidiyor. Palaklıgı acmama ragmen:D böyle doğal seçeneğinde iyi gibi. Bilgiler için teşekkür ederm.

Arkadaşlar bende 2458 modelini kullanıyorum. 144 hz amd freesync acık kullanıyorum oyunda. Monitörü içinden çıkan HDDMI kablo ile bağladım. Siz nerden bakıyorsunuz 144 hz olup olmadığına anlamadım ben de mi sorun var.

Arkadaşlar bende 2458 modelini kullanıyorum. 144 hz amd freesync acık kullanıyorum oyunda. Monitörü içinden çıkan HDDMI kablo ile bağladım. Siz nerden bakıyorsunuz 144 hz olup olmadığına anlamadım ben de mi sorun var.
Amd ekran kartın varsa HDMI ile Freesync açabilirsin ama Nvidia varsa HDMI ile açamazsın, Nvidia sadece Displayport üzerinden Freesync destekliyor. Freesync açmak için monitör arayüzünden açmak yeterli değil. Nvidia denetim masasından ayarlamak gerekiyor. Oradan çözünürlük değiştirme kısmından kaç hz de çalıştığına bakabilirsin.

Freesync ya da Uyumlu G-SYNC'in açık olup olmadığından emin olmak için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı