ViewSonic XG 2405 vs AOC 24G2U

bastila

Hectopat
Makaleler
1
Bu iki modelden birini birkaç gün içinde alacağım birbirlerinin muadili olarak görülüyorlar aralarındaki farklar nelerdir?
Ben XG2405'in tasarımını daha çok beğendim fakat içinden çıkan kablo ile 144 Hz alınamıyormuş.
XG2405 daha iyi ise para verip kablo almak koymaz tasarımı sade ve daha şık geldi bana.
Kullanan arkadaşlar varsa fikirlerini alırsam sevinirim çünkü bayağı arada kaldım sonuçta senelerce kullacağım, insan iyisi olsun istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben AOC 24G2U kullanıyorum. Monitörden memnunum ve tavsiye ederim. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. Yalnız alacağın ürün hakkında iyi araştırma yapmanı tavsiye ederim. Özellikle kronik bir problemi var mı diye. Eğer AOC 24G2U modelinde kronik bir problem var ise daha bana denk gelmedi. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.

24G2U AOC'un kendini kanıtlayan çok iyi bir monitörü. Ama XG2405 hakkında detaylı incelemeler yok maalesef. 24G2U en iyi 144Hz IPS monitör olarak gösteriliyor.

Bilinen özellikleri birbirlerine çok yakın. O yüzden Viewsonic de tercih edebilirsiniz. Ama ben olsam AOC alırdım.

Vatandan da alabilirsin bu arada.

Ben AOC 24G2U kullanıyorum. Monitörden memnunum ve tavsiye ederim. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. Yalnız alacağın ürün hakkında iyi araştırma yapmanı tavsiye ederim. Özellikle kronik bir problemi var mı diye. Eğer AOC 24G2U modelinde kronik bir problem var ise daha bana denk gelmedi. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.

Ben yaklaşık 50Cm'den kullanacağım göz yorma gibi bir olayı var mı?
Menü ayarları nasıl ben pek anlamam açıkçası tek tek uğraşmakta istemem.
Masada bacakların kapladığı alan çok göze batıyor mu?
FPS oynarken ki deneyiminiz nasıl? (CS, valo)

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 50Cm'den kullanacağım göz yorma gibi bir olayı var mı?
Menü ayarları nasıl ben pek anlamam açıkçası tek tek uğraşmakta istemem.
FPS oynarken ki deneyiminiz nasıl? (CS, valo)
Öncelikle ilk kez 144 Hz deneyimini bu monitörde yaşadığımı belirtmeliyim. Yıllardır 60 Hz monitörde CS oynadığım için bu monitör ile resmen çağ atladım diyebilirim. Görüntü kalitesi çok güzel. Bende yaklaşık 40 cm gibi bir uzaklıktan bakıyorum. Gözümü yormuyor. Menü ayarlarına biraz baktım ama fazla kurcalamadım. Monitörü taktığım gibi kullanıyorum otomatik ayarlarında. Menüde oldukça detaylı ayarlamalar mevcut. Ayrıca yazılımı da mevcut. Yazılım sayesinde monitör ayarlarını istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz tuşa basmadan. Görüntü ayarlarında FPS modu bile var. Renkleri değiştiriyor. Ama ben otomatik ayarında kullanıyorum. İçerisinden DP ve HDMI kablo çıkıyor. Ek kablo almaya gerek yok. Monitörde dahili hoparlör mevcut. Çok kaliteli değil ama idare eder.

Bu arada AOC'un sRGB Coverage'ı daha yüksek yani daha iyi renkler gösterebiliyor ama gerçek 1ms değil. 4-5ms civarı. Fakat XG2405'in kendi sitesinde gerçek 1ms yani G2G 1ms olduğu belirtiliyor eğer çok ciddi rekabetçi oyunlar oynayan biriyseniz aradaki farkı anlayabilirsiniz ama normal oyuncular anlayamaz deniyor.

Öncelikle ilk kez 144 Hz deneyimini bu monitörde yaşadığımı belirtmeliyim. Yıllardır 60 Hz monitörde CS oynadığım için bu monitör ile resmen çağ atladım diyebilirim. Görüntü kalitesi çok güzel. Bende yaklaşık 40 cm gibi bir uzaklıktan bakıyorum. Gözümü yormuyor. Menü ayarlarına biraz baktım ama fazla kurcalamadım. Monitörü taktığım gibi kullanıyorum otomatik ayarlarında. Menüde oldukça detaylı ayarlamalar mevcut. Ayrıca yazılımı da mevcut. Yazılım sayesinde monitör ayarlarını istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz tuşa basmadan. Görüntü ayarlarında FPS modu bile var. Renkleri değiştiriyor. Ama ben otomatik ayarında kullanıyorum. İçerisinden DP ve HDMI kablo çıkıyor. Ek kablo almaya gerek yok. Monitörde dahili hoparlör mevcut. Çok kaliteli değil ama idare eder.

Görüşleriniz için çok teşekkürler bende senelerdir 60 Hz bir monitörle yaşıyordum artık zamanı geldi :)
Ayakların masada kapladığı alan sizi rahatsız ediyor mu ?
Sanırım 24G2U alacağım.

Bu arada AOC'un srgb Coverage'ı daha yüksek yani daha iyi renkler gösterebiliyor ama gerçek 1ms değil. 4-5MS civarı. Fakat XG2405'in kendi sitesinde gerçek 1ms yani G2G 1ms olduğu belirtiliyor eğer çok ciddi rekabetçi oyunlar oynayan biriyseniz aradaki farkı anlayabilirsiniz ama normal oyuncular anlayamaz deniyor.

CS'de güzide Valorant'ta ise plat seviyesinde bir oyuncuyum. Kısacası profesyonel değilim ki sizinde dediğiniz gibi 1 ms ile 4 ms arasındaki farkı profesyonel oyuncuların anca anlayabileceği söyleniyor.

Görüşleriniz için çok teşekkürler bende senelerdir 60 Hz bir monitörle yaşıyordum artık zamanı geldi :)
Ayakların masada kapladığı alan sizi rahatsız ediyor mu ?
Sanırım 24G2U alacağım.

CS'de güzide Valorant'ta ise plat seviyesinde bir oyuncuyum. Kısacası profesyonel değilim ki sizinde dediğiniz gibi 1 ms ile 4 ms arasındaki farkı profesyonel oyuncuların anca anlayabileceği söyleniyor.
Rica ederim. Masam küçük olmasına rağmen pek rahatsız etmiyor açıkçası. Monitörün hareket kabiliyetini oldukça beğendim. CS:GO oynarken biraz yatay pozisyona alıyorum. Film filan izlerken normale getiriyorum.

Hocam bende o monitörü almak istiyorum renk kalitesi ve parlaklığı iyi midir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı