ViewSonic XG2401 İncelemesi

Biraz daha kurcalerken standın bu şekilde bir özelliğini keşfettim. Windows'un dikey çözünürlük ayarı da imdadıma yetişti.

@sarahsoles

ViewSonic VX2458 sizce bu model alınır mı VA panel ve curved bir monitör.

Dün alıp kurdum monitörü. Bf1, Bf5, Rainbow Six Siege ve Pubg'de denedim.
Bf1 ve Bf5'te Conquest Modu, 64 kişilik haritada 70-90 fps alıyorum haritaya göre. 144 HZ'den bu oyunlarda tam faydalanamasam da görüntü kalitesi, düşük input lag ve freesync ile yağ gibi akan bir oyun deneyimi yaşadım. Emektar 5 MS tepki süreli monitörümde resmen motion blur etkisiyle oynuyormuşum.
Rainbow Six Siege'de ise 110-120 fps aralığında siyah optimizasyonu özelliği ve düşük input lag ile birçok sorunum çözüldü. Bu oyunda hızlı hareket edince ve koşarken etraf resmen bulanıkmış gibi gelirdi zaman zaman, bu sorun ortadan kalktı. Bir de birisi beni vurduğunda kendi gördüğüm ile ölüm kamerası farklı oluyordu çoğu zaman. Bu tutarsızlık ortadan kalktı.
Pubg ise siyah optimizasyonu ve yüksek fps sayesinde tadı alınır bir oyun oldu. Düşmanın aksiyon halinde özellikle yakın çatışmalardaki hareketlerinin akıcılığı ve gecikmesiz görüntü sayesinde düşmanla rekabetim kolay ve keyifli hale geldi.

@sarahsoles

ViewSonic VX2458 sizce bu model alınır mı VA panel ve curved bir monitör.

Vallahi hocam çok benzer monitörler olduğu söyleniyor ama VX2457 ve 2458 sürümlerinde sanırım 1ms response time ve 144 hz aynı anda açılamıyormuş. Freesync açısından ise net bir şey diyemem, o monitöre meyil etmiştim fakat Gsync tarafını deneyen biri bulamadığım için aynı fiyat aralığındaki bu monitöre meyil ettim.

Sana da hayırlı olsun, monitördaş olduk. Beğenmene sevindim, güzel günlerde kullanasın.

Teşekkürler. Birkaç aydır Discord'da oyun oynadığım arkadaşım da bunu almış, ' monitör aldım seninki ne?' diye muhabbette ortaya çıktı.

Online oyunlarda Fortnite, CS:GO, LOL vb. oyunlarda G-Sync kapatmalı mıyız? Siz online oyun oynarken G-Sync açık mı oluyor?

Hiçbir sıkıntı olmaz. Pubg ve Rainbow Six Siege ile freesync kullanıyorum.
Anladım birde aklımda bir soru daha var. Şimdi bu ayarı açmak için 144 FPS üstüne çıkmamız gerekiyor, oyun ayarlarında 60, 100, 120, 144 vb. şeklinde FPS limit ayarları var. Ben oyun ayarlarından yapmaktansa NVIDIA Profile Inspector ile 130 - 135 arası FPS limiti koysam bir sıkıntı olmaz dimi oyun ayarlarından 120 yapmaktansa bu program ile 130-135 arası yapmak daha iyidir galiba. 144 yapmak geliyordu aklıma ama galiba 144 sabitlediğimiz zaman arada oynamalar sayesinde 144 üzerine çıkıp G-Sync kapatıp açılabiliyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…