ViewSonic XG2401 İncelemesi

@Kéd Online oyun oynarken G-SYNC kapat kardeş.

Eski monitörüm çok memnundum ancak 2K monitöre geçtim. Online oyunlarda gerçekten avantaj TN panel ve 144Hz. Güle güle kullan diyorum.
Online oyunlarda G-Sync input lagı mı arttırıyor.

Online oyunlarda G-Sync input lagı mı arttırıyor.
Bir sürü makale var bununla alakalı ama teoride FPS oyunlarında FPS değişimleri sürekli olacağı için monitör kendini FPS ye göre ayarlamaya çalışırken akıcılığı kaçırdığı söyleniyor. V-SYNC için bu kanıtlı ancak muhtemelen aynısı G-SYNC içinde geçerli. Zaten çoğu FPS oyunu CSGO Fortnite vs. 100FPS üstü alırsın boşuna G-SYNC açıp aksiyonun ortasında ekranda sallantılar hissedip aimi bozma derim.

İlgili testlerde Oyuna fps limiti koymak için ekran kartı driverını kullanınca muazzam input lag oluyordu. Oyun desteklerse oyunun kendi menüsünden fps limit yapılınca daha az input lag oluyordu.
İlgili link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
13. Dakikadan sonra başlıyor liste.

Son düzenleme:
Selamun Aleyküm bendeki monitörde sizikiyle aynı fakat g sync (oyunlarda v sync kapalı) 72 fps altında devreye giriyor sanki hangi ayarı yaptıysam olmadı mesela 80 ve 120 civarı ekranda yırtılmalar oluyor bunun önüne nasıl geçebilirim.

Son düzenleme:
Bir güncelleme yapmak daha hasıl oldu.

Ana mesajda , "keşke usb cihazlarımı monitöre bağlasam ve bilgisayar okusa, veriler DP üzerinden aktarılsa" cümlesini kurmuşturm

Bu isteğim meğerse farklı bir yöntem ile zaten mümkünmüş.

Monitörün kutusu ile beraber çıkan "USB Type A" kablosunun bir ucunu monitöre, bir ucunu bilgisayara taktığınızda, monitörünüz bilgisayar için bir "USB Hub"a dönüşüyor.

Böylece monitöre taktığınız cihazları bilgisayarınız okumuş oluyor.

@Teacher80, senin de haberin olsun.

XG2401 için en ideal ayarlar:
Kontrast: 73
Parlaklık: 43
Renkler: Kırmızı 97, Yeşil: 97, Mavi 100
Netlik: 50
Görünüm Modu: Standart
Yanıt verme zamanı: Standart
Düşük giriş gecikmesi: Ultra Hızlı
Siyah Dengeleme: 0 (ben Rainbow Six Siege, Pubg ve BF5'te en iyi verimi 5'te alıyorum)
Kaynak : ViewSonic XG2401 Monitor OSD Setup And Calibration
Tomshardware incelemede bu ayarları önermiş.
@sarahsoles
Yanıt verme zamanı Standart olunca sanki motion blur etkisi gördüm. Bu ayarı Gelişmiş yaptım.

Son düzenleme:

Bugün eski 1080p 60hz monitör ile yeni monitörü yan yana koydum ve ekran çiftlemeyi aktifleştirdim. İki ekranda da birebir aynı görüntü sağlandı.

Hemen oyunları açtım, önce 60 FPS altını denedim. İnanılmaz bir fark vardı. Bizim gördüğümüz 40 FPS, 40 FPS değilmiş. Çok daha akıcıydı Freesync monitördeki görüntü. 60 hz ekrandaki 40 fps kanser edici bir ağırlıktayken, Freesync monitördeki 40 FPS'yi birçok kişiye 60 FPS diye yutturursun.

Bir başka denediğim konu da 60+ FPSler oldu. Bu konuda da cidden 60 hz monitörün 60 ve üstü FPSlerde de akıcılığını bozdunu görmüş oldum. 75-80 FPS değerlerinde bile çok daha akıcı bir görüntü elde ettim.

Yanıt verme ayarı tamamen tercihi bir konu. Bence de "gelişmiş" ayarı tam tadında.

Extreme ayarını yapınca inanılmaz bir ghosting (gölgelenme) yaşanıyor. Dediğin gibi standart modda da blur söz konusu.

Extreme ayarı bluru gerçekten yok ediyor ama görüntü inanılmaz rezalet bir hâl alıyor.

Bu biraz yardımcı olabilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

AOC G2460PF aldım color banding sorunu var. Değişim yapabilirsem XG2401 ile yapmayı düşünüyorum acaba XG2401 de color banding problemi var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…