ViewSonic XG2401 İncelemesi

Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık, yanlız bir şeyi düzelteyim. IPS'in tek avantajı farklı açılardan da görülebilir olması gibi bir şey demişsiniz, ama IPS paneller renkleri TN panele göre çok daha güzel gösteriyor, böylelikle çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.

vx2458'i bilmiyorum o yüzden kıyaslama yapamam.
xg2401ve dolayısıyla xg2402'nin tek eksisi gerçek 8 bit olmamaları. 6bit+ frc ile 8 bit.
Bunu şöyle anlatabiliriz:
6 bit: gtx 1060, frc: overclock, 8 bit: gtx 1070.
Overcloklu gtx 1060 asla gtx 1070 olmaz.
6 bit ile 12 milyon renk üretiliyor. 8 bit 16 milyon renk. 6 bit + frc ile renklerde oynama yaparak 16 milyon renk oluşturulmaya çalışılıyor. Belki senin dert yandığın ve olayın sebebi budur. Öyleyse xg2401de de olabilir aynı sorun. Ama ben farketmemiş olabilirim. İnceleme videoları mevcut oralarda bahsetmişlerdir.
Gerçek 8 bit ve xg2401'deki gibi birçok özellik bulunanlar pahalı.

Son düzenleme:
Siyah renklerde color banding oluyor. Bu tarz görüntüler gördün mü. Şuan evde değilim boş zamanınız da biraz color banding ile ilgili resimlere bakıp ondan sonra monitörünüz de test ederseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20190212_063124.jpg
    820,3 KB · Görüntüleme: 140
VA panel 60 Hz eski monitörüm de yoktu bu sorun acaba TN panelde mi oluyor. En iyi testi game of thrones ile yaptım film genel olarak karanlık sahneleri fazla o sahneleri açınca sadece karakterler belli diğer karanlık taraflar pikselleşmiş ama aşırı fazla.
İdarelik değil yani az olsa filan gene katlanılır ama bendeki ciddi çekildi aşırı göze batıyor. Oyunlarda sadece witcher 3 de aşırı gördüm mağara sahnelerinde ekranda gözüken sadece geralt diğer taraflar hep color banding.
AOC G2460PF ile eski VA monitörüm arasındaki fark.

Dosya Ekleri

• 20190212_063124.jpg
    820,3 KB · Görüntüleme: 132
  • 20190212_063133.jpg
    677,8 KB · Görüntüleme: 125
Aynı resmi atın ben de bir tam ekran açıp resmini çekip göndereyim hocam size?

AOC G2460PF özelliklerine baktım, o da 6 bit+ frc ile 8 bit.
Sitenin birinde bu yazıyı buldum:
color banding dediniz şey dalgalanmalar doğrumudur video izlerken falan arka planda farklı renk geçişlerinde yaşanıyor, eğer öyleyse bu sorun tüm monitörler de var bunun çözümü 10 bit panelli monitörler almak bu monitörler de profesyonel kullanım için yani fotoğrafçılar, renklerle alakalı ayarlamalar yapanlar, tasarımcılar, çizim yapanlar falan filan işte profesyonel amaçlı kullanım için tasarlanan monitörler fiyatları da epey tuzlu, normalde tn,va,ips panelli gaming sınıfı, yada günlük işlerde kullanabileceğimiz yani daha alınabilir monitörlerin hepsi 6 bit+frc(sahte 8 bit olarak geçer piyasada ki monitörlerin %80'i bu yöntemi kullanıyor maliyet'i minimize etmek için) veya gerçek 8 bit paneller, bu paneller de ise malesef dalgalanmalar oluyor asus un'da tut'ta samsung,aoc,viewsonic falan hepsinde var. panel bilgisini bazı monitör üreticileri ürün sayfasına yazmıyor bu konuda "DisplaySpecifications - Specifications and features of desktop monitors and TVs" sitesinden kontrol edebilirsiniz.
10 bit panel almak lazımmış. Para yetmez bırakın olsun renkler öyle.

Son düzenleme:
6-bit ile 12 milyon renk üretiliyor.
Yanlış bilgilendirme yapmayın.

6-bit: 262 bin 144 renk
8-bit: 16 milyon 777 bin 216 renk
10-bit: 1 milyar 73 milyon 741 bin 824 renk

Ayrıca hangi panelin kullanıldığı da önemli burada. Aynı bit değerine sahip TN ile IPS panelin renkleri aynı olmaz.

Son düzenleme:
Kaynağı yanlış yorumlamışım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…