Çözüldü ViewSonic XG2401 Monitör'de MS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kubilayyavuZ

Kilopat
Daha fazla  
ViewSonic XG2401 monitöre sahibim. Monitör 1 ms olmasına rağmen test yapınca 7.69 ms diyor, bunun nedeni sizce nedir?

Çözüm
Tirealtft diye bir program buldum da oradan baktım. Ve ayarlarım da aynı şekilde tek farkı renkler ve parlaklık.
Toms Hardware ve bir site daha vardı adını hatırlamadığım o sitelerde bu monitör için uyguladıkları ayar bunlar. Cihazla ölçüp doğru renk için kalibre ederek olması gerekene en yakın ayar.

Tepki süresini program ile ölçemiyorsun diye biliyorum. Harici bir cihazın ekrandaki pikselin değişim süresini ölçmesi lazım.
Hardware Unboxed Youtube kanalında monitör incelemelerinde tepki süresini ölçüyorlar. Bunun yanında o tepki süresi ayarında iken piksel bozulması olan ghosting ve motion blur oranını da ölçüyorlar.
Bize 1 MS GTG diye satılan paneller genelde 1.72 MS gibi küsüratlı değerlere ulaşıyorlar ve bugüne kadar baktığım tüm monitör incelemelerinde en düşük tepki süresinde ghosting çok fazla oluyor. Bu yüzden 1 MS tepki süresi pratikte pek kullanılacak ayar değil. Firmalar teknik özellikler kısmına 1 yazabilmek için bir nevi overclocklu modu koyuyorlar monitörlere.
Aynı monitörü kullanıyorum. Ayarlardan aktif etmeniz lazım. Ayrıca monitörün kaç MS verdiğini nasıl ölçtünüz?
Bir program kurarak ölçülemiyor da. Bu işler için yapılmış cihaz lazım diye biliyorum.
Bu arada en düşük tepki süresinde ghosting oluyor, önermem. Bir önceki tepki süresi ayarı ideal.
XG2401 için en ideal ayarlar:

Görünüm Modu: Standart
Kontrast: 73
Parlaklık: 43
Renkler: Kırmızı 100, Yeşil: 94, Mavi 98
Netlik: 100

Yanıt verme zamanı: Gelişmiş
Düşük giriş gecikmesi: Ultra Hızlı
Siyah Dengeleme: 5 (ben Rainbow Six Siege, Pubg, COD ve BF5'te en iyi verimi 7'de alıyorum)

Son düzenleme:

Tirealtft diye bir program buldum da oradan baktım. Ve ayarlarım da aynı şekilde tek farkı renkler ve parlaklık.

Toms Hardware ve bir site daha vardı adını hatırlamadığım o sitelerde bu monitör için uyguladıkları ayar bunlar. Cihazla ölçüp doğru renk için kalibre ederek olması gerekene en yakın ayar.

Tepki süresini program ile ölçemiyorsun diye biliyorum. Harici bir cihazın ekrandaki pikselin değişim süresini ölçmesi lazım.
Hardware Unboxed Youtube kanalında monitör incelemelerinde tepki süresini ölçüyorlar. Bunun yanında o tepki süresi ayarında iken piksel bozulması olan ghosting ve motion blur oranını da ölçüyorlar.
Bize 1 MS GTG diye satılan paneller genelde 1.72 MS gibi küsüratlı değerlere ulaşıyorlar ve bugüne kadar baktığım tüm monitör incelemelerinde en düşük tepki süresinde ghosting çok fazla oluyor. Bu yüzden 1 MS tepki süresi pratikte pek kullanılacak ayar değil. Firmalar teknik özellikler kısmına 1 yazabilmek için bir nevi overclocklu modu koyuyorlar monitörlere.

Çözüm

Tesekkurler.

Hocam ayarladan aktif etmeniz gerekiyor demişsiniz bende de aynı monitör var nasıl aktif ediyoruz

Monitörün menüsünde gelişmiş görüntü ayarlarında.
Monitördeki 1 tuşu ile menüyü açıyorsunuz aynı zamanda geri tuşu yerine de geçiyor. 2 tuşu da enter tuşu yerine geçiyor.
Tamam gelişmiş görüntü ayarında nerden ayarlıyoruz orada 1 ms aktif edilmesi ile ilgili bir bölüm yok ki ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…