Çözüldü ViewSonic XG2401 Monitör'de MS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Tirealtft diye bir program buldum da oradan baktım. Ve ayarlarım da aynı şekilde tek farkı renkler ve parlaklık.
Toms Hardware ve bir site daha vardı adını hatırlamadığım o sitelerde bu monitör için uyguladıkları ayar bunlar. Cihazla ölçüp doğru renk için kalibre ederek olması gerekene en yakın ayar.

Tepki süresini program ile ölçemiyorsun diye biliyorum. Harici bir cihazın ekrandaki pikselin değişim süresini ölçmesi lazım.
Hardware Unboxed Youtube kanalında monitör incelemelerinde tepki süresini ölçüyorlar. Bunun yanında o tepki süresi ayarında iken piksel bozulması olan ghosting ve motion blur oranını da ölçüyorlar.
Bize 1 MS GTG diye satılan paneller genelde 1.72 MS gibi küsüratlı değerlere ulaşıyorlar ve bugüne kadar baktığım tüm monitör incelemelerinde en düşük tepki süresinde ghosting çok fazla oluyor. Bu yüzden 1 MS tepki süresi pratikte pek kullanılacak ayar değil. Firmalar teknik özellikler kısmına 1 yazabilmek için bir nevi overclocklu modu koyuyorlar monitörlere.
Aynı monitörü kullanıyorum. Ayarlardan aktif etmeniz lazım. Ayrıca monitörün kaç MS verdiğini nasıl ölçtünüz?
Bir program kurarak ölçülemiyor da. Bu işler için yapılmış cihaz lazım diye biliyorum.
Bu arada en düşük tepki süresinde ghosting oluyor, önermem. Bir önceki tepki süresi ayarı ideal.
XG2401 için en ideal ayarlar:

Görünüm Modu: Standart
Kontrast: 73
Parlaklık: 43
Renkler: Kırmızı 100, Yeşil: 94, Mavi 98
Netlik: 100

Yanıt verme zamanı: Gelişmiş
Düşük giriş gecikmesi: Ultra Hızlı
Siyah Dengeleme: 5 (ben Rainbow Six Siege, Pubg, COD ve BF5'te en iyi verimi 7'de alıyorum)

Son düzenleme:
Aynı monitörü kullanıyorum. Ayarlardan aktif etmeniz lazım. Ayrıca monitörün kaç MS verdiğini nasıl ölçtünüz?
Bir program kurarak ölçülemiyor da. Bu işler için yapılmış cihaz lazım diye biliyorum.
Bu arada en düşük tepki süresinde ghosting oluyor, önermem. Bir önceki tepki süresi ayarı ideal.

Görünüm modu: Standart.
Kontrast: 73.
Parlaklık: 43.
Renkler: Kırmızı 100, yeşil: 94, mavi 98.
Netlik: 100.

Yanıt verme zamanı: Gelişmiş.
Düşük giriş gecikmesi: Ultra hızlı.
Siyah dengeleme: 5 (ben Rainbow Six Siege, PUBG, CoD ve BF5'te en iyi verimi 7'de alıyorum)

Tirealtft diye bir program buldum da oradan baktım. Ve ayarlarım da aynı şekilde tek farkı renkler ve parlaklık.

Toms Hardware ve bir site daha vardı adını hatırlamadığım o sitelerde bu monitör için uyguladıkları ayar bunlar. Cihazla ölçüp doğru renk için kalibre ederek olması gerekene en yakın ayar.

Tepki süresini program ile ölçemiyorsun diye biliyorum. Harici bir cihazın ekrandaki pikselin değişim süresini ölçmesi lazım.
Hardware Unboxed Youtube kanalında monitör incelemelerinde tepki süresini ölçüyorlar. Bunun yanında o tepki süresi ayarında iken piksel bozulması olan ghosting ve motion blur oranını da ölçüyorlar.
Bize 1 MS GTG diye satılan paneller genelde 1.72 MS gibi küsüratlı değerlere ulaşıyorlar ve bugüne kadar baktığım tüm monitör incelemelerinde en düşük tepki süresinde ghosting çok fazla oluyor. Bu yüzden 1 MS tepki süresi pratikte pek kullanılacak ayar değil. Firmalar teknik özellikler kısmına 1 yazabilmek için bir nevi overclocklu modu koyuyorlar monitörlere.

Çözüm
Toms hardware ve bir site daha vardı adını hatırlamadığım o sitelerde bu monitör için uyguladıkları ayar bunlar. Cihazla ölçüp doğru renk için kalibre ederek olması gerekene en yakın ayar.

Hardware unboxed YouTube kanalında monitör incelemelerinde tepki süresini ölçüyorlar. Bunun yanında o tepki süresi ayarında iken piksel bozulması olan ghosting ve Motion blur oranını da ölçüyorlar.
Bize 1 ms gtg diye satılan paneller genelde 1.72 ms gibi küsuratlı değerlere ulaşıyorlar ve bugüne kadar baktığım tüm monitör incelemelerinde en düşük tepki süresinde ghosting çok fazla oluyor. Bu yüzden 1 ms tepki süresi pratikte pek kullanılacak ayar değil. Firmalar teknik özellikler kısmına 1 yazabilmek için bir nevi overclocklu modu koyuyorlar monitörlere.

Tesekkurler.

Görünüm Modu: Standart
Kontrast: 73
Parlaklık: 43
Renkler: Kırmızı 100, Yeşil: 94, Mavi 98
Netlik: 100

Yanıt verme zamanı: Gelişmiş
Düşük giriş gecikmesi: Ultra Hızlı
Siyah Dengeleme: 5 (ben Rainbow Six Siege, Pubg, COD ve BF5'te en iyi verimi 7'de alıyorum)
Hocam ayarladan aktif etmeniz gerekiyor demişsiniz bende de aynı monitör var nasıl aktif ediyoruz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı