Virüs taramasından sonra bilgisayar yavaşlığı

USB'den kurmak o kadar zor bir işlem değil. Windows'un sitesinden kurulum dosyasını indirip Rufus isimli yazılım ile tek tıklama ile USB belleği hazır hale getirebilirsiniz geriye kalan tek şey ise USB'den Boot etmek. İsterseniz yardımcı olabilecek birkaç video paylaşabilirim veya siz işlemleri gerçekleştirdikçe buradan yazabilirim ne yapmanız gerektiğini.

Hocam evde USB var mı bilmiyorum en son okul projesi için kullanmıştım. USB olmadan veya daha kolay yapmamın bir yolu var mı? Bir de pup. Optional. Safefinder diye bir dosya buluyor.

USB olmadan veya daha kolay yapmamın bir yolu var mı?
Neden format atmak istiyorsunuz? Güçlü bir koruması olmayan bir antivirüs ile tarama yaptıktan sonra bilgisayarınıza daha kaliteli bir yazılım yükleyerek aynı sorunun devam edip etmediğini öğreniniz. Bunun için Kaspersky Free kullanabilirsiniz.
temiz kurulum yapıp bilgisayara güvenli programları yüklemek bana göre daha sağlıklı
Sadece virüs taramasından dolayı yavaşlık olduğu için bu öneride bulunmayı ne kadar sağlıklı buluyorsunuz?

Neden format atmak istiyorsunuz? Güçlü bir koruması olmayan bir antivirüs ile tarama yaptıktan sonra bilgisayarınıza daha kaliteli bir yazılım yükleyerek aynı sorunun devam edip etmediğini öğreniniz. Bunun için Kaspersky Free kullanabilirsiniz.

Sadece virüs taramasından dolayı yavaşlık olduğu için bu öneride bulunmayı ne kadar sağlıklı buluyorsunuz?

Arkadaş 360 TS ve farklı antivirüsler yüklemiş yüklediği antivirüsler orijinal mi değil mi bilmiyoruz.
Veya nereden nasıl yükledi
İndirilen antivirüsler bilgisayar dosyalarına zarar vermiş olabilir diye düşündüm ve o yüzden temiz kurulum önerimdim bir yanlışım var mı?
Varsa düzeltin.

İndirilen antivirüsler bilgisayar dosyalarına zarar vermiş olabilir diye düşündüm ve o yüzden temiz kurulum önerimdim bir yanlışım var mı?
O zaman konu sahibine orijinal mi yoksa korsan olarak mı yüklediğini sorup, format atma önerisinde bulunmayabilirdiniz.

tamam senin dediğin de doğru ama niye bu kadar abarttın ki
Daha yeni bir konu açıldı ve bir kişi direkt olarak konu sahibine format atma önerisinde bulundu. Sadece güçlü ve iyi bir antivirüs kullanılırsa hiçbir sıkıntı olmayacağını anlayamamıştı.

Bir zamanlar bende çoğu virüsle uğraşmışlığım olmuştu. Size önereceğim programları kullanıp bir kenara koymalısınız. Bu programlar;
Combofix(Win10 uyumlu değil)
Adwcleaner.
ESET veya Kaspersky gibi güvenilir antivirüs programı.(Ya antivirüs programı kullanın ya da Win10 Defender)
Win 10 Defender.
Malwarebytes.
Hijackthis.
bu programları asla crack yapmayınız. herhangi bir yazılımı crack kullanmanızı önermiyorum. Windows'u korsan olarak kullanıyorsanız da virüsler temizlenmeyebilir. Son olarak Win 10 gereksiz dosyaları temizlemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı