Virüs ve doların etkisiyle dizüstü almak yerine eGPU yapmak

Ekran kartı şirketleri neden engel koyarlar anlamıyorum. Bırakın insanlar istediği gibi kursun kullansın oynasın size giren çıkan yok. Normal bir şekilde yaptığınız gibi sürücülerinizi internete süreceksiniz olup bitecek. Giren çıkan varsa Intel ve AMD işlemcilerine girecek.
Ayrıca;
İşlemcimle GTX 1050Ti ile yüzde 0.1 ve GTX 1650 ile yüzde 10'luk bir darboğaz olayı söz konusuymuş.

eGpu konusunda takacsğın ekran kartı AMD olsun. AMD bu konuda NVIDIA markasına göre çok daha başarılı. AMD alacaksan min. RX 570 4GB, her şeyi göze aldım NVIDIA takacağım diyorsan min. GTX 1650S olmalı. İşlemcin yüksek ekran kartı ile darboğaz yaşaması muhtemel. Yüksek ekran kartı takmak istiyorsan işlsmcin MQ, HQ veya H serisi olmalı.

Thunderbolt portu dışında yapılan eGPU işlemlerini Nvidia 2 sene kadar önce çıkardığı sürücüyle engelledi. Yani yeni serilerle bunu yapamazsınız. Bu yüzden zamanında GT 1030/1050 ile deneyenlerin hepsi hata aldı ve yapamadı :)
Onu aşmanın yolları vardı sanırım, GTX 1060 üstü modlanarak ya da modlanmadan çalışıyor gibiydi. Ayrıca öyle olsa bile U serisi bir işlemciyle girişilmemesi taraftarıyım. Bunun yerini masaüstü toplanabilir hem de muhtamel sürücü ve yaklaşık %25'lik kayıpların önünü geçilmiş olur.

Onu aşmanın yolları vardı sanırım, GTX 1060 üstü modlanarak ya da modlanmadan çalışıyor gibiydi. Ayrıca öyle olsa bile U serisi bir işlemciyle girişilmemesi taraftarıyım. Bunun yerini masaüstü toplanabilir hem de muhtamel sürücü ve yaklaşık %25'lik kayıpların önünü geçilmiş olur.
1060 ile 1080Ti arasındaki kartlarda engelin koyulmadığı eski sürücüleri yüklersen eGPU yapılabiliyor. Tabi 2 senelik sürücüyle hangi oyunları düzgün oynayabilirsen 😀

1060 ile 1080Ti arasındaki kartlarda engelin koyulmadığı eski sürücüleri yüklersen eGPU yapılabiliyor. Tabi 2 senelik sürücüyle hangi oyunları düzgün oynayabilirsen 😀
Sürücü kaynaklı aşırı sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum fakat harici monitör kullanmak koşuluyla. Driverları kandırmanın muhtemelen bir yolu vardır (emin değilim). Bu sorunları görmesek bile işlemci ve ortaya çıkan %20~ performans kaybı pek tatmin edici olmaz. En iyi ihtimalle sadece saf işlem gücü olarak faydalanılmak istenirse o zaman işine yarayabilir.

Onun yerine PC toplasan daha mantıklı değil mi? Laptop şart değilse tabii.
Lanet bir üniversite hayatında şart oluyor.
Toplanılırsa nasıl bir sistem toplamalıyım. Maksimum 5000-6000 arası verilebilir ama o parayı ailem dizüstüne vermemde ısrarcı.

Lanet bir üniversite hayatında şart oluyor.

Toplanılırsa nasıl bir sistem toplamalıyım. Maksimum 5000-6000 arası verilebilir ama o parayı ailem dizüstüne vermemde ısrarcı.
Ayrı konu açabilirsiniz onun için ben artık fiyatları bilmiyorum. Ailene de belki elimdeki bilgisayar temel işlerde yeterli fakat yeterli gücü kaldıramıyor, yeni dizüstü alsak bile yeterli gücü kaldıramıyor diyebilirsin. Elimdeki dizüstü ve PC ikilisi sayesinde daha da verimli vb. şeyler sayıklayabilirsin. Ailene bağlı ben tam bilemiyorum durumu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı