Virüs ve hacklenme korkusu, stresi

O konudan bir gün sonra uzun bir tatile çıktım (bilgisayardan uzak) ama geri dönüp bilgisayarı açtığımda ufaktan başladım yine.
Tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra sizin korkmanız gerekmiyor. Hesaplarının çalınmaması için güçlü parola ve iki adımlı doğrulama kullanmalısın. Bilgisayarında tehdit olmaması için imza veritabanı başarılı bir antivirüs kullanmalısın. Bunun dışında yapman gereken fazla bir şey bulunmuyor. Bence boşu boşuna kendini endişelendiriyorsun. Hiç böyle yapmana gerek yok.

Hesaplarınızda ortaya çıksa sizi bitirecek türde veriler varsa zaten baştan hata yapıyorsunuz.
Hesaplarınız başkaları tarafından çalınmasından korkuyorsanız. Basit ama etkili güvenlik önemleri ile kolayca koruma altına alabilirsiniz.

2 Adımlı doğrulama, SMS onayı, Aynı şifreyi farklı hesaplarda kullanmama, şifreyi anne/baba fark etmezsiniz kimse ile paylaşmama. Şifreleri hesap, şifre şeklinde bir text dosyasında tutmama, Adı sanı bilinmedik sitelere giriş yapmamak (özellikle steam hesabınızı kullanarak saçma kasa açma sitelerine giriş yapmayın) gibi Güvenlik 101 kurallarını uygularsanız kolay kolay sorun yaşamazsınız.

Tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra sizin korkmanız gerekmiyor. Hesaplarının çalınmaması için güçlü parola ve iki adımlı doğrulama kullanmalısın. Bilgisayarında tehdit olmaması için imza veritabanı başarılı bir antivirüs kullanmalısın. Bunun dışında yapman gereken fazla bir şey bulunmuyor. Bence boşu boşuna kendini endişelendiriyorsun. Hiç böyle yapmana gerek yok.
Dediğim gibi kaspersky kullanıyorum az önce açtığımda rootkit taraması yapıyordu ve rootkit ne demek bilmiyordum, araştırdım ve ne olduğunu öğrendim. Sadece okuduğumda bile endişelendim.
Hesaplarınızda ortaya çıksa sizi bitirecek türde veriler varsa zaten baştan hata yapıyorsunuz.
Hesaplarınız başkaları tarafından çalınmasından korkuyorsanız. Basit ama etkili güvenlik önemleri ile kolayca koruma altına alabilirsiniz.
Sadece oyun var ama yinede endişemin önüne geçemiyorum

Sırf zamanında hesap çalmak için ekiple beraber keylogger tarzı yazılım yapıyorduk. Şöyle söyleyim Metin 2'de bir loncayamı girdik 1 hafta takılıyorduk en sağlam adamlarla arayı yapıyorduk dosyayı ona yolluyorduk sonrası zaten belli anlatmaya gerek yok. Bu şekilde çok para kırmıştık şu anki aklım olsa yapmazdım.

Sadece okuduğumda bile endişelendim.
Antivirüs yazılımınız sizi korumak için rootkit taraması yapıyor ve bir tehdit bulursa onu engellemeye çalışıyor. Eğer tarama raporunda bir sorun çıkmazsa endişelenmenize gerek yok. Çünkü antivirüs yazılımınız endişelenmemenizi sağlıyor.

Oyun hesapları için şifrelerinizi biraz zor yapın bskan-.2903 gibi mesela bu sunucuya bu şifreyle kayıtmı oldum başka bir serverde hesap açarken kesinlikle aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanma eski oynadığın server kapandığı zaman accountlar sızdırılıyor adamlar kırıp güncel sw'ler de hepsini tek tek deniyor bu şekilde 2000 TL'lik hesabım patlamıştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı