Virüsler C diskinde mi olur D diskinde mi?

BatuHan999

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Sabah bilgisayarıma virüs bulaştığı ve hacklendiğim hakkında bir konu açmıştım. Bütün hesaplarımın şifreleri çalındı hesaplarımdan gönderiler atıldı ve Papara hesabımdan para çekilmeye çalışıldı vs. şu an bütün Gmail hesaplarımın ve sosyal medya hesaplarımın şifresini değişmiş olarak farklı bir bilgisayardan yazıyorum. Bahsi geçen virüs için forumdaki arkadaşlar cookie'lerimin çalındığını söylemişlerdi. Şimdi ana bilgisayarıma format atacağım. Ama içinde neredeyse 10 seneliik aile fotoğrafları videoları gibi değerli şeyler var. Bu dediklerim D diskimde, yani Windows olmayan diskimde. Şimdi format atmadan önce yedeklemek istiyorum ama sabah neredeyse 1000₺ yakın paramı kaybetme riski yaşayınca yedeklemem sıkıntı olur mu ikilemde kalıyorum. Size sorum ise bu cookie çalınma olayında kullanılan virüs, yazılım veya farklı bir işlem her neyse sadece Windows kurulu diskte mi olur yoksa bütün diskler risk altında mıdır? Cevaplarsanız sevinirim vakit kaybetmek istemiyorum.

İyi günler. Sabah bilgisayarıma virüs bulaştığı ve hacklendiğim hakkında bir konu açmıştım. Bütün hesaplarımın şifreleri çalındı hesaplarımdan gönderiler atıldı ve Papara hesabımdan para çekilmeye çalışıldı vs. şu an bütün Gmail hesaplarımın ve sosyal medya hesaplarımın şifresini değişmiş olarak farklı bir bilgisayardan yazıyorum. Bahsi geçen virüs için forumdaki arkadaşlar cookie'lerimin çalındığını söylemişlerdi. Şimdi ana bilgisayarıma format atacağım. Ama içinde neredeyse 10 seneliik aile fotoğrafları videoları gibi değerli şeyler var. Bu dediklerim D diskimde, yani Windows olmayan diskimde. Şimdi format atmadan önce yedeklemek istiyorum ama sabah neredeyse 1000₺ yakın paramı kaybetme riski yaşayınca yedeklemem sıkıntı olur mu ikilemde kalıyorum. Size sorum ise bu cookie çalınma olayında kullanılan virüs, yazılım veya farklı bir işlem her neyse sadece Windows kurulu diskte mi olur yoksa bütün diskler risk altında mıdır? Cevaplarsanız sevinirim vakit kaybetmek istemiyorum.

İki diskte de virüs olabilir.
İçiniz rahat etmiyor ise farklı farklı tarama araçları ile iki diskide taratın.

Papara hesabına limit koyun ve o para çekilmeye çalışılan kartı ben olsam kapatıp başka bir karta geçerdim.

İki diskte de virüs olabilir.
İçiniz rahat etmiyor ise farklı farklı tarama araçları ile iki diskide taratın.

Papara hesabına limit koyun ve o para çekilmeye çalışılan kartı ben olsam kapatıp başka bir karta geçerdim.

Hocam tam olarak şöyle. Discord ödeme yöntemlerine Papara Black Card ekli kalmış. Oradan da 99$ Nitro alınmaya çalışıldı. Bende de 60-70$ arası döviz vardı. İyi ki karşıda ATM vardı hemen bozdurup çektim. Ve bu 2 virüs programı + Kaspersky tam tarama bu virüsü bulabilir mi kesin? Yani bilgisayar temiz deyipte tekrardan başıma böyle bir olay açar mı?

Sorunun cevabını kendiniz ver misiniz aslında zaten çerezler kopyalandı gibi senin PC'ye takılı olan her şeye vuris bulaştırır.

Tamamdır hocam. Daha tarayıcıya zaman kazanmak için veya hatırlamak için şifre kaydetmem önermem de.

Oradan da 99$ Nitro alınmaya çalışıldı. Bende de 60-70$ arası döviz vardı. İyi ki karşıda ATM vardı hemen bozdurup çektim.

Allah korumuş hocam 60-70 dolar gerçekten iyi para yeterli bakiye olmadığı için hata mı vermiş?

Ve bu 2 virüs programı + Kaspersky tam tarama bu virüsü bulabilir mi kesin? Yani bilgisayar temiz deyipte tekrardan başıma böyle bir olay açar mı?

Hepsiyle aynı anda tarama yapmayın ve %98 ihtimal ile bulur.
Eğer tekrar virüs yemezseniz başınıza gelmez bu olay ve güvenmediğiniz uzantıları temizleyip çerezlerin hepsini silin.
Ek olarak şunlarla taratabilirsiniz:
Şuraya log atarsanız virüs varsa yüksek ihtimalle belli olur.
Tamamdır hocam. Daha tarayıcıya zaman kazanmak için veya hatırlamak için şifre kaydetmem önermem de.

Password Manager kullan önerim bitwarden.

Allah korumuş hocam 60-70 dolar gerçekten iyi para yeterli bakiye olmadığı için hata mı vermiş?

Hepsiyle aynı anda tarama yapmayın ve %98 ihtimal ile bulur.
Eğer tekrar virüs yemezseniz başınıza gelmez bu olay ve güvenmediğiniz uzantıları temizleyip çerezlerin hepsini silin.
Ek olarak şunlarla taratabilirsiniz:
Şuraya log atarsanız virüs varsa yüksek ihtimalle belli olur.

Password Manager kullan önerim bitwarden.

Aynen yeterli bakiye olmadığı için çekemedi. Tamamdır hocam ben bu 5 yazılım ile de arama yapacağım bugün. Bir sorum daha olacak. Video ve fotoğraflarda virüs bulunur mu? Kurtarmam gereken fotoğraf ve videolar var flash ile aktaracağım. Aktardıktan sonra diğer bilgisayarda da aynı sorunu yaşar mıyım?

Video ve fotoğraflarda virüs bulunur mu?

Hocam onlara bulaşacağını pek sanmıyorum.
Üstteki konuya log atarsanız virüs varsa çok yüksek ihtimal bulunur.
Ve o attığım yazılımlar gerçekten kaliteli yazılımlar.
Hem logda virüs çıkmaz ise hem de üstteki programlar temiz derse kuvvetle muhtemel temizdir.

Hocam onlara bulaşacağını pek sanmıyorum.
Üstteki konuya log atarsanız virüs varsa çok yüksek ihtimal bulunur.
Ve o attığım yazılımlar gerçekten kaliteli yazılımlar.
Hem logda virüs çıkmaz ise hem de üstteki programlar temiz derse kuvvetle muhtemel temizdir.

Tamamdır hocam gelişme olursa buraya yazacağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı