Virüsü kesin tespit edebilir miyim?

fekete

Hectopat
Daha fazla  
1630749024584.png
bu olayı yaşadım ancak hala emin değilim tam anlamıyla emin olmak istiyorum çünkü içim rahat değil aslında bunu scam link olduğunu biliyordum ancak google üzerinde bu link hakkındaki yorumları merak ederek bi aratayım dedim sonra yanlış aratmış olunca linke girmiş oldum ama şu şekilde;
1630749150790.png

aslında böyle aratmadım https:/link/uzatması virüs mü? diye arattım ve googleda searchlemek yerine bi siteye attı(404 not found aldım ama zaten keylogger vs sitesi ise adam niye uğraşsın ki öyle bırakır veya fake 404 koyar diye düşündüm). Google geçmişe girip sağ tıklayıp url kopyaldığımda bu çıkıyor.
Aklımdaki sorular şöyle;
Asıl linke girmediğimin farkındayım çünkü sonuna başka bişey ekledim ama linkle arasına boşluk koyduğum için benim yazdıklarımı saymayıp direk linke yönlendirmiş olabilir mi?
Çerezler veya bişey indirme yoluyla Java oto download vs. ile keylogger tarzı bişey yemiş miyimdir? yediysem nasıl anlarım? Son indirilenler veya son çerezler tarzı biyerden kontrol etme şansım var mı?
Keylogger yediysem kesin anlayabilir miyim?
Formatlatmayı düşünüyorum sırf bunun için şu anda ayrıca Eset Endpoint ve HitmanPro ile taradım ikisi de tertemiz çıktı
1630749505194.png

bide böyle bişey gördüm bende sonuçta linke basmadım googledan kendim girdim problem olur mu

Yeni nesil virüsler genellikle YouTube botu vb. kar amacı için kullanılırlar. Kaliteli virüs programlarıyla tarattığınızda - Kaspersky, ESET Online- keylogger vb. virüsler yemediğinizden %70 civarından emin olabilirsiniz.

Bunun haricinde yeni nesil virüsleri format atmadan temizlemenin zor olacağını düşünüyorum. Bilgisayarınızı kullanırken antivirüs programı ve uBlock Origin gibi gereksiz fishing reklamlarını engelleyen uygulamalar kullanmıyorsanız virüs yemiş olma ihtimaliniz var. Gerçi bunları kullanıyorken bile virüs yeme ihtimaliniz var ama o zaman target -hedef- olmanız gerekir. Normal bir kullanıcı bu gibi sorunlar yaşamaz ama yaşamayacağı kesin değildir.

Öncelikle önemli dosyalarınızı yedeklemeden önce son olarak Kaspersky, ESET Online ve malwarebyte ile tarama yapın. Dosyalarınızı yedekledikten sonra mümkünse yedeklediğiniz dosyaları da taratın. En son da yedekleyeceğiniz USB vb. depolama cihazınızın virüs kapabileceğini de aklınızdan çıkartmayın. Format attıktan sonra da yedeklediğiniz dosyaları atarken son bir tarama yaparak emin olabilirsiniz.

Not: Windows, antivirüs ve tüm uygulamalarınız arasından herhangi bir tanesinde korsan key veya korsan etkinleştirme kullanıyorsanız söylediklerim hiçbir işe yaramaz çünkü bilgisayarınızda zaten halihazırda virüs bulunuyordur. Her korsan uygulama virüs olarak nitelendirilebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı