VirusTotal vs. Windows Defender

bsavasy

Hectopat
Daha fazla  
Cümleten selamünaleyküm. Oyunlara Türkçe yama indiriyorum, Windows Defender tehdit bulmuyor ama VirusTotal sitesinden taratınca trojan, tehlikeli yazılım vs. çeşitli virüsler gösteriyor. Siz olsanız ne yaparsınız hangisine güvenirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cümleten selamünaleyküm. Oyunlara Türkçe yama indiriyorum, Windows Defender tehdit bulmuyor ama VirusTotal sitesinden taratınca trojan, tehlikeli yazılım vs. çeşitli virüsler gösteriyor. Siz olsanız ne yaparsınız hangisine güvenirsiniz?
VirusTotal bir Database. İçinde envai çeşit AV barındırıyor. Kaspersky yükleyebilirsin.

VirusTotal bir database. İçinde envai çeşit av barındırıyor. Kaspersky yükleyebilirsin.

Tam olarak mantık o değil aslında. VT içinde bir API sağlayıcı var bu API tüm içindeki virüs programları ile bağlantılı. Biz VT üzerine dosya yükleyince bu API sayesinde tüm virüs programları ile tarama yapıyor.

Hangi antivirüs yazılımları tehlikeli yazılım belirliyor ?

Çok değişik bir soru. Anti Malware ile anti virüs karşılaştıranı gördüm, ama anti virüs ile Virus Total'ı karşılaştıranı ilk defa görüyorum. Virus Total anti virüs değil. Onların sonuçlarını gösteren bir site. Ve Virus Totalde virüs olarak gösteren AV'ler 'hangi AV olduklarına göre' daha doğru söyler. Defender pek iyi değil.

Hocam sürekli o linke bu linke tıklamassanız Defender yeterli ama evde kardeşim var ne olur nolmaz dersen en iyi ücretsiz Comodo ve Kaspersky.

Hocam VirusTotal'de yaklaşık 60-70 antivirüs var. Onların hepsi dosyayı tarıyor. Bazıları da virüs olmamasına rağmen virüs diyor. Genel, bilinen AVler güvenli diyorsa sıkıntı olmuyor genelde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı