Vodafone Evde İnternet'te 34 ms Ping Var

fekete

Hectopat
Daha fazla  
Vodafone Evde Net fiber kullanıcısıyım Superonline altyapısı kullanıyorlar ve Speedtest'te test yaptığımda 34 ms değerini görüyorum bu biraz can sıkıcı çünkü bundan önceki internetim de Superonline'dı ve 1-2 ms hadi en fazla 4 ms alıyordum. Altyapı aynı zaten sadece modem değiştirip verdiler interneti. Neden kaynaklanıyor bu kadar ping? Valorant'a 19 ping falan aldım ama burada öyle gözüküp oyunda düşük gözükmesi de garibime gitti. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Speedtest sunucusunun konumu uzakta ise ping değeriniz artmış olabilir.

Vodafone Evde Net fiber kullanıcısıyım Superonline altyapısı kullanıyorlar ve Speedtest'te test yaptığımda 34 ms değerini görüyorum bu biraz can sıkıcı çünkü bundan önceki internetim de Superonline'dı ve 1-2 ms hadi en fazla 4 ms alıyordum. Altyapı aynı zaten sadece modem değiştirip verdiler interneti. Neden kaynaklanıyor bu kadar ping? Valorant'a 19 ping falan aldım ama burada öyle gözüküp oyunda düşük gözükmesi de garibime gitti. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Direk durum şu aslında, SOL seni kendi en yakın sunucusuna bağlıyor yani Adana olmalı tahminim(genelde), oda 1-4 ms arası ping çıkıyor. Ancak Vodofone da ise oda seni kendi en yakın sunucusuna bağlıyor demek ki sana en yakın sunucusu biraz uzak o yüzden 34 ms ping alıyorsun.

Oyun sunucusuna bağlanırken daha iyi bir routing sağlıyor olmalı Vodofone o yüzden düşük bir ping ile karşılaşıyorsundur tahminim. İSP'lerin routing konusunda yani seni yönlendirmede ne kadar mantıklı ve iyi ayarlıyorlarsa o kadar düşük ping alıyorsun.

Örnek:
Sen Mersindesindir, sen direk istanbul'da ki sunucuya doğrudan bağlanırsın 25 ms ping alırsın
Ancak bir de sen gene Mersindesindir bu sefer Mersin-Adana-Ankara-Konya-İstanbul olarak bağlanırsın atıyorum 50 ms ping alırsın, durum bundan ibaret.

O speed test sitesindeki ping değerleri tamamen sunucuların yakınlığı ve o sunucunun yükü nasıl yönetebildiği ile alakalı oluyor.

CgNAT olayı da bunun tuzu biberi oluyor, sen Mersindesin ama İp adresin Gaziantep olduğu için daha çok dolaşıyorsun ve daha çok pingin çıkıyor aslında.(bunda ki bilgilerim çok fazla değil)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı