Vodafone Net 14 gün cayma hakkı süresi

Arkadaşlar bu bir güncelleme mesajıdır. Evine internet bağlatıp da memnun kalmayan arkadaşlara bilgi açısından söylüyorum. Vodafone müşteri hizmetleri ile görüştüm. Uzaktan yapılan sözleşmelerde 14 gün, şubeden yapılan sözleşmelerde 7 günlük fesih etme hakkınız bulunuyormuş. Buraya kadar bitti mi? Bitmedi. Kurulum ve aktivasyonu ücretsiz sağladıklarını söyleyen Vodafone NET belirli bir süre içerisinde caydığınız takdirde sizden kurulum ve aktivasyon bedelini istiyor. Yapılan sözleşmede böyle bir şey yazmamasına karşılık bunu talep edebiliyorlar. (Bu konu hakkında BTK'ya yazdım cevap bekliyorum. Gerekli güncellemeleri yaparım.) Bu kurulum ve aktivasyon bedeli neye göre belirleniyor bilmiyorum ama benden 350-400₺ cezai bedel ödeyeceğimi söylediler. Bunun yanında kullandığınız gün kadarki internet ücretini de faturaya yansıtacaklarmış. Ben şöyle bir yol izledim, Superonline ile görüştüm. 12 aylık taahhütlerde 300₺ 24 aylık taahhütlerde ise 600₺ cayma bedelini Superonline karşılıyor. (Cayma bedelini ödedikten sonra dekontu Superonline'a gönderdiğiniz takdirde faturada o tutar size yansıtılmıyor. Örneğin ben 12 aylık taahhüt yaptığımı varsayarak, faturam 130₺ ise 2 ay fatura gelmiyor 3. ay ise 90₺ fatura geliyor.) Superonline ise müşteri temsilcileri sıcak kanlı insanlardı ve bu konu hakkında yardımcı oldular. Konuştuğumun ertesi günü kurulum yapıldı. Vodafone Net gibi ikinci el modem değil de kutulu bir modem getirdiler fakat bunun sıfır olup olmadığını bilmiyorum ama gayet temiz bir ürün. Ayriyeten sizden modem ücretini tarifeye ek istemiyorlar. Yani hangi tarifeyi seçerseniz seçin onun içinde modem ücreti de dahil diye biliyorum. İnternet hızlarına gelecek olursak tabii ki bu altyapıya göre de değişir ama ben upload paketi tercih ettim ve söyledikleri upload hızını gayet alabiliyorum. Onun haricinde ben yandım siz yanmayın arkadaşlar. Bir şeye imza atmadan önce iyi okuyun ve araştırın. Benim gibi binlerce insan da bu firmaların maduru oluyor. Yapılan sözleşmeler her türlü kendilerini haklı çıkartacak şekilde hazırlanıyor. Maalesef bu sorun ülkemizde halen devam etmekte ve bunun önüne geçilemiyor. Sormak istedikleriniz olursa bu konu hakkında bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım. Herkese mutlu günler!
 
@MertCanKaya İnanın ki benim de çok kanıma dokundu yaptıkları şeyler. O kadar berbat bir durum ki, ne desem az kalıyor. Siz yine bir şekilde SuperOnline ile anlaşarak işi halletmişsiniz. Bizi avukatlık bile etmişlerdi. Sonunda da aldılar paralarını, hiç bir byte internet kullanmamış olmamıza rağmen.

Daha önce hep diyordum. Halen de kesin kararlıyım. Şöyle paramın ve zamanımın bol olduğu bir vakit bunun hesabını mahkemede sonuna kadar soracağım. Yaptıkları şey çok sinir bozucu bir durum. Cidden sinirime dokunuyor bu VodafoneNet olaylarını okumak.

Neyse. Geçmiş olsun sizlere de. Umarım düzgün bir yasal düzenleme çıkar da, bir başkaları da mağdur olmaz bizim gibi. Selametle...
 
24 aylık taahhütlerin ilk senesini doldurduğunuz zaman koşulsuz ve bedel ödemeksizin iptal etme hakkınız bulunmakta.
"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir."
Selamın aleyküm usta işe yarıyor mu. Yada sorumu güncelleyeyim bunu bir tüketici olarak nasıl dile getiriyoruz firmaya
 

Geri
Yukarı