Çözüldü Void Linux nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blue Beetle

Hectopat
Daha fazla  
Sitesinden indirdim ISO'yu yazdırdım ancak nasıl kuracağımı bilmiyorum. Daha önce Pardus ve Zorin OS kurdum. Onlardan daha farklı şeyler çıktı karşıma.

Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer live iso indirdiyseniz terminal açıp void-installer komutunu giriniz. Kurulum aracı başlar. Deneyimsizseniz ki dediğinize göre deneyimsizsiniz, SSD'yi yanlış bölümlendirme ihtimaliniz var. cfdisk kullanma videosu falan izleyebilirsiniz. Onun dışında bilmeniz gereken başka bir şey yok. cfdisk için özel anlatım bulamazsanız arch linux kurulum videosu bakabilirsiniz %90 şekilde cfdisk kullanarak bölümleme bulunuyor olur videoda.

Ayrıca Void Linux'un kurulum ve sonrası için kendi wikisi bulunuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer live iso indirdiyseniz terminal açıp void-installer komutunu giriniz. Kurulum aracı başlar. Deneyimsizseniz ki dediğinize göre deneyimsizsiniz, SSD'yi yanlış bölümlendirme ihtimaliniz var. cfdisk kullanma videosu falan izleyebilirsiniz. Onun dışında bilmeniz gereken başka bir şey yok. cfdisk için özel anlatım bulamazsanız arch linux kurulum videosu bakabilirsiniz %90 şekilde cfdisk kullanarak bölümleme bulunuyor olur videoda.

Çözüm

Eğer live ISO indirdiyseniz terminal açıp void-installer komutunu giriniz. Kurulum aracı başlar. Deneyimsizseniz ki dediğinize göre deneyimsizsiniz, SSD'yi yanlış bölümlendirme ihtimaliniz var. Cfdisk kullanma videosu falan izleyebilirsiniz. Onun dışında bilmeniz gereken başka bir şey yok. Cfdisk için özel anlatım bulamazsanız Arch Linux kurulum videosu bakabilirsiniz %90 şekilde cfdisk kullanarak bölümleme bulunuyor olur videoda.

Hocam bunlardan hangisi indirmeliyim fark nedir? Hangisi daha hafif?
Ekran görüntüsü_2024-06-10_19-05-57.png

Hocam bunlardan hangisi indirmeliyim fark nedir? Hangisi daha hafif?Eki Görüntüle 2218873
Birinde masaüstü yok diğerinde masaüstü var. Bunlar kurulum için hocam. Masaüstü olmayanı indirseniz de masaüstünü kendiniz kuracaksınız. Bir fark yok yani. Xfce glibc olanı indirin. Base yazanda masaüstü yok, TTY var yani sizi simsiyah bir komut satırı karşılar orada. Daha da karmaşık gelir size o şekilde. Xfce glibc olanı indirip USB'ye yazdırın. Boot edince terminali açıp void-installer komutunu girdiğinizde terminalde kurulum aracı açılacak. Yön tuşları ve enter ile kurulum adımlarında ilerlemeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı