Voltaj düşmesi sonrası sistemde anlık donmalar

• Konuyu başlatan tgo89
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 865

tgo89

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar,
Kısa bir süre önce bilgisayar iki üç sefer arka arkaya voltaj düşmesine maruz kaldı. Ve bu olaydan sonra masaüstünde anlık donmalar oyunda anlık FPS düşmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Benim ilk aklıma güç kaynağı bozulmuş olabileceği geldi ancak ekran kartına bazı testler uyguladım ve sonuçlar pek normal değil gibi. FurMark testinde min FPS ve Max FPS arasında uçurum var. Ekran kartım bozulmuş olabilir mi? Veya PSU kaynaklı bir sorundan ötürü sonuçlar böyle çıkabilir mi? Yaptığım testleri aşağıya ekliyorum.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.

basemark.jpg furmark.jpg furmark2.jpg furmarstressson.jpg gpu-z.gif

Hocam kaç voltaj kaç clock speed veriyorsunuz? Voltaj yeterli gelmeyebilir biraz daha ekleyin ve öyle gözlem yapın stabil çalışanda durun.

Son düzenleme:
Hocam, sıkıntı göremedim. Sistem çalışıyorsa, problem olmaz. Bulunduğunuz bölgede bu durumlar sık oluyorsa, UPS kullanmanızı tavsiye ederim.

İlk testi tam ekran yapmışsın, sorun olmamış bu yüzden. 2.testi pencereli ekran yaptığından sekmeyi küçülttüğünde böyle bir durum olabiliyor. Bana kalırsa ekran kartında bir sorun yok gibi bu değerlere bakarsak.
Önerebileceğiniz başka testler var mı ? En azından ekran kartında kesin olarak bir sorun olmadığını anlayabileceğimiz.
Hocam kaç voltaj kaç clock speed veriyorsunuz? Voltaj yeterli gelmeyebilir biraz daha ekleyin ve öyle gözlem yapın stabil çalışanda durun.
Hocam ben herhangi bir clock vs speed vermiyorum. Bulunduğum bölgede anlık voltaj düşmeleri yaşandığı için böyle bir sorun oluştu. Hatta aynı gün televizyon uydu alıcısının adaptörü yandı. Bilgisayarda 2 3 sefer bu voltaj düşüklüğüne maruz kaldı. Ve şuan da yazdığım problemi yaşıyorum.
Hocam, sıkıntı göremedim. Sistem çalışıyorsa, problem olmaz. Bulunduğunuz bölgede bu durumlar sık oluyorsa, UPS kullanmanızı tavsiye ederim.
UPS* almam gerektiğinin farkındayım sistem çalışıyor ama dediğim gibi masaüstünde ve oyunlarda anlık donmalar yaşıyorum. Bunun sebebi psu olabilir mi ? Yani voltaj düşüklüğünden sonra psu zarar görmüş olabilir mi ?

Son düzenleme:
PSU veya başka bir donanım zarar görmüş olabilir. Bir ihtimalle HDD/SSD de olabilir.

PSU veya başka bir donanım zarar görmüş olabilir. Bir ihtimalle HDD/SSD de olabilir.
Sistemde hdd ve ssd mevcut. Windowsu ayrı ayrı iki sürücüye de kurup denedim. İkisindede aynı problem devam etti. İki üç sefer temiz kurulum yaptım lisanslı güncel windows kullanıyorum. Bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm ve biosum aynı zamanda güncel. İşlemci veya anakart için önerebileceğiniz testler var mı ? Ayrıca hd tune ile hdd ve ssd testi yapacağım. Arızanın hangi parçada olduğunu tespit edip gereksiz masraf yapmak istemiyorum.

İşlemci için Aida64 ile test yapabilirsiniz. Anakart için belli bir program yok. Zaten arıza olsa, hiç çalışmayabilir. Aida64 ile anakarta da bakabilirsiniz.

İşlemci için AIDA64 ile test yapabilirsiniz. Anakart için belli bir program yok. Zaten arıza olsa, hiç çalışmayabilir. AIDA64 ile anakarta da bakabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim. Test sonuçlarına göre kesin olarak ekran kartında arıza yoktur diyebilir miyiz? Yirmi dakika Full HD ayarlarda stress testi yaptım en azında bir arıza olsa sanırım kapanır veya bir hata verebilirdi diye düşünüyorum.

Ekran kartında arıza olduğunu zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı