VPN'e bağlı olunmamasına rağmen yasaklı sitelere giriş yapılabiliyor

snowgoon

Kilopat
Katılım
29 Aralık 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Arkadaşlar,

Daha öncesin VPN kullanmış ve kapatmıştım. Ancak daha önce VPN ile erişebilen sitelere, şu an VPN olmadan erişebiliyorum. Bazılarına erişememeye devam etmekteyim.

https://whatismyipaddress.com/ adresinden IP sorgusu attığımda İnternet Sağlayıcı ve IP konumu doğru gözüküyor.
DNS leak test adresinden extented test yaptığımda ise İsviçre, Japonya vb. 6 adet server gösteriyor. Ancak internet içeriklerinin tamamı Türkçe. Örneğin youtube girdiğimde İsviçre'ye ait içerik görmüyorum. Burada yaptığım testlerde ISP google gözüküyor. Bunun DNS kaynaklı olabileceğini düşünerek DNS'yi otomatik tanımlamaya ayarladım. Ancak durum devam etti.

cmd içinde ipconfig /flushdns vb. işlemleri de uyguladım. Ancak sonuç alamadım.

Malwarebytes ve diğer virüs programları ile tarattığımda bir virüs bulunmuyor.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? ya da boşa kuruntu yapıyorum olması gereken zaten bu mudur
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dns eklemediniz değil mi hocam bilgisayarınıza ?

Hocam daha öncesinde google DNS kullanmışım. Bunu tamamen kaldırıp otomatik algıla yaparak DHCP çevirdim. Ek olarak modemin içine girerek, modem içindeki DNS ayarlarını da otomatik olarak işaretledim. Şu an dnkleaktest yaptığımda sadece 1 italyan sunucusu ve OpenDNS gözüküyor. Ancak OpenDNS ile ilgili bir giriş yapmamıştım.
 
Windows başlat VPN ayarları kısmını inceledin mi? Görev yöneticisinde işlemlerde hiç görmediğin bir uygulama vesaire var mı?
 
Başka cihazlarda sorun yaşamıyorsan sadece VPN kullandığın bilgisayarda yaşıyorsan, sistem geri yükleme deneyebilirsin. Ekstra olarak ISS modem güncellemesi (ip değişme) isteyebilirsin.
 

Geri
Yukarı