Vücut ağırlığı ile yapılan spor mu yoksa ağırlık kaldırarak yapılan spor mu?

Vücut ağırlığı ile yapılan spor mu yoksa ağırlık kaldırarak yapılan spor mu?

• Vücut ağırlığı

Oy: 8 50,0%
  • Ağırlık kaldirarak

Oy: 8 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    16
Senin sorun ağırlık kaldırarak yapılan spormu yoksa vücut ağırlığıyla yapılan spor değilmiydi. Ben sana Bar Brothers'a bak dedim. Onlar vücut ağırlıklarıyla yapıyor. Yıllardır spor yapıyorum sana şunu söyleyebilirim vücudu belirli bir ağırlığı kaldırarak uyarırsın. Eğer kendi vücut ağırlığınla spor yaparsan gelişimin daha yavaş olur. Çünkü senin ağırlığın belli bi yerde duracaktır. Vücut'da bir süre sonra tepki vermemeye başlar veya tepkileri yavaşlar ama dumbell ve benzeri ağırlıklarla çalışırsan güçlendikçe ağırlığı arttırırsın. Ama vücut ağırlığınla yaptığın sporda emin ol daha çevik olursun.

Merhaba technopat sosyal ailesi. Bugün internette gezinirken bir kaç bilgi edindim. Size sorum olacaktı.

Eki Görüntüle 96449
Eki Görüntüle 96448

Youtube'da ve google da böyle çok resim ve video var. Biri 2013 solda ko biri de 2014 sağda ki. Bir yıl sonra ki hali. Yani vücut değişimi (body transformation)
İlk resimde çocuk sadece evde ve sokakta yani barfika çubuğunda hareketler yaparak yani kısaca kendi vücut ağırlığını kullanarak spor yapıyor. Youtube'da videosu da var.

Eki Görüntüle 96450

İkinci resimde ki çocuk ise spor salonuna giderek spor yapıyor. Bu abimi zinde videosu youtube da bulunmaktadır.:D Örnek

Eki Görüntüle 96452

Soruma gelecek olursak kendi vücut ağırlığınla spor yapmak mı yoksa ağırlık kaldırarak vücut geliştirmek mi?
4 yıldır kafes dövüşü yapıyorum açıkçası çok nadiren makinede veya ağırlık kaldırarak antrenman yaptım. Her zaman şınav mekik squad vs. Örnek verecek olursak Buakaw'ın hiç bir antrenmanında makinede veya ağırlık çalıştığını göremezsin. Bana soracak olursan vücut ağırlığını kullanmak daha yararlı.

İkiside... 100 KG bench press yapıp barfiks çekemiyorsan orada bir sorun var demektir. Ağırlık programına vücut ağırlığı ile yapılan hareketleri ekle. :)

Not: Bench press ile barfiksin farklı bölgeleri çalıştırdığını biliyorum. Sadece basit bir örnek verdim...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı